Rensa webbinformation

Du kan hantera historiken och annan webbinformation, till exempel sparade formulärsposter.

Radera all data eller enbart data från en viss tidsperiod

Vad händer med informationen

Data som kan raderas
  • Webbhistorik: När du rensar webbhistoriken raderas följande:
    • Webbadresser du har besökt tas bort från sidan Historik.
    • Genvägar till dessa sidor tas bort från sidan Ny flik.
    • Förslag i adressfältet för dessa webbplatser visas inte längre.
  • Cookies och webbplatsdata:
  • Cachelagrade bilder och filer: Delar av webbsidor sparas i Chrome så att det ska gå snabbare att öppna sidorna nästa gång du besöker dem. Text och bilder från sidor du har besökt i Chrome tas bort.
  • Lösenord: Alla sparade lösenord tas bort.
  • Autofylld data: Alla Autofyll-poster och sparad text som du har skrivit i webbformulär raderas.
Data som inte raderas

Det finns andra datatyper som är kopplade till din onlineaktivitet. Dessa andra datatyper kan raderas separat:

Var noga med att radera webbinformationen och inaktivera synkronisering i Chrome om du ger bort enheten.

Radera webbinformation