Ei-toivottujen mainosten, ponnahdusikkunoiden ja haittaohjelmien poistaminen

Tietokoneellasi voi olla ei-toivottuja ohjelmistoja tai haittaohjelmia näissä tapauksissa:

• Ponnahdusikkunamainosten tai uusien välilehtien sulkeminen ei onnistu.
  • Chromen kotisivu tai hakukone vaihtuu jatkuvasti ilman lupaasi.
  • Chromen ei-toivottuja laajennuksia tai työkalurivejä ei voi poistaa pysyvästi.
  • Et pysty hallitsemaan selaamista ja sinut ohjataan uudelleen tuntemattomille sivuille tai mainoksiin.
  • Näet ilmoituksen viruksesta tai tartunnasta laitteella.

Vinkkejä:

Ponnahdusikkunoiden käyttöönotto ja käytöstä poistaminen

1. Avaa Chrome Chrome iPhonella tai iPadilla.
  2. Valitse Lisää Lisää ja sitten Asetukset Asetukset.
  3. Valitse Sisältöasetukset ja sitten Estä ponnahdusikkunat.
  4. Ota käyttöön Estä ponnahdusikkunat tai poista se käytöstä.

Tietyn sivuston ponnahdusikkunoiden salliminen

Kaikki ponnahdusikkunat eivät ole mainoksia tai roskasisältöä. Myös sääntöjä noudattavat verkkosivustot voivat näyttää sisältöä ponnahdusikkunoissa.

1. Avaa Chrome Chrome iPhonella tai iPadilla.
  2. Siirry sivulle, jolla ponnahdusikkunat on estetty.
  3. Valitse sivun alareunan Ponnahdusikkunat estetty ‑kohdasta Näytä aina.

Ponnahdusikkunoihin liittyvien ongelmien korjaaminen

Jos et pääse eroon sivulla näkyvästä ponnahdus- tai valintaikkunasta, kokeile näitä ohjeita:

1. Laita Lentokonetila päälle iPhonella tai iPadilla.
  2. Sulje estettävän ponnahdus- tai valintaikkunan sisältävä välilehti.
  3. Sulje Chrome.

Lisätietoja haittaohjelmista

Haittaohjelmien tunnistaminen (englanninkielinen video, 1.42)

3 vinkkiä haittaohjelmien löytämiseen (1:42)

Katso vinkkejä haittaohjelmien tunnistamiseen ja verkon turvalliseen käyttöön.

Katso vinkkejä haittaohjelmien tunnistamiseen ja verkon turvalliseen käyttöön.

Haittaohjelmien välttäminen jatkossa
  • Varo sivustoja, jotka saattavat aiheuttaa ei-toivottujen ohjelmistojen lataamista. Sivustoilla voidaan kertoa, että olet voittanut kilpailun tai saat maksutta tekijänoikeuksin suojattua sisältöä.
  • Varo salattuja arkistoja (esim. salasanaa edellyttäviä .zip-tiedostoja), jotka saattavat ohittaa virustorjuntatarkastukset.
  • Ole tarkkana, jos näet varoituksen viruksesta tai tartunnasta, varsinkin jos et ole käynnistänyt virustarkistusta äskettäin.
  • Vältä suojaamattomia yhteyksiä, kun käyt sivustoilla, ja lataa tiedostoja vain sivustoilta, joiden alussa on HTTPS. Lue, miten voit tarkistaa sivuston yhteyden turvallisuuden.
  • Kiinnitä huomiota Selaussuojan latausvaroituksiin. Haitalliset toimijat voivat pyytää sinua laittamaan varoitukset pois päältä tai ohittamaan varoitukset voidakseen kiertää virustorjunnan.
  • Jos ohjelmapäivityksestä tai latauksesta kertova ponnahdusikkuna vaikuttaa epäilyttävältä, älä klikkaa sitä. Lataa ohjelma mieluummin sen viralliselta sivustolta.