Uw camera en microfoon gebruiken

U kunt uw camera en microfoon gebruiken in Chrome voor sites zoals Google Hangouts en Skype. In sommige gevallen moet u sites eerst toestemming geven.

1. Open Chrome Chrome.
  2. Ga naar een site waarvoor u een microfoon en camera moet gebruiken.
  3. Kies ervoor gebruik van uw camera en microfoon toe te staan of te blokkeren.

Opmerking: Sommige sites werken niet als u ervoor kiest om uw camera of microfoon te blokkeren. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat u niet kunt deelnemen aan een videovergadering.

Camera- en microfoontoegang van een site wijzigen
  1. Open Chrome Chrome.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer Meer en vervolgens Instellingen.
  3. Klik onderaan op Geavanceerd.
  4. Klik onder 'Privacy en beveiliging' op Instellingen voor content.
  5. Klik op Camera of Microfoon.
  6. Schakel Vragen vóór toegang in of uit.

Als u de huidige uitzonderingen of toestemmingen wilt wijzigen, kunt u onder Blokkeren of Toestaan sites toevoegen of verwijderen.

Als u een Chrome-apparaat op uw werk of op school gebruikt, kan de netwerkbeheerder camera- en microfooninstellingen voor u configureren. In dat geval kunt u deze hier niet wijzigen. Informatie over het gebruik van een beheerd Chrome-apparaat.

Adobe Flash-toegang tot camera en microfoon wijzigen

Als u een site bezoekt die Adobe Flash Player gebruikt, kan de site ook om toegang tot uw microfoon en camera vragen.

U kunt het gebruik van uw camera en microfoon van Flash toestaan of weigeren.

• Microfoon Microfoonpictogram voor Flash : hiermee kunt u de gewenste microfoon selecteren en het volume aanpassen.
  • Camera Camerapictogram voor Flash: hiermee kunt u de gewenste camera selecteren.

Als u een Chrome-apparaat op uw werk of op school gebruikt, kan de netwerkbeheerder camera- en microfooninstellingen voor u configureren. In dat geval kunt u deze hier niet wijzigen. Informatie over het gebruik van een beheerd Chrome-apparaat.

Problemen met uw microfoon oplossen

Als uw microfoon niet werkt, probeert u deze stappen:

Stap 1: Zorg ervoor dat het geluid niet is gedempt

Als u een headset gebruikt, zorgt u ervoor dat de dempschakelaar aan het snoer op de uit-stand staat. Zorg er ook voor dat het geluid niet is gedempt op de website (zoals Google Hangouts of Skype).

Stap 2: Controleer uw systeeminstellingen

Zorg ervoor dat uw microfoon het standaard opnameapparaat is en dat de opnameniveaus juist zijn:

Stap 3: Neem contact op met de fabrikant

Als u nog steeds problemen ondervindt, neemt u contact op met de fabrikant van uw microfoon.

Megan is Google Chrome-expert en auteur van deze Help-pagina. Help haar dit artikel te verbeteren door hieronder feedback achter te laten.