Slå «Deaktivering av sporing» på eller av

Når du bruker nettet på datamaskiner eller Android-enheter, kan du sende forespørsler til nettsteder om ikke å samle inn eller spore nettlesingsdataene dine. Dette er slått av som standard.

Men hva som skjer med dataene dine, avhenger av hvordan nettstedene reagerer på slike forespørsler. Mange nettsteder samler inn og bruker nettlesingsdataene dine likevel for å forbedre sikkerheten, generere rapporteringsstatistikk og levere innhold, tjenester, annonser og anbefalinger.

De fleste nettsteder og nettjenester – inkludert de fra Google – endrer ikke funksjonalitet når de mottar «Deaktivering av sporing»-forespørsler. Chrome oppgir ikke detaljer om hvilke nettsteder og nettjenester som overholder «Deaktivering av sporing»-forespørsler, og hvordan nettsteder tolker dem.

1. Åpne Chrome på datamaskinen du bruker.
  2. Klikk på Mer Mer og deretter Innstillinger øverst til høyre.
  3. Klikk på Vis avanserte innstillinger nederst.
  4. Merk av eller fjern avmerkingen for Send en «Deaktivering av sporing»-forespørsel med nettrafikken din under «Personvern».