Canviar els permisos de la configuració d'un lloc web

Podeu definir permisos per a un lloc web sense canviar la configuració predeterminada.

Gestionar els permisos dels llocs web

Podeu concedir o denegar els permisos dels llocs web fàcilment. També podeu concedir permisos per a una vegada a funcions concretes.

Quan un lloc web demani permís per utilitzar funcions com ara la càmera, la ubicació i el micròfon, tindreu les opcions següents:

• Permet aquesta vegada: el lloc web només podrà utilitzar la funció sol·licitada durant la visita actual. Així doncs, el lloc web us haurà de tornar a demanar permís en visites futures.
  • Permet en cada visita: el lloc web podrà utilitzar la funció sol·licitada durant la visita actual i també durant les visites futures.
  • No permetis: el lloc web no podrà utilitzar la funció sol·licitada.

Canviar la configuració de tots els llocs web

1. A l'ordinador, obriu Chrome.
  2. A la part superior dreta, feu clic a Més Més i, a continuació, Configuració.
  3. Feu clic a Privadesa i seguretat i, a continuació, Configuració del lloc web.
  4. Seleccioneu l'opció de configuració que vulgueu modificar.

Per canviar els permisos i l'emmagatzematge de dades de tots els llocs web que heu visitat, també podeu seleccionar Mostra els permisos i les dades emmagatzemades als llocs web.

