Fjern uønskede annonser, forgrunnsvinduer og skadelig programvare

Hvis du opplever noen av disse problemene med Chrome, kan det hende du har uønsket eller skadelig programvare installert på datamaskinen:

• Annonser i forgrunnsvinduer og nye faner som ikke forsvinner.
  • Startsiden eller søkemotoren din i Chrome forandrer seg hele tiden uten tillatelse fra deg.
  • Uønskede utvidelser eller verktøylinjer i Chrome kommer stadig vekk tilbake.
  • Surfingen din er kapret, og du blir viderekoblet til ukjente sider eller annonser.
  • Varsler om virus eller at enheten er infisert.

I fremtiden bør du unngå uønsket programvare ved at du bare laster ned filer eller åpner nettsteder du vet er sikre.

Finn ut hvordan du blokkerer eller tillater forgrunnsvinduer i Chrome.

Endre standardtillatelsene for annonser

For å forhindre at nettsteder viser forstyrrende eller villedende annonser, endre innstillingene.
  1. Åpne Chrome "".
  2. Øverst til høyre klikker du på Mer Mer og så Innstillinger.
  3. Under «Personvern og sikkerhet» klikker du på Nettstedsinnstillinger og så Annonser.
  4. Velg alternativet du vil bruke som standardinnstilling.

Fjern uønskede programmer (Windows eller Mac)

Før du tilbakestiller nettleserinnstillingene på en Windows eller Mac, bør du søke etter uønskede programmer på datamaskinen.

Fjern skadelig programvare fra datamaskinen (Windows)

Chrome kan hjelpe deg med å finne mistenkelige eller uønskede programmer på datamaskinen. Klikk på Fjern hvis Chrome finner et uønsket program. Chrome fjerner den aktuelle programvaren, endrer enkelte innstillinger til standardverdiene og slår av utvidelser.

Du kan også søke etter skadelig programvare manuelt.

1. Åpne Chrome.
  2. Øverst til høyre klikker du på Mer Mer etterfulgt av Innstillinger.
  3. Klikk på Avansert nederst.
  4. Klikk på Rydd opp i datamaskinen under «Tilbakestill og rydd opp».
  5. Klikk på Finn.
  6. Klikk på Fjern hvis du blir bedt om å fjerne uønsket programvare. Du kan bli bedt om å starte datamaskinen på nytt.
Fjern skadelige programmer manuelt (Mac)

Du kan fjerne skadelig programvare og andre programmer på datamaskinen som du ikke kan huske å ha installert.

1. Åpne Finder.
  2. Klikk på Programmer til venstre.
  3. Se etter programmer du ikke gjenkjenner.
  4. Høyreklikk på navnet på eventuelle uønskede programmer.
  5. Klikk på Flytt til papirkurven.
  6. Høyreklikk på Papirkurven nederst når du er ferdig.
  7. Klikk på Tøm papirkurven.
Gjenopprett filer som er satt i karantene (Windows)

Chrome kan hjelpe deg med å finne mistenkelige eller uønskede programmer på datamaskinen. Hvis Chrome finner et uønsket program, fjerner Chrome den aktuelle programvaren. I tillegg endres enkelte innstillinger til standardverdiene, og utvidelser slås av.

Hvis du mener at Chrome har gjort en feil og har fjernet en fil som er trygg eller personlig, kan du gjenopprette den.

1. Åpne mappen %BRUKERPROFIL%\AppData\Local\Google\Chrome Cleanup Tool\Quarantine på datamaskinen.
  2. Åpne Quarantine-mappen.
  3. Klikk på Fortsett.
  4. Høyreklikk på filen du vil gjenopprette, og klikk på Extract all.
  5. Skriv inn passordet chrome_cleanup.

For å finne ut mer om hvilke data som samles inn, og hvordan de brukes, se Teknisk dokument om personvern i Google Chrome.

Tilbakestill nettleserinnstillingene

1. Åpne Chrome på datamaskinen.
  2. Klikk på Mer Mer øverst til høyre og så Innstillinger.
  3. Klikk på Avansert nederst.
    • Chromebook, Linux og Mac: Under «Tilbakestill innstillingene» klikker du på Tilbakestill innstillingene til standardverdiene og så Tilbakestill innstillingene.
    • Windows: Under «Tilbakestill og rydd opp» klikker du på Tilbakestill innstillingene til standardverdiene og så Tilbakestill innstillingene.

Hvis du fjernet uønskede programmer eller tilbakestilte nettleserinnstillingene, kan det hende du må slå noen utvidelser på igjen. For å slå på utvidelser, klikk på Mer Mer etterfulgt av Flere verktøy etterfulgt av Utvidelser øverst til høyre. Slå bare på utvidelser du stoler på.

Hvis trinnene ovenfor ikke fungerer, kan du gå til hjelpeforumet for Chrome.

Mer informasjon om skadelig programvare

Slik oppdager du skadelig programvare (video, 1:42)

Tre tips for å oppdage skadelig programvare (1:42)

Finn ut hva du bør se etter når du har skadelig programvare på datamaskinen din, og hvordan du kan holde deg trygg på nettet.

Finn ut hva du bør se etter når du har skadelig programvare på datamaskinen din, og hvordan du kan holde deg trygg på nettet.

Slik unngår du skadelig programvare
  • Vær forsiktig med alt som ser ut til å være for godt til å være sant. Hvis du vinner en konkurranse eller får dyrt og opphavsrettsbeskyttet innhold gratis, er dette ofte triks som skal få deg til å laste ned skadelig programvare.
  • Hvis du ikke har kjørt noen virusskanning nylig, bør du være skeptisk til advarsler om virus eller infiserte enheter. Det kan hende at nettstedet prøver å skremme deg til å laste ned uønsket programvare.
  • Bare last ned filer eller besøk nettsteder du vet er sikre. Finn ut mer om sikker surfing.
  • Bruk Safe Browsing i Chrome, og velg beskyttelsesnivået Økt beskyttelse.

Hvis et forgrunnsvindu om oppdatering eller nedlasting av et program ser mistenkelig ut, må du ikke klikke på det. I stedet kan du gå til programmets offisielle nettsted for å laste det ned.

Kjør en sikkerhetssjekk for å identifisere uønsket programvare som er installert, og fjerne den:

1. Skriv inn chrome://settings/safetyCheck i adressefeltet.
  2. Velg Sjekk nå.