Fjern uønskede annoncer, pop op-vinduer og malware

Der kan være installeret malware eller uønsket software på din computer, hvis du oplever følgende:

• Pop op-annoncer og nye faner, der ikke forsvinder
  • Din startside i Chrome eller din søgemaskine bliver ved med at skifte, uden at du har givet tilladelse til det
  • Uønskede Chrome-udvidelser eller -værktøjslinjer bliver ved med at vende tilbage
  • Din browser er kapret og omdirigerer til ukendte sider eller annoncer
  • Du får underretninger om en virus eller en inficeret enhed

Tips!

Skift dine standardtilladelser for annoncer

Du kan forhindre påtrængende eller vildledende annoncer ved at ændre dine websiteindstillinger.
  1. Åbn Chrome på din computer.
  2. Øverst til højre skal du klikke på Mere Mere og derefter Indstillinger og derefter Privatliv og sikkerhed.
  3. Klik på Websiteindstillinger og derefter Yderligere indstillinger for indhold og derefter Påtrængende annoncer.
  4. Vælg den mulighed, du vil angive som standardindstilling.

Fjern uønskede programmer på din Mac

Tjek, om der er uønskede programmer på din pc, før du nulstiller browserindstillingerne på din Mac.

Fjern skadelige programmer manuelt på din Mac

Du kan fjerne malware og andre programmer på din computer, som du ikke kan huske at have installeret.

1. Åbn Finder.
  2. Klik på Programmer til venstre.
  3. Undersøg, om der er programmer, du ikke kan genkende.
  4. Højreklik på navnet på uønskede programmer.
  5. Klik på Flyt til papirkurv.
  6. Højreklik på Papirkurv nederst, når du er færdig.
  7. Klik på Tøm papirkurv.

Nulstil dine browserindstillinger

1. Åbn Chrome på din computer.
  2. Øverst til højre skal du vælge Mere Mere og derefter Indstillinger.
  3. Vælg Nulstil indstillinger og derefter Gendan indstillinger til deres oprindelige standardkonfiguration og derefter Nulstil indstillinger.

Hvis du nulstiller dine browserindstillinger, skal du aktivere visse udvidelser. Du kan aktivere udvidelser ved øverst til højre at vælge Mere Mere og derefter Udvidelser og derefter Administrer udvidelser. Aktivér kun de udvidelser, du har tillid til.

Gå til hjælpeforummet for Chrome, hvis vejledningen ovenfor ikke løser problemet.

Tip! Hvis du er websiteejer, kan du få flere oplysninger om, hvordan du løser problemer med malware eller uønsket software i forbindelse med dine downloads.

Flere oplysninger om malware

Sådan opdager du malware (video, 1:42)

Tre tips til at spotte malware (1:42)

Få mere at vide om, hvad du skal se efter, når du har malware på din computer, og hvordan du beskytter dig på nettet.

Få mere at vide om, hvad du skal se efter, når du har malware på din computer, og hvordan du beskytter dig på nettet.

Sådan undgår du malware fremover:
  • Vær opmærksom på websites, der kan få dig til at downloade uønsket software. De kan f.eks. få dig til at tro, at du har vundet en konkurrence eller har fået adgang til ophavsretsligt beskyttet indhold uden beregning.
  • Vær opmærksom på krypterede arkiver som f.eks. .zip-filer, der kræver en adgangskode, og som kan omgå antivirusrelaterede scanninger.
  • Vær forsigtig med advarsler om virus eller inficerede enheder, især hvis du ikke har brugt en virusscanner for nylig.
  • Undgå usikre forbindelser, når du besøger websites, og undlad at downloade filer fra websites, der ikke starter med HTTPS. Se, hvordan du tjekker, om et website har en sikker forbindelse.
  • Vær opmærksom på advarsler om downloads fra Beskyttet browsing. Skadelige aktører kan bede dig om at deaktivere eller ignorere advarsler med henblik på at undgå, at dit antivirusprogram registrerer usikkert indhold.
  • Hvis et pop op-vindue om en programopdatering eller download virker mistænkelig, skal du ikke klikke på det. Gå i stedet til programmets officielle website, og download det derfra.