Aktivera eller inaktivera Do Not Track

När du surfar på webben på datorer eller Android-enheter kan du begära att webbplatser inte samlar in eller spårar din webbinformation. Funktionen är inaktiverad som standard.

Men vad som händer med informationen beror på hur en webbplats svarar på begäran. De flesta webbplatser samlar ändå in och använder din webbinformation i syfte att förbättra säkerheten, tillhandahålla innehåll, tjänster, annonser och rekommendationer på webbplatserna, samt generera rapportstatistik.

När en Do Not Track-begäran mottas förändras inget hos de flesta webbplatser och webbtjänster, däribland Googles. Chrome tillhandahåller inte information om vilka webbplatser och webbtjänster som följer Do Not Track-begäranden eller hur webbplatser tolkar dem.

Do Not Track är för närvarande inte tillgängligt på iPhone eller iPad.