Informació sobre els permisos que es poden canviar
  • Galetes de tercers: els llocs web que visiteu poden inserir contingut d'altres llocs web, com ara imatges, anuncis i text. Les galetes establertes per aquests altres llocs web s'anomenen "galetes de tercers". Obteniu informació sobre com podeu gestionar les galetes.
  • Imatges: els llocs web solen mostrar imatges per il·lustrar el contingut, com ara fotos de botigues en línia o articles de notícies.
  • JavaScript: els llocs web solen utilitzar JavaScript per mostrar funcions interactives, com ara videojocs o formularis web. Obteniu més informació sobre JavaScript.
  • Gestors de protocols: els llocs web poden gestionar tasques quan feu clic en determinats enllaços, com ara crear un missatge al vostre client de correu electrònic o afegir esdeveniments al vostre calendari.
  • Finestres emergents i redireccions: és possible que els llocs web enviïn finestres emergents per mostrar-vos anuncis o que utilitzin redireccions que us portin a llocs web que potser voleu evitar. Obteniu més informació sobre les finestres emergents i les redireccions.
  • Anuncis intrusius: els llocs web solen mostrar anuncis per proporcionar contingut o serveis sense cost econòmic, tot i que se sap que alguns llocs web mostren anuncis intrusius o enganyosos. Obteniu més informació sobre els anuncis.
  • Ubicació: els llocs web solen utilitzar la vostra ubicació per a funcions o informació rellevants, com ara notícies locals o botigues a prop. Obteniu més informació sobre com podeu compartir la vostra ubicació.
  • Notificacions: els llocs web acostumen a enviar notificacions per informar-vos de notícies d'última hora o de missatges de xat. Obteniu més informació sobre les notificacions.
  • Càmera i micròfon: els llocs web solen utilitzar la càmera i el micròfon per a funcions de comunicació, com ara les videotrucades. Obteniu més informació sobre les càmeres i els micròfons.
  • Accés de connectors de fora de la zona de proves: alguns llocs web necessiten connectors per dur a terme tasques com ara reproduir vídeo en continu o instal·lar programari. De manera predeterminada, Chrome us pregunta si el connector d'un lloc web pot ometre la zona de proves de Chrome per accedir al vostre ordinador.
  • Baixades automàtiques: és possible que els llocs web baixin automàticament diversos fitxers relacionats al mateix temps per estalviar-vos temps. Obteniu més informació sobre les baixades.
  • Dispositius MIDI: els llocs web solen connectar-se a dispositius d'interfície digital per a instruments musicals (MIDI) per a funcions que pots utilitzar per crear i editar música.
  • Dispositius Bluetooth: els llocs web solen connectar-se als dispositius Bluetooth per poder registrar i mostrar informació sobre el dispositiu. Obteniu més informació sobre la connexió als dispositius Bluetooth.
  • Sincronització en segon pla: quan sortiu d'un lloc web, es pot sincronitzar per finalitzar les tasques, com ara penjar fotos o enviar missatges de xat.
  • Fonts: els llocs web poden demanar permís per utilitzar les fonts instal·lades al dispositiu local.
  • Nivells de zoom: podeu definir quant amplieu o reduïu determinats llocs web. Obteniu informació sobre com podeu ampliar o reduir llocs web.
  • Documents PDF: a vegades, els llocs web publiquen fitxers PDF, com ara documents, contractes i formularis Obteniu més informació sobre els documents PDF.
  • Contingut protegit: quan un lloc web reprodueix contingut protegit per drets d'autor, és possible que demani permís per reconèixer el dispositiu. Obteniu més informació sobre el contingut protegit.
  • Sensors de moviment: sovint els llocs web utilitzen els sensors de moviment del dispositiu per a funcions com ara la realitat virtual o el seguiment de fitnes.
  • Ports en sèrie: els llocs web solen connectar-se a ports en sèrie per a funcions de transferència de dades, com ara la configuració de xarxes.Obteniu informació sobre com podeu connectar un lloc web a un dispositiu en sèrie.
  • Edició de fitxers: els llocs web solen accedir als fitxers i carpetes del dispositiu per a funcions com ara desar automàticament la feina.
  • Porta-retalls: els llocs web solen llegir el porta-retalls per a funcions com ara desar el format dels textos copiats.
  • Gestors de pagament: els llocs web solen instal·lar gestors de pagament per a funcions com ara una tramitació de compra més senzilla.
  • Realitat augmentada: els llocs web solen fer un seguiment de la posició de la càmera per a funcions de realitat augmentada, com ara jocs.
  • Realitat virtual: sovint els llocs web utilitzen les vostres dades i els vostres dispositius de realitat virtual perquè pugueu entrar a sessions de RV.
  • Contingut inserit: els llocs web que visiteu poden inserir contingut d'altres llocs web, com ara imatges, anuncis i text. Aquests altres llocs web poden demanar permís per utilitzar informació vostra que han desat a mesura que navegueu pel lloc web. Obteniu més informació sobre el contingut inserit.
  • Contingut no segur: els llocs web segurs poden inserir contingut com ara imatges o marcs web que no siguin segurs. De manera predeterminada, els llocs web segurs bloquegen el contingut no segur. Podeu especificar quins llocs web poden mostrar contingut no segur. Obteniu més informació sobre el contingut i la seguretat d'un lloc web.
  • Ús del dispositiu: els llocs web solen detectar quan feu servir el dispositiu de manera activa per definir la vostra disponibilitat a les aplicacions de xat.
  • Sons: és possible que els llocs web reprodueixin so per proporcionar àudio per a música, vídeos i altres continguts multimèdia. Obteniu més informació sobre els sons.
  • Dispositius HID: els llocs web solen connectar-se a dispositius HID per a funcions que utilitzen teclats, comandaments de joc i altres dispositius poc habituals. Obteniu informació sobre com podeu connectar un lloc web a un dispositiu HID.
  • Dispositius USB: els llocs web solen connectar-se a dispositius USB per a funcions com ara desar dades en un dispositiu d'emmagatzematge o imprimir un document. Obteniu informació sobre com podeu connectar un lloc web a un dispositiu USB.
  • Inici de sessió de tercers: els llocs web poden mostrar sol·licituds d'inici de sessió procedents de serveis d'identitat. Canvieu els permisos d'inici de sessió de tercers.
  • Dades dels llocs web al dispositiu: els llocs web que visiteu poden desar informació sobre la vostra activitat per millorar la vostra experiència (per exemple, mantenir la sessió iniciada en un lloc web o desar articles al carretó). Obteniu informació sobre les dades de llocs web al dispositiu.

Canviar la configuració d'un lloc web concret

Podeu concedir o bloquejar permisos per a un lloc web concret. El lloc web utilitzarà la seva configuració en comptes de la predeterminada. També podeu suprimir les dades d'un lloc web.

1. A l'ordinador, obriu Chrome.
  2. Aneu a un lloc web.
  3. A l'esquerra de l'adreça web, feu clic a Mostra la informació del lloc web Default (Secure).
  4. Feu clic a Configuració del lloc web.
  5. Canvieu la configuració d'un permís.

Consells:

• Els canvis es desen automàticament.
  • En fer clic a la icona que hi ha al costat de l'adreça web, s'obre la configuració del lloc web desada anteriorment. Podeu canviar-la sense anar al menú "Configuració del lloc web" de Chrome.
  • Si el botó Restableix els permisos està disponible, podeu fer-hi clic per restablir les preferències que hàgiu canviat.
  • Per protegir les vostres dades, Chrome suprimeix els permisos dels llocs web que no heu utilitzat recentment.