Uw camera en microfoon gebruiken

U kunt uw camera en microfoon gebruiken in Chrome voor sites zoals Google Hangouts en Skype. In sommige gevallen moet u sites eerst toestemming geven.

1. Open Chrome.
  2. Ga naar een website waarvoor u een microfoon en camera moet gebruiken.
  3. In het weergegeven venster heeft u een aantal opties:
    • Toestaan: Hiermee geeft u de site toestemming uw camera en microfoon te gebruiken. Er wordt een melding weergegeven om dit te bevestigen.
    • Blokkeren: Hiermee voorkomt u dat de site toegang krijgt tot uw camera en microfoon. Opmerking: Sommige sites werken niet als u deze optie kiest. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat u niet kunt deelnemen aan een videovergadering.

Rechten voor camera en microfoon wijzigen

U kunt zelf bepalen welke sites uw camera en microfoon mogen gebruiken:

1. Open Chrome.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer Meer en vervolgens Instellingen.
  3. Klik op Geavanceerd.
  4. Klik onder 'Privacy en beveiliging' op Instellingen voor content.
  5. Klik op Camera of Microfoon.
  6. Schakel Vragen vóór toegang in of uit.

Als u de huidige uitzonderingen of toestemmingen wilt wijzigen, kunt u onder Blokkeren of Toestaan sites toevoegen of verwijderen.

Opmerking: Als u een Chrome-apparaat op uw werk of school gebruikt, kan de netwerkbeheerder camera- en microfooninstellingen voor u configureren. In dat geval kunt u deze hier niet wijzigen. Informatie over het gebruik van een beheerd Chrome-apparaat.

Adobe Flash-toegang tot camera en microfoon wijzigen

Als u een site bezoekt die Adobe Flash Player gebruikt, kan de site om toegang tot uw microfoon en camera vragen op Windows, Linux en Chrome OS. U heeft de mogelijkheid de volgende toegangsinstellingen te beheren:

• Toestaan: Hiermee geeft u de site op dit moment toegang tot uw camera en microfoon. U kunt ook Onthouden aanvinken om deze site altijd toegang tot uw camera en telefoon te geven.
  • Weigeren: Hiermee voorkomt u dat de site toegang krijgt tot uw camera en microfoon. Opmerking: Sommige sites werken niet als u deze optie kiest. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat u niet kunt deelnemen aan een videovergadering.
  • Microfoon Flash microphone icon: Hiermee kunt u de gewenste microfoon selecteren en het volume aanpassen.
  • Camera Flash camera icon: Hiermee kunt u de gewenste camera selecteren.

Opmerking: Als u een Chrome-apparaat op uw werk of school gebruikt, kan de netwerkbeheerder toegangsinstellingen voor apparaten instellen. In dat geval kunt u deze hier niet wijzigen. Informatie over het gebruik van een beheerd Chrome-apparaat.

Megan is Google Chrome-expert en auteur van deze Help-pagina. Help haar dit artikel te verbeteren door hieronder feedback achter te laten.