Få bokmerker, passord med mer på alle enhetene dine

Når du logger på Chrome, kan du lagre informasjon i Google-kontoen din. Deretter kan du bruke informasjonen din på alle enhetene dine hvor du er logget på med samme konto.

Når du slår på synkronisering, finner du den samme informasjonen på alle enhetene dine:

• bokmerker
  • logg og åpne faner
  • passord
  • betalingsopplysninger
  • adresser, telefonnumre med mer
  • innstillinger
Når du er logget på Chrome med Google-kontoen din, men ikke har slått på synkronisering, får du også tilgang til
  • betalingsopplysninger du har lagret i Google Pay
  • passord du har lagret i Google-kontoen din
  • adresser du har lagret i Google-kontoen din

Velg hvilken info som synkroniseres

Når du slår på synkronisering, lagres all profilinformasjon i Google-kontoen din. Hvis du ikke vil synkronisere alt, kan du endre hvilken informasjon som skal lagres.

1. Åpne Chrome på en sikker datamaskin.
  2. Øverst til høyre klikker du på Mer Organiser og så Innstillinger.
  3. Klikk på Deg og Google og så Synkronisering og Google-tjenester.
    • For å finne ut hva du har synkronisert, velg Gå gjennom de synkroniserte dataene dine.
  4. Klikk på Administrer hva du synkroniserer under «Synkronisering».
  5. Velg ønsket synkroniseringsalternativ:
    • Velg Synkroniser alt for å synkronisere alle dataene dine.
    • Velg Tilpass synkronisering for å velge hvilke data du vil synkronisere.
Endre hvilken Google-konto du lagrer informasjon i

Når du bytter synkroniseringskonto, kopieres bokmerkene dine, loggen din, passordene dine og all annen synkronisert informasjon til den nye kontoen.

1. Åpne Chrome på datamaskinen.
  2. Velg Mer Organiser og så Innstillinger øverst til høyre.
  3. Klikk på Deg og Google øverst.
  4. Velg Slå avog så Slå av.
  5. Klikk på Deg og Google og så Slå på synkronisering.
  6. Logg på med Google-kontoen du vil synkronisere med.
  7. Velg Ja, den er grei.

Hvis noen andre er logget på eller du vil holde dataene dine adskilt, kan du opprette en ny profil i nettleseren. Finn ut mer om hvordan du kan dele Chrome og holde informasjonen din adskilt.

Bruk Chrome-loggen for å gi Google personlig preg

Chrome-loggen som er lagret i Google-kontoen din, blir som standard også lagt til i Nett- og appaktivitet. Aktiviteten din kan brukes til å tilpasse opplevelsen din på andre Google-produkter, for eksempel Søk eller annonser. Det kan for eksempel hende at du får anbefalt en nyhetssak i feeden din basert på Chrome-loggen din.

Du kan når som helst kontrollere nett- og appaktiviteten din i Google-kontoen din. Finn ut hvordan du ser og kontrollerer nett- og appaktiviteten din.

Hvis du ikke vil tilpasse Google-produktene dine, kan du likevel bruke Googles nettsky til å lagre Chrome-dataene dine uten at Google kan lese Chrome-loggen din. Finn ut mer om å holde informasjonen din privat.

Hold informasjonen din privat med en passordfrase

Med en passordfrase kan du bruke Googles nettsky til å lagre og synkronisere Chrome-dataene dine uten at Google kan lese dem. Betalingsmåtene og adressene dine fra Google Pay er ikke kryptert med noen passordfrase.

Bruk av passordfrase er valgfritt. De synkroniserte dataene dine er alltid beskyttet med bransjeledende kryptering, slik at risikoen for databrudd reduseres.

Hvis du har problemer med å synkronisere med passordfrasen din, må du kanskje oppdatere Google Chrome til den nyeste versjonen.

Opprett din egen passordfrase

Når du har en passordfrase

• trenger du passordfrasen når du slår på synkronisering på nye steder
  • må du skrive inn den nye passordfrasen på enheter der du allerede har slått på synkronisering
  • vises det ikke forslag i feeden din basert på nettsteder du besøker i Chrome
  • kan du ikke se de lagrede passordene dine på passwords.google.com eller bruke Smart Lock for passord
  • synkroniseres ikke hele loggen på alle enheter synkroniseres kun nettadresser du skriver inn i adressefeltet i Chrome

Slik oppretter du en passordfrase for synkronisering:

Trinn 1: Slå på synkronisering

Hvis du allerede er logget på Chrome, slår du på synkronisering først for å opprette en passordfrase.

Trinn 2: Opprett en passordfrase

1. Øverst til høyre i Chrome klikker du på Mer Organiser og så Innstillinger.
  2. Klikk på Deg og Google og så Synkronisering og Google-tjenester.
  3. Klikk på Krypteringsalternativer og så Krypter synkroniserte data med din egen passordfrase for synkronisering.
  4. Skriv inn og bekreft en passordfrase.
  5. Klikk på Lagre.
Endre eller fjern passordfrasen din

Når du endrer passordfrasen, blir dataene som er kryptert med passordfrasen, slettet fra Googles tjenere, og du blir logget av alle enheter hvor du er logget på. Betalingsmåtene dine fra Google Pay og adressene dine er ikke kryptert med noen passordfrase, så de slettes ikke.

Passordene dine og annen informasjon slettes fra Google-kontoen din.

Trinn 1: Fjern passordfrasen

1. Åpne Chrome på datamaskinen.
  2. Gå til Google-oversikten.
  3. Nederst klikker du på Fjern data og så Fjern.

Tips: Du kan gjenoppta lagring av data i Google-kontoen din, men du kommer ikke til å ha noen passordfrase lenger.

Trinn 2: Lag en ny passordfrase (valgfritt)

1. Øverst til høyre i Chrome klikker du på Mer Organiser og så Innstillinger.
  2. Klikk på Deg og Google og så Synkronisering og Google-tjenester.
  3. Klikk på Krypteringsalternativer og så Krypter synkroniserte data med din egen passordfrase for synkronisering.
  4. Skriv inn og bekreft en passordfrase.
  5. Klikk på Lagre.

Når du er ferdig, kan du slå på synkronisering igjen på alle de andre enhetene dine. Finn ut hvordan du slår på synkronisering i Chrome.

Finn Chrome-informasjonen din på alle enhetene dine

Du kan finne informasjon du har lagret på andre enheter, når du har slått på synkronisering. Når du er logget på Chrome, får du også tilgang til

• passord og adresser som er lagret i Google-kontoen din
  • betalingsopplysninger fra Google Pay
Finn og administrer bokmerkene dine
  1. Åpne Chrome på datamaskinen.
  2. Øverst til høyre velger du Mer Organiser.
  3. Velg Bokmerker og lister og så Vis alle bokmerker.
  4. I sidepanelet finner du mapper med alle bokmerkene dine.
Finn nettsteder du har besøkt tidligere
  1. Åpne Chrome på datamaskinen.
  2. Klikk på Mer Organiser øverst til høyre.
  3. Klikk på Logg og så Logg.

Hvis du bruker en passordfrase, vises nettsteder du har besøkt på andre enheter, bare hvis du har skrevet inn nettadressene til nettstedene i søkefeltet. Finn ut mer om passordfraser.

Finn åpne faner på andre enheter
  1. Åpne Chrome på datamaskinen.
  2. Klikk på Mer Organiser øverst til høyre.
  3. Klikk på Logg og så Logg.
  4. Klikk på Faner fra andre enheter til venstre.
Finn de lagrede passordene dine
  1. Åpne Chrome på datamaskinen.
  2. Øverst til høyre velger du Profil Profil og så Passord Passord.
    • Hvis du ikke finner Passord-ikonet, velger du Mer Organiser øverst til høyre på skjermen og så Passord og autofyll og så Google Passordlagring.
  3. Du finner alle passordene dine under «Passord».

Når du synkroniserer lagrede passord med Chrome, kan du finne dem når du logger på Android-apper. Finn ut mer om hvordan du synkroniserer passord.

Finn de lagrede betalingsmåtene og adressene dine
  1. Åpne Chrome på datamaskinen.
  2. Øverst til høyre klikker du på Profil Profil og så Betalingsmåter Betalingsmåter eller Adresser med mer Adresser med mer.

Finn ut mer om hvordan du fyller ut skjemaer automatisk.

Finn utvidelsene dine
  1. Åpne Chrome på datamaskinen.
  2. Øverst til høyre velger du Mer Organiser og så Utvidelser og så Administrer utvidelser.

Endringer i innstillingene oppdateres på alle enhetene dine. Nye temaer og apper blir lagt til på alle datamaskinene dine.

Løs problemer med synkronisering

Hvis du bruker en eldre versjon av Chrome, kan synkroniseringen iblant være problematisk. Oppdater til den nyeste versjonen av Chrome.