Starta Chrome som Windows 8-app

Google Chrome fungerar på olika sätt i Windows 8 beroende på om du kör webbläsaren som en Windows 8-app genom att ange den som standardwebbläsare.

Byt mellan skrivbordet och Windows 8-läget

1. Klicka på Chrome-menyn Chrome menu.
  2. Välj Starta om Chrome på skrivbordet eller Starta om Chrome i Windows 8-läge.

Chrome kommer ihåg det läge du använde senast. Om du till exempel stänger Chrome från skrivbordet öppnas webbläsaren i skrivbordsläget nästa gång du öppnar Chrome.

Appar

Genom att använda startprogrammet för appar kommer du åt dina Chrome-appar på skrivbordet eller i Windows 8-läget. När du öppnar en app öppnas det i det läge du använder för att surfa. Lär mer om startprogrammet för appar på skrivbordet.

Alla pluginprogram stöds inte

Alla pluginprogram stöds inte när Chrome körs som Windows 8-app. Endast pluginprogram med Pepper API , till exempel Flash, Native Client och Chrome PDF-läsare fungerar.

Läs mer om hur du surfar utan pluginprogram hos Microsoft

Kända problem

Problem Status
Windows 8-läget fungerar endast om datorn har stöd för maskinvaruacceleration. Skriv about:gpu i adressfältet i Chrome. Läs under Använd maskinvaruacceleration när det är tillgängligt så ser du om maskinvaruaccelerationen har inaktiverats eller inte är tillgänglig.
Windows 8-läget fungerar inte på enheter med hög DPI. Om du har en högupplöst skärm är inte Windows 8-läget tillgängligt.