Fjern uønskede annoncer, pop op-vinduer og malware

Hvis du oplever nogle af følgende problemer med Google Chrome, er der muligvis installeret uønsket software eller malware på din computer:

• Pop op-annoncer og nye faner, der ikke forsvinder
  • Din startside i Chrome eller din søgemaskine bliver ved med at skifte, uden at du har givet tilladelse til det
  • Uønskede Chrome-udvidelser eller -værktøjslinjer bliver ved med at vende tilbage
  • Din browser er kapret og omdirigerer til ukendte sider eller annoncer
  • Du får underretninger om en virus eller en inficeret enhed

Fremover kan du undgå uønsket software ved kun at downloade filer eller besøge websites, du har tillid til.

Fjern uønskede programmer (Windows og Mac)

Tjek, om der er uønskede programmer på din Windows- eller Mac-computer, før du nulstiller browserindstillingerne.

Undersøg din computer for malware (Windows)

Chrome kan hjælpe dig med at finde mistænkelige eller uønskede programmer på din computer. Hvis Chrome finder et uønsket program, kan du klikke på Fjern. Chrome vil så fjerne softwaren, gendanne visse standardindstillinger og deaktivere udvidelser.

Du kan også manuelt undersøge, om du har malware.

1. Åbn Chrome.
  2. Øverst til højre skal du klikke på Mere Mere og så Indstillinger.
  3. Klik på Avanceret nederst på siden.
  4. Klik på Ryd op på computeren under "Nulstil, og ryd op"..
  5. Klik på Find.
  6. Klik på Fjern, hvis du bliver bedt om at fjerne uønsket software. Du bliver muligvis bedt om at genstarte din computer.
Fjern skadelige programmer manuelt (Mac)

Du kan også fjerne malware og andre programmer på din computer, som du ikke kan huske at have installeret.

1. Åbn Finder.
  2. Klik på Programmer til venstre.
  3. Undersøg, om der er programmer, du ikke kan genkende.
  4. Højreklik på navnet på uønskede programmer.
  5. Klik på Flyt til papirkurv.
  6. Højreklik på Papirkurv nederst, når du er færdig.
  7. Klik på Tøm papirkurv.
Gendan filer, der er sat i karantæne (Windows)

Chrome kan hjælpe dig med at finde mistænkelige eller uønskede programmer på din computer. Hvis Chrome finder et uønsket program, vil Chrome fjerne softwaren, gendanne visse standardindstillinger og deaktivere udvidelser.

Hvis du mener, at Chrome ved en fejl har fjernet en fil, der er sikker eller personlig, kan du gendanne filen.

1. Åbn mappen %USERPROFILE%\AppData\Local\Google\Chrome Cleanup Tool\Quarantine på din computer.
  2. Åbn mappen Karantæne.
  3. Klik på Fortsæt.
  4. Højreklik på den fil, du vil gendanne, og klik på Pak alle ud.
  5. Angiv adgangskoden chrome_cleanup.

Læs Google Chromes hvidbog om beskyttelse af personlige oplysninger for at få flere oplysninger om, hvilke data der indsamles, og hvordan de bruges.

Nulstil dine browserindstillinger

1. Åbn Chrome på din computer.
  2. Øverst til højre skal du klikke på Mere Mere og så Indstillinger.
  3. Klik på Avanceret nederst.
    • Chromebook, Linux og Mac: Under "Nulstil indstillinger" skal du klikke på Gendan indstillinger til deres oprindelige standardkonfiguration og så Nulstil indstillinger.
    • Windows: Under "Nulstil, og ryd op" skal du klikke på Nulstil indstillinger og så Nulstil indstillinger.

Hvis du har fjernet uønskede programmer eller nulstillet dine browserindstillinger, er du muligvis nødt til at genaktivere visse udvidelser. For at aktivere udvidelser skal du klikke på Mere Mere og så Flere værktøjer og så Udvidelser. Aktivér kun de udvidelser, du har tillid til.

Virker det stadig ikke? Gå til hjælpeforummet for Chrome, hvis trinene ovenfor ikke løser problemet.

Flere oplysninger om malware

Sådan opdager du malware (video, 2:30)

Tre tips til at spotte malware (2:30)

Få mere at vide om, hvad du skal se efter, når du har malware på din computer, og hvordan du beskytter dig på nettet.

Sådan undgår du malware fremover:
  • Pas på, når noget virker for godt til at være sandt. Hvis du får at vide, at du har vundet en konkurrence eller har modtaget dyrt ophavsretsligt beskyttet indhold helt gratis, kan det være for at narre dig til at downloade malware.
  • Hvis du ikke har scannet for virus for nylig, skal du være på vagt over for advarsler om virus eller inficerede enheder. Websitet prøver muligvis at skræmme dig til at downloade uønsket software.
  • Du skal kun downloade filer eller besøge websites, du har tillid til. Få flere oplysninger om fornuftig brug af internettet.

Hvis et pop op-vindue om at opdatere eller downloade et program ser mistænkeligt ud, skal du ikke klikke på det. Gå i stedet til programmets officielle website, og download det derfra.