Suprimir anuncis no desitjats, finestres emergents i programari maliciós

Pot ser que tingueu programari no desitjat o maliciós instal·lat a l'ordinador si:

• Els anuncis emergents i les pestanyes noves no desapareixen.
  • La pàgina d'inici de Chrome o el motor de cerca canvien constantment sense el vostre permís.
  • Les barres d'eines o les extensions de Chrome no desitjades tornen a mostrar-se.
  • La navegació està segrestada i us redirigeix a anuncis o a pàgines que no reconeixeu.
  • Es mostren alertes sobre un virus o sobre un dispositiu infectat.

Consells:

Pas 1: suprimiu les aplicacions problemàtiques

1. Manteniu premut el botó d'engegada del telèfon o de la tauleta Android.
  2. A la pantalla, manteniu premut el botó Apaga Engegada.
    • Confirmeu que voleu reiniciar el dispositiu en mode segur. Quan el reinicieu, veureu "Mode segur" a la part inferior.
  3. Suprimiu una per una les aplicacions que hàgiu baixat darrerament. Obteniu informació sobre com podeu suprimir aplicacions.
    • Consell: feu una llista de les aplicacions que desinstal·leu per no oblidar-vos-en i poder tornar-les a afegir.
  4. Després de suprimir cada aplicació, reinicieu el dispositiu de manera normal i comproveu si s'ha solucionat el problema.
  5. Quan hàgiu suprimit l'aplicació problemàtica, podreu tornar a afegir les altres. Obteniu informació sobre com podeu reinstal·lar aplicacions.

Pas 2: protegiu el dispositiu contra les aplicacions problemàtiques

Important: comproveu que Play Protect estigui activat.

1. Al dispositiu Android, obriu Google Play Store Google Play.
  2. A la part superior dreta, toqueu la vostra foto de perfil o inicial i, a continuació, Play Protect i, a continuació, Configuració Configuració.
  3. Activeu l'opció Analitza aplicacions amb Play Protect.

Pas 3: atureu les notificacions d'un lloc web concret

Si us molesten les notificacions d'un lloc web, seguiu aquests passos per desactivar-ne el permís:

1. Al dispositiu Android, obriu Chrome Chrome.
  2. Per canviar les notificacions, aneu al lloc web del qual vulgueu aturar-les.
  3. A la part superior esquerra, toqueu Informació de la pàgina Default (Secure) i, a continuació, Permisos.
    • Si no trobeu l'opció "Permisos", vol dir que el lloc web no té les notificacions activades.
  4. Toqueu Notificacions.
  5. Desactiveu Mostra les notificacions.

Més informació sobre el programari maliciós

Com podeu detectar el programari maliciós (vídeo, 1:42)

Tres consells per detectar programari maliciós (1:42)

Esbrineu què heu de fer per detectar programari maliciós a l'ordinador i com navegar de manera segura.

Esbrineu què heu de fer per detectar programari maliciós a l'ordinador i com podeu evitar problemes de seguretat en línia.

Com podeu evitar programari maliciós en el futur
  • Aneu amb compte amb els llocs web que poden fer que baixeu programari no desitjat. Per exemple, si guanyeu un concurs o obteniu contingut protegit per drets d'autor sense cost econòmic.
  • Aneu amb compte amb els arxius encriptats, com ara fitxers .zip que requereixen contrasenya, ja que poden ometre les anàlisis de detecció dels antivirus.
  • Aneu amb compte amb els advertiments sobre virus i dispositius infectats, sobretot si no heu fet servir recentment cap programa per cercar virus.
  • Eviteu les connexions no segures quan visiteu llocs web i no baixeu fitxers de llocs web que no comencin amb HTTPS. Obteniu informació sobre com podeu comprovar si la connexió d'un lloc web és segura.
  • Pareu atenció als advertiments de baixades de Navegació segura. Per evitar que els antivirus els detectin, és possible que actors maliciosos us demanin que desactiveu o ignoreu els advertiments.
  • Si s'obre una finestra emergent relacionada amb una actualització o una baixada d'un programa i us sembla sospitosa, no hi feu clic. Aneu al lloc web oficial del programa per baixar-lo.