Fjern uønskede annonser, forgrunnsvinduer og skadelig programvare

Hvis du opplever følgende, kan det hende at uønsket eller skadelig programvare er installert på datamaskinen din:

• Annonser i forgrunnsvinduer og nye faner som ikke forsvinner.
  • Startsiden eller søkemotoren din i Chrome forandrer seg hele tiden uten tillatelse fra deg.
  • Uønskede utvidelser eller verktøylinjer i Chrome kommer stadig vekk tilbake.
  • Surfingen din er kapret, og du blir viderekoblet til ukjente sider eller annonser.
  • Varsler om virus eller at enheten er infisert.

Tips:

Slå forgrunnsvinduer av eller på

1. Åpne Chrome Chrome på iPhone eller iPad.
  2. Trykk på Mer Mer og så Innstillinger Innstillinger.
  3. Trykk på Innholdsinnstillinger og så Blokkér forgrunnsvinduer.
  4. Slå Blokkér forgrunnsvinduer på eller av.

Tillat forgrunnsvinduer for bestemte nettsteder

Ikke alle forgrunnsvinduer er annonser eller nettsøppel. Enkelte legitime nettsteder har nettinnhold i forgrunnsvinduer.

1. Åpne Chrome Chrome på iPhone eller iPad.
  2. Gå til en side der forgrunnsvinduer er blokkert.
  3. Trykk på Vis alltid nederst, under «Forgrunnsvinduer er blokkert».

Løs problemer med forgrunnsvinduer

Hvis du er på en side med et forgrunnsvindu eller en dialogboks du ikke får lukket, kan du prøve dette:

1. Slå på Flymodus på iPhone eller iPad.
  2. Lukk fanen med forgrunnsvinduet eller dialogboksen du ikke får lukket.
  3. Lukk Chrome.

Mer informasjon om skadelig programvare

Slik oppdager du skadelig programvare (video, 1:42)

Tre tips for å oppdage skadelig programvare (1:42)

Finn ut hva du bør se etter når du har skadelig programvare på datamaskinen din, og hvordan du kan holde deg trygg på nettet.

Finn ut hva du bør se etter når du har skadelig programvare på datamaskinen din, og hvordan du kan holde deg trygg på nettet.

Slik unngår du skadelig programvare i fremtiden
  • Vær forsiktig med nettsteder som kan få deg til å laste ned uønsket programvare. Det kan for eksempel være hvis du vinner en konkurranse eller får opphavsrettsbeskyttet innhold uten å betale noe.
  • Vær på vakt mot krypterte arkiver, for eksempel .zip-filer som krever passord, som kan omgå antivirusskanninger.
  • Vær på vakt mot virus eller infiserte enheter, spesielt hvis du ikke har brukt en virusskanner nylig.
  • Unngå usikre tilkoblinger når du besøker nettsteder, og ikke last ned filer fra nettsteder som ikke starter med HTTPS. Finn ut hvordan du sjekker om tilkoblingen til nettsteder er sikker.
  • Vær oppmerksom på Safe Browsing-advarsler om nedlastinger. For å unngå antivirusgjenkjenning kan det hende at ondsinnede aktører ber deg om å slå av eller ignorere advarsler.
  • Hvis et forgrunnsvindu om en programoppdatering eller nedlasting virker mistenkelig, må du ikke klikke på det. I stedet kan du gå til programmets offisielle nettsted for å laste det ned.