Suprimir anuncis no desitjats, finestres emergents i programari maliciós

Si veieu algun d'aquests problemes a Chrome, pot ser que tingueu programari no desitjat o maliciós instal·lat a l'ordinador:

• Els anuncis emergents o les pestanyes noves no desapareixen.
  • La pàgina d'inici de Chrome o el motor de cerca canvien constantment sense el vostre permís.
  • Les barres d'eines o les extensions de Chrome no desitjades tornen a aparèixer.
  • La navegació està piratejada i us redirigeix a anuncis o a pàgines que no reconeixeu.
  • Es mostren alertes sobre un virus o sobre un dispositiu infectat.

Per evitar programari no desitjat en el futur, només baixeu fitxers i visiteu llocs web que sapigueu que són segurs.

Obteniu informació sobre com podeu bloquejar o permetre les finestres emergents a Chrome.

Suprimir programes no desitjats (Windows i Mac)

Abans de restablir la configuració del navegador en un dispositiu Windows o Mac, comproveu si hi ha programes no desitjats a l'ordinador.

Suprimir programari maliciós de l'ordinador (Windows)

Chrome us pot ajudar a cercar programes sospitosos o no desitjats a l'ordinador. Si Chrome detecta algun programa no desitjat, feu clic a Suprimeix. Chrome suprimirà el programari, establirà algunes opcions de configuració com a predeterminades i desactivarà les extensions.

També podeu comprovar manualment si hi ha programari maliciós seguint aquests passos:

1. Obriu Chrome.
  2. A la part superior dreta, feu clic a Més Més i, a continuació, Configuració.
  3. A la part inferior, feu clic a Configuració avançada.
  4. A "Restableix i neteja", feu clic a Neteja l'ordinador.
  5. Feu clic a Cerca.
  6. Si se us demana que suprimiu programari no desitjat, feu clic a Suprimeix. És possible que se us demani que reinicieu l'ordinador.
Suprimir manualment programes maliciosos (Mac)

Podeu suprimir programari maliciós i qualsevol altre programa que tingueu a l'ordinador i que no recordeu haver instal·lat.

1. Obriu Finder.
  2. A l'esquerra, feu clic a Aplicacions.
  3. Cerqueu qualsevol programa que no reconegueu.
  4. Feu clic amb el botó dret al nom d'un programa que no vulgueu.
  5. Feu clic a Traslladar a la paperera.
  6. Quan hàgiu acabat, a la part inferior, feu clic amb el botó dret a la paperera.
  7. Feu clic a Buidar la paperera.
Restaurar fitxers en quarantena (Windows)

Chrome us pot ajudar a cercar programes sospitosos o no desitjats a l'ordinador. Si Chrome troba un programa no desitjat, suprimirà el programari en qüestió, establirà algunes opcions de configuració com a predeterminades i desactivarà les extensions.

Si penseu que Chrome ha suprimit per error un fitxer que és segur o personal, podeu restaurar-lo.

1. A l'ordinador, obriu la carpeta %USERPROFILE%\AppData\Local\Google\Chrome Cleanup Tool\Quarantine.
  2. Obriu la carpeta Quarantine.
  3. Feu clic a Continue (Continua).
  4. Feu clic amb el botó dret al fitxer que vulgueu restaurar i feu clic a Extract all (Extreu-ho tot).
  5. Introduïu la contrasenya chrome_cleanup.

Per obtenir més informació sobre les dades que es recullen i sobre com s'utilitzen, llegiu el llibre blanc de privadesa de Google Chrome.

Restablir la configuració del navegador

1. Obriu Chrome a l'ordinador.
  2. A la part superior dreta, feu clic a Més Més i després Configuració.
  3. A la part inferior, feu clic a Configuració avançada.
    • Chromebook, Linux i Mac: a "Restableix la configuració", feu clic a Restableix la configuració als valors predeterminats originals i després Restableix la configuració.
    • Windows: a "Restableix i neteja", feu clic a Restableix la configuració i després Restableix la configuració.

Si suprimiu programes no desitjats o restabliu la configuració del navegador, és possible que hàgiu de tornar a activar algunes extensions. Per activar extensions, a la part superior dreta, feu clic a Més Més i, a continuació, Més eines i, a continuació, Extensions. Activeu només les extensions de confiança.

No ha funcionat? Si els passos anteriors no funcionen, visiteu el Fòrum d'ajuda de Chrome.

Més informació sobre el programari maliciós

Com podeu detectar programari maliciós (vídeo, 1:42)

Tres consells per detectar programari maliciós (1:42)

Esbrineu què heu de fer per detectar programari maliciós a l'ordinador i com navegar de manera segura.

Esbrineu què heu de fer per detectar programari maliciós a l'ordinador i com podeu evitar problemes de seguretat en línia.

Com podeu evitar programari maliciós en el futur
  • Vigileu amb coses que semblin massa bones per ser certes. Per aconseguir que els usuaris baixin programari maliciós, sovint se'ls enganya dient-los que han guanyat un concurs o que poden aconseguir de franc contingut car protegit amb drets d'autor.
  • Si fa temps que no heu utilitzat un programa per cercar virus, desconfieu dels advertiments sobre virus i dispositius infectats. Pot ser que el lloc web estigui provant d'espantar-vos perquè baixeu programari no desitjat.
  • Només baixeu fitxers i visiteu llocs web que sapigueu que són segurs. Obteniu més informació sobre la navegació segura.

Si s'obre una finestra emergent per actualitzar o baixar un programa i sembla sospitosa, no hi feu clic. Aneu al lloc web oficial del programa per baixar-lo.