Suprimir anuncis no desitjats, finestres emergents i programari maliciós

Pot ser que tingueu programari no desitjat o maliciós instal·lat a l'ordinador si:

• Els anuncis emergents i les pestanyes noves no desapareixen.
  • La pàgina d'inici de Chrome o el motor de cerca canvien constantment sense el vostre permís.
  • Les barres d'eines o les extensions de Chrome no desitjades tornen a mostrar-se.
  • La navegació està segrestada i us redirigeix a anuncis o a pàgines que no reconeixeu.
  • Es mostren alertes sobre un virus o sobre un dispositiu infectat.

Consells:

Canviar els permisos predeterminats d'anuncis

Per evitar anuncis intrusius o enganyosos, canvieu la configuració del lloc web.
  1. A l'ordinador, obriu Chrome.
  2. A la part superior dreta, feu clic a Més Més i, a continuació, Configuració i, a continuació, Privadesa i seguretat.
  3. Feu clic a Configuració del lloc web i, a continuació, Configuració addicional del contingut i, a continuació, Anuncis intrusius.
  4. Seleccioneu l'opció que vulgueu com a opció de configuració predeterminada.

Suprimir programes no desitjats en un Mac

Abans de restablir la configuració del navegador en un Mac, comproveu si hi ha programes no desitjats a l'ordinador.

Suprimir manualment els programes maliciosos en un Mac

Podeu suprimir programari maliciós i qualsevol altre programa que tingueu a l'ordinador i que no recordeu haver instal·lat.

1. Obriu Finder.
  2. A l'esquerra, feu clic a Aplicacions.
  3. Cerqueu qualsevol programa que no reconegueu.
  4. Feu clic amb el botó dret al nom d'un programa que no vulgueu.
  5. Feu clic a Traslladar a la paperera.
  6. Quan hàgiu acabat, a la part inferior, feu clic amb el botó dret a la paperera.
  7. Feu clic a Buidar la paperera.

Restablir la configuració del navegador

1. A l'ordinador, obriu Chrome.
  2. A la part superior dreta, seleccioneu Més Més i, a continuació, Configuració.
  3. Seleccioneu Restableix la configuració i, a continuació, Restableix la configuració als valors predeterminats originals i, a continuació, Restableix la configuració.

Si restabliu la configuració del navegador, haureu d'activar algunes extensions. Per activar les extensions, a la part superior dreta, seleccioneu Més Més i, a continuació, Extensions i, a continuació, Gestiona les extensions. Activeu només les extensions de confiança.

Si els passos anteriors no funcionen, aneu al Fòrum d'ajuda de Chrome.

Consell: si sou propietari d'un lloc web, obteniu informació sobre com podeu resoldre problemes de programari maliciós o no desitjat relacionats amb les baixades.

Més informació sobre el programari maliciós

Com podeu detectar el programari maliciós (vídeo, 1:42)

Tres consells per detectar programari maliciós (1:42)

Esbrineu què heu de fer per detectar programari maliciós a l'ordinador i com navegar de manera segura.

Esbrineu què heu de fer per detectar programari maliciós a l'ordinador i com podeu evitar problemes de seguretat en línia.

Com podeu evitar programari maliciós en el futur
  • Aneu amb compte amb els llocs web que poden fer que baixeu programari no desitjat. Per exemple, si guanyeu un concurs o obteniu contingut protegit per drets d'autor sense cost econòmic.
  • Aneu amb compte amb els arxius encriptats, com ara fitxers .zip que requereixen contrasenya, ja que poden ometre les anàlisis de detecció dels antivirus.
  • Aneu amb compte amb els advertiments sobre virus i dispositius infectats, sobretot si no heu fet servir recentment cap programa per cercar virus.
  • Eviteu les connexions no segures quan visiteu llocs web i no baixeu fitxers de llocs web que no comencin amb HTTPS. Obteniu informació sobre com podeu comprovar si la connexió d'un lloc web és segura.
  • Pareu atenció als advertiments de baixades de Navegació segura. Per evitar que els antivirus els detectin, és possible que actors maliciosos us demanin que desactiveu o ignoreu els advertiments.
  • Si s'obre una finestra emergent relacionada amb una actualització o una baixada d'un programa i us sembla sospitosa, no hi feu clic. Aneu al lloc web oficial del programa per baixar-lo.