Ei-toivottujen mainosten, ponnahdusikkunoiden ja haittaohjelmien poistaminen

Tietokoneellasi voi olla ei-toivottuja ohjelmistoja tai haittaohjelmia näissä tapauksissa:

• Ponnahdusikkunamainosten tai uusien välilehtien sulkeminen ei onnistu.
  • Chromen kotisivu tai hakukone vaihtuu jatkuvasti ilman lupaasi.
  • Chromen ei-toivottuja laajennuksia tai työkalurivejä ei voi poistaa pysyvästi.
  • Et pysty hallitsemaan selaamista ja sinut ohjataan uudelleen tuntemattomille sivuille tai mainoksiin.
  • Näet ilmoituksen viruksesta tai tartunnasta laitteella.

Vinkkejä:

Oletusmainoslupien muuttaminen

Estä häiritsevät tai harhaanjohtavat mainokset muuttamalla sivustoasetuksia.
  1. Avaa Chrome tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Lisää ja sitten Asetukset ja sitten Yksityisyys ja turvallisuus.
  3. Valitse Sivustoasetukset ja sitten Muut sisältöasetukset ja sitten Häiritsevät mainokset.
  4. Valitse vaihtoehto, jonka haluat oletusasetukseksi.

Ei-toivottujen ohjelmien poistaminen Macilta

Ennen kuin palautat selainasetukset Macilla, tarkista, onko tietokoneella ei-toivottuja ohjelmia.

Haittaohjelmien manuaalinen poistaminen Macilla

Voit poistaa haittaohjelmat ja muut ohjelmat, joita et muista asentaneesi.

1. Avaa Finder.
  2. Valitse vasemmalta Sovellukset.
  3. Etsi ohjelmia, joita et tunnista.
  4. Klikkaa ei-toivotun ohjelman nimeä hiiren kakkospainikkeella.
  5. Valitse Siirrä roskakoriin.
  6. Kun olet valmis, klikkaa alalaidassa kakkospainikkeella Roskakori-kohtaa.
  7. Valitse Tyhjennä roskakori.

Selainasetusten nollaus

1. Avaa Chrome tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Lisää ja sitten Asetukset.
  3. Valitse Nollaa asetukset ja sittenPalauta kaikki asetukset alkuperäisiksi oletusasetuksiksi ja sitten Nollaa asetukset.

Jos nollaat selainasetukset, sinun on laitettava joitain laajennuksia päälle. Jos haluat laittaa laajennuksia päälle, valitse oikeasta yläreunasta Lisää Lisää ja sitten Laajennukset ja sitten Ylläpidä laajennuksia. Laita päälle vain luotettavia laajennuksia.

Jos näistä ohjeista ei ollut apua, siirry Chromen ohjefoorumille.

Vinkki: Jos olet verkkosivuston omistaja, katso miten voit ratkaista latauksiin liittyvät ongelmat, jotka koskevat haittaohjelmia ja ei-toivottuja ohjelmia.

Lisätietoja haittaohjelmista

Haittaohjelmien tunnistaminen (englanninkielinen video, 1.42)

3 vinkkiä haittaohjelmien löytämiseen (1:42)

Katso vinkkejä haittaohjelmien tunnistamiseen ja verkon turvalliseen käyttöön.

Katso vinkkejä haittaohjelmien tunnistamiseen ja verkon turvalliseen käyttöön.

Haittaohjelmien välttäminen jatkossa
  • Varo sivustoja, jotka saattavat aiheuttaa ei-toivottujen ohjelmistojen lataamista. Sivustoilla voidaan kertoa, että olet voittanut kilpailun tai saat maksutta tekijänoikeuksin suojattua sisältöä.
  • Varo salattuja arkistoja (esim. salasanaa edellyttäviä .zip-tiedostoja), jotka saattavat ohittaa virustorjuntatarkastukset.
  • Ole tarkkana, jos näet varoituksen viruksesta tai tartunnasta, varsinkin jos et ole käynnistänyt virustarkistusta äskettäin.
  • Vältä suojaamattomia yhteyksiä, kun käyt sivustoilla, ja lataa tiedostoja vain sivustoilta, joiden alussa on HTTPS. Lue, miten voit tarkistaa sivuston yhteyden turvallisuuden.
  • Kiinnitä huomiota Selaussuojan latausvaroituksiin. Haitalliset toimijat voivat pyytää sinua laittamaan varoitukset pois päältä tai ohittamaan varoitukset voidakseen kiertää virustorjunnan.
  • Jos ohjelmapäivityksestä tai latauksesta kertova ponnahdusikkuna vaikuttaa epäilyttävältä, älä klikkaa sitä. Lataa ohjelma mieluummin sen viralliselta sivustolta.