TalkBack gebruiken om op internet te browsen met Chrome

TalkBack gebruiken met Chrome

Als u TalkBack gebruikt in de Chrome-browser, kunt u gesproken feedback krijgen. Voltooi eerst de TalkBack-training om het maximale uit dit artikel te halen.

Webpagina's verkennen met navigatie-instellingen voor TalkBack

Door de navigatie-instellingen voor TalkBack bladeren:

1. Open een webpagina in Chrome.
  2. Veeg omhoog of omlaag totdat u de instelling bereikt die u wilt gebruiken.
  3. Veeg naar rechts om vooruit te gaan of naar links om terug te gaan op basis van de geselecteerde instelling.

U kunt ook navigatie-instelligen kiezen via het lokale contextmenu van TalkBack:

1. Open een webpagina in Chrome.
  2. Open het menu door in één vloeiende beweging omhoog en vervolgens naar rechts te vegen.
  3. Sleep met uw vinger om het menu te verkennen. Het menu wordt weergegeven in de vorm van een cirkel of een lijst, afhankelijk van uw TalkBack-instellingen.
  4. Til uw vinger op om een item te kiezen en het menu te sluiten.
  5. Veeg naar rechts om vooruit te gaan of naar links om terug te gaan.

De navigatie-instellingen omvatten de volgende opties voor de Chrome-browser:

• Koppen en oriëntatiepunten: Navigeer op basis van koppen (van niveau 1 tot 6) en ARIA-oriëntatiepunten, zoals 'main' of 'navigation'.
  • Links: Navigeer op basis van verschillende soorten links, zoals bezocht, niet-bezocht of actief. (Beschikbaar vanaf Chrome 50.)
  • Lijsten: Verken items in een lijstindeling. TalkBack vertelt u hoeveel lijstitems er zijn. (Beschikbaar vóór Chrome 50.)
  • Besturingselementen: Navigeer op basis van andere elementen, zoals formuliervelden, knoppen of menu's.
  • Tekens, woorden of regels: Verken één teken, woord of regel tegelijk.
  • Speciale content: Verken content zoals tabellen. (Alleen beschikbaar in het lokale contextmenu.)
  • Standaard: Verken alle elementen op de pagina op volgorde.

Webpagina's verkennen met een toetsenbord

Als u een extern toetsenbord gebruikt met uw Android-apparaat, kunt u TalkBack-sneltoetsen gebruiken om op webpagina's te navigeren.

Tabbladen en apps van elkaar scheiden op uw Android-telefoon of -tablet

In de nieuwste versie van Chrome zijn tabbladen en apps samengevoegd onder één knop. Op tablets is dit de knop Overzicht. Op smartphones is dit de knop 'Recente apps'. U moet deze functie uitschakelen als u wilt dat TalkBack u laat weten hoeveel browsertabbladen er zijn geopend.

1. Zorg ervoor dat TalkBack is ingeschakeld en de Chrome-browser is geopend.
  2. Ga in de Chrome-browser naar de rechterbovenhoek van het scherm.
  3. Dubbeltik op Meer opties.
  4. Open Instellingen.
  5. Open Tabbladen en apps samenvoegen.
  6. Sleep met uw vinger totdat u 'Aan-schakelaar aangevinkt' hoort. Dubbeltik om deze functie uit te schakelen.
  7. Dubbeltik op OK.