Fjern uønskede annoncer, pop op-vinduer og malware

Der kan være installeret malware eller uønsket software på din computer, hvis du oplever følgende:

• Pop op-annoncer og nye faner, der ikke forsvinder
  • Din startside i Chrome eller din søgemaskine bliver ved med at skifte, uden at du har givet tilladelse til det
  • Uønskede Chrome-udvidelser eller -værktøjslinjer bliver ved med at vende tilbage
  • Din browser er kapret og omdirigerer til ukendte sider eller annoncer
  • Du får underretninger om en virus eller en inficeret enhed

Tips!

Trin 1: Fjern problematiske apps

1. Hold fingeren på afbryderknappen på din Android-telefon eller -tablet.
  2. Hold fingeren på Sluk Afbryderknap på skærmen.
    • Bekræft, at du vil genstarte din enhed i sikker tilstand. Når du genstarter, kan du se "Sikker tilstand" nederst.
  3. Afinstaller apps, du har downloadet for nylig, én efter én. Se, hvordan du sletter apps.
    • Tip! Hvis du gerne vil huske, hvilke apps du fjerner, så du kan tilføje dem igen, kan du lave en liste over dem.
  4. Hver gang, du har fjernet en app, skal du genstarte din enhed som normalt. Se, om det løste problemet at fjerne appen.
  5. Når du har afinstalleret den app, der forårsagede problemet, kan du geninstallere de andre apps, du fjernede. Se, hvordan du geninstallerer apps.

Trin 2: Beskyt din enhed mod problematiske apps

Vigtigt! Sørg for, ar Play Protect er aktiveret.

1. Åbn Google Play Butik på din Android-enhed Google Play.
  2. Øverst til højre skal du trykke på dit profilbillede eller forbogstav og derefter Play Protect og derefter Indstillinger Indstillinger.
  3. Aktivér Scan apps med Play Protect.

Trin 3: Stop notifikationer fra et bestemt website

Hvis du ser irriterende underretninger fra et website, kan du deaktivere tilladelsen:

1. Åbn Chrome Chrome på din Android-enhed.
  2. Hvis du vil ændre notifikationer, skal du gå til det website, du vil stoppe med at modtage notifikationer fra.
  3. Øverst til venstre skal du trykke på Sideoplysninger Default (Secure) og derefter Tilladelser.
    • Hvis du ikke kan finde "Tilladelser", har websitet ikke aktiveret notifikationer.
  4. Tryk på Notifikationer.
  5. Deaktiver Vis notifikationer.

Flere oplysninger om malware

Sådan opdager du malware (video, 1:42)

Tre tips til at spotte malware (1:42)

Få mere at vide om, hvad du skal se efter, når du har malware på din computer, og hvordan du beskytter dig på nettet.

Få mere at vide om, hvad du skal se efter, når du har malware på din computer, og hvordan du beskytter dig på nettet.

Sådan undgår du malware fremover:
  • Vær opmærksom på websites, der kan få dig til at downloade uønsket software. De kan f.eks. få dig til at tro, at du har vundet en konkurrence eller har fået adgang til ophavsretsligt beskyttet indhold uden beregning.
  • Vær opmærksom på krypterede arkiver som f.eks. .zip-filer, der kræver en adgangskode, og som kan omgå antivirusrelaterede scanninger.
  • Vær forsigtig med advarsler om virus eller inficerede enheder, især hvis du ikke har brugt en virusscanner for nylig.
  • Undgå usikre forbindelser, når du besøger websites, og undlad at downloade filer fra websites, der ikke starter med HTTPS. Se, hvordan du tjekker, om et website har en sikker forbindelse.
  • Vær opmærksom på advarsler om downloads fra Beskyttet browsing. Skadelige aktører kan bede dig om at deaktivere eller ignorere advarsler med henblik på at undgå, at dit antivirusprogram registrerer usikkert indhold.
  • Hvis et pop op-vindue om en programopdatering eller download virker mistænkelig, skal du ikke klikke på det. Gå i stedet til programmets officielle website, og download det derfra.