Använda kameran och mikrofonen

Du kan använda kameran och mikrofonen på webbplatser i Chrome.

Viktigt! Från och med 2021 har Adobe inte längre stöd för plugin-programmet Flash Player. Flash-innehåll, inklusive ljud och video, spelas inte längre upp i någon version av Chrome. Besök Chrome-bloggen om du vill veta mer.

1. Öppna Chrome Chrome.
  2. Besök en webbplats som frågar efter mikrofonen och kameran.
  3. Välj Tillåt eller Blockera när alternativen visas.
    • Tillåtna webbplatser: En inspelning kan startas när du besöker webbplatsen. Om du har en annan flik i Chrome eller en annan app öppen kan inspelningen inte startas.
    • Blockerade webbplatser: Vissa webbplatser fungerar inte om de blockeras. Till exempel kan du inte delta i en videokonferens.

Ändra kamera- och mikrofonbehörighet för en webbplats

1. Öppna Chrome Chrome.
  2. Klicka på Mer Mer uppe till höger följt av Inställningar.
  3. Klicka på Integritet och säkerhet följt av Webbplatsinställningar följt av Kamera eller Mikrofon.
  4. Välj den standardinställning du vill ha.
    • Granska dina blockerade och tillåtna webbplatser.
    • Om du vill ta bort ett undantag eller återkalla en behörighet: Klicka på Radera Radera till höger om webbplatsen.
    • Om du vill tillåta en webbplats som du redan har blockerat: Välj webbplatsens namn under Tillåts inte och ändra kamera- eller mikrofonbehörigheten till Tillåt.

Om du använder en Chrome-enhet på jobbet eller i skolan kan nätverksadministratören välja kamera- och mikrofoninställningar åt dig. I så fall går det inte att ändra dem här. Läs mer om hur du använder en hanterad Chrome-enhet.

Aktivera behörigheter i datorns inställningar
Chrome kan be om tillåtelse att använda kameran eller mikrofonen. Gör så här om du vill använda kameran eller mikrofonen i Chrome:
  1. Välj Öppna inställningarna i dialogrutan.
  2. Så här aktiverar du kamera- eller mikrofonbehörighet:
    • Kamera: Klicka på Kamera följt av markera kryssrutan bredvid Google Chrome.
    • Mikrofon: Klicka på Mikrofon följt av markera kryssrutan bredvid Google Chrome.
  3. Du kan få en fråga om du vill avsluta och spara ändringarna. Spara ändringarna genom att klicka på Avsluta nu.
Välja en standardmikrofon

Du kan välja en standardmikrofon som används på olika webbplatser.

1. Öppna Chrome Chrome.
  2. Klicka på Mer Ordna uppe till höger följt av Inställningar.
  3. Klicka på Integritet och säkerhet följt av Webbplatsinställningar följt av Mikrofon.
  4. Klicka på nedåtpilen Nedåtpil och välj standardmikrofon.

Åtgärda problem med mikrofonen

Testa följande steg om mikrofonen inte fungerar:

Steg 1: Kontrollera att mikrofonen inte är avstängd

Om du använder ett headset kontrollerar du att mikrofonen inte har stängts av med knappen på sladden. Kontrollera även att mikrofonen inte är avstängd på webbplatsen (t.ex. Google Meet eller Skype).

Steg 2: Kontrollera systeminställningarna

Kontrollera att mikrofonen är inställd som standardinspelningsenhet och att inspelningsvolymen är rätt inställd:

Steg 3: Kontakta tillverkaren

Om problemen kvarstår kontaktar du mikrofontillverkaren.

Åtgärda problem med kameran

Steg 1: Kontrollera webbplatsbehörigheterna i Chrome

Kontrollera att den webbplats du vill använda har åtkomstbehörighet till kameran. Du kan tillåta alla webbplatser att använda kameran eller bara den du besöker.

Läs mer om webbplatsbehörigheter.

Steg 2: Kontrollera systeminställningarna

Kontrollera att du väljer rätt kamera och att inställningarna stämmer:

Steg 3: Felsöka problem med Google Meet

Läs mer om hur du felsöker problem med Google Meet om det inte fungerar.

Steg 4: Starta om samtalet och datorn

1. Avsluta videosamtalet och gå med i det på nytt.
  2. Starta om datorn.

Steg 5: Kontakta tillverkaren

Kontakta kameratillverkaren.