Ei-toivottujen mainosten, ponnahdusikkunoiden ja haittaohjelmien poistaminen

Jos Chromessa tapahtuu jokin seuraavista, tietokoneellasi voi olla ei-toivottuja ohjelmia tai haittaohjelmia:

• Ponnahdusikkunamainosten tai uusien välilehtien sulkeminen ei onnistu.
  • Chromen kotisivu tai hakukone vaihtuu jatkuvasti ilman lupaasi.
  • Chromen ei-toivottuja laajennuksia tai työkalurivejä ei voi poistaa pysyvästi.
  • Et pysty hallitsemaan selaamista ja sinut ohjataan uudelleen tuntemattomille sivuille tai mainoksiin.
  • Näet ilmoituksen viruksesta tai tartunnasta laitteella.

Vältä ei-toivotut ohjelmat jatkossa lataamalla vain luotettuja tiedostoja ja käymällä vain luotetuilla sivustoilla.

Lue lisää Chromen ponnahdusikkunoiden estämisestä tai sallimisesta.

Oletusmainoslupien muuttaminen

Estä sivustoja näyttämästä häiritseviä tai harhaanjohtavia mainoksia muuttamalla asetuksia.
  1. Avaa Chrome "".
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Lisää ja sittenAsetukset.
  3. Valitse Yksityisyys ja turvallisuus ja sitten Sivustoasetukset.
  4. Valitse Muut sisältöasetukset ja sitten Mainokset.
  5. Valitse vaihtoehto, jonka haluat oletusasetukseksi.

Ei-toivottujen ohjelmien poistaminen Macilta

Ennen kuin palautat selainasetukset Macilla, tarkista, onko tietokoneella ei-toivottuja ohjelmia.

Haittaohjelmien manuaalinen poistaminen Macilla

Voit poistaa haittaohjelmat ja muut ohjelmat, joita et muista asentaneesi.

1. Avaa Finder.
  2. Valitse vasemmalta Sovellukset.
  3. Etsi ohjelmia, joita et tunnista.
  4. Klikkaa ei-toivotun ohjelman nimeä hiiren kakkospainikkeella.
  5. Valitse Siirrä roskakoriin.
  6. Kun olet valmis, klikkaa alalaidassa kakkospainikkeella Roskakori-kohtaa.
  7. Valitse Tyhjennä roskakori.

Jos haluat lisätietoja siitä, mitä dataa kerätään ja miten sitä käytetään, lue Google Chromen tietosuojakatsaus.

Selainasetuksien palautus

1. Avaa Chrome tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Lisää ja sitten Asetukset.
  3. Valitse Nollaa asetukset ja sittenPalauta kaikki asetukset alkuperäisiksi oletusasetuksiksi ja sitten Nollaa asetukset.

Jos nollaat selainasetukset, sinun on ehkä laitettava joitain laajennuksia takaisin päälle. Jos haluat laittaa laajennuksia päälle, valitse yläreunasta Lisää Lisää ja sitten Lisää työkaluja ja sitten Laajennukset. Laita päälle vain luotettavia laajennuksia.

Jos näistä ohjeista ei ollut apua, siirry Chromen ohjefoorumille.

Lisätietoja haittaohjelmista

Haittaohjelmien tunnistaminen (englanninkielinen video, 1.42)

3 vinkkiä haittaohjelmien löytämiseen (1:42)

Katso vinkkejä haittaohjelmien tunnistamiseen ja verkon turvalliseen käyttöön.

Haittaohjelmien välttäminen jatkossa
  • Varo lupauksia, jotka kuulostavat liian hyviltä ollakseen totta. Kilpailun voittaminen tai arvokkaan, tekijänoikeuksilla suojatun sisällön tarjoaminen maksutta voi olla huijaus, jolla sinua houkutellaan lataamaan haittaohjelmia.
  • Jos et ole äskettäin käynnistänyt virustarkistusta, ole varovainen, jos näet varoituksen viruksesta tai tartunnasta. Sivusto voi yrittää pelotella sinua lataamaan ei-toivottuja ohjelmia.
  • Lataa tiedostoja ja käy sivustoilla vain jos luotat niihin. Lue lisää turvallisesta selailusta.
  • Käytä Chromessa Selaussuojaa ja aseta suojauksen taso parannetulle lisäsuojaukselle.

Jos ohjelman lataamisesta tai päivittämisestä kertova ponnahdusikkuna näyttää epäilyttävältä, älä klikkaa sitä. Lataa ohjelma mieluummin sen viralliselta sivustolta.

Suorita turvatarkistus asennettujen, ei-toivottujen ohjelmistojen tunnistamiseksi ja poistamiseksi.

1. Kirjoita osoitepalkkiin chrome://settings/safetyCheck.
  2. Valitse Tarkista nyt.