TalkBack gebruiken om te browsen op internet via Chrome

TalkBack gebruiken met Chrome

U kunt gesproken feedback ontvangen via TalkBack in de Chrome-browser. Rond eerst de TalkBack-training af om zo alles uit dit artikel te kunnen halen.

Webpagina's verkennen met de navigatie-instellingen van TalkBack

De navigatie-instellingen van TalkBack doornemen:

1. Open een webpagina in Chrome.
  2. Veeg omhoog of omlaag totdat u de instelling bereikt die u wilt gebruiken.
  3. Veeg naar rechts om verder te gaan of naar links om terug te gaan met de gekozen instelling.

U kunt ook navigatie-instellingen selecteren via het lokale contextmenu van TalkBack:

1. Open een webpagina in Chrome.
  2. Als u het menu wilt openen, veegt u omhoog en vervolgens naar rechts in één vloeiende beweging.
  3. Als u het menu wilt verkennen, sleept u met uw vinger. Het menu is een cirkel of een lijst, afhankelijk van uw TalkBack-instellingen.
  4. Til uw vinger op om een item te kiezen en het menu te sluiten.
  5. Veeg naar rechts om verder te gaan of naar links om terug te gaan.

De navigatie-instellingen omvatten de volgende opties voor de Chrome-browser:

• Koppen en oriëntatiepunten. Navigeer per kop (niveau 1 t/m 6) en ARIA-oriëntatiepunt (zoals 'hoofd' of 'navigatie').
  • Links. Navigeer per verschillende soort link, zoals Bezocht, Niet-bezocht of Actief.
  • Bedieningselementen. Navigeer aan de hand van andere elementen, zoals formuliervelden, knoppen of menu's.
  • Tekens, woorden of regels. Verken één teken, woord of regel tegelijk.
  • Speciale content. Verken content zoals tabellen. (Alleen beschikbaar in het lokale contextmenu.)
  • Standaard. Verken elk element op de pagina op volgorde.

Webpagina's verkennen met een toetsenbord

Als u een extern toetsenbord gebruikt op uw Android-apparaat, kunt u TalkBack-sneltoetsen gebruiken om door webpagina's te navigeren.

Artikelen lezen in vereenvoudigde weergave

U kunt sommige webpagina's lezen in een vereenvoudigde weergave die is gericht op de content. (Beschikbaar vanaf Chrome 65.)

1. Open een webpagina in Chrome.
  2. Veeg één keer naar links om naar 'Meer opties' te gaan en dubbeltik.
  3. Veeg meerdere keren naar links om naar 'Instellingen' te gaan en dubbeltik.
  4. Selecteer op het scherm 'Instellingen' de optie Toegankelijkheid.
  5. Schakel Vereenvoudige weergave in.

Nadat u deze optie heeft ingeschakeld, wordt er een melding weergegeven wanneer er opties voor vereenvoudigde weergave beschikbaar zijn op een pagina. Ga naar de knop voor vereenvoudigde weergave en dubbeltik om te activeren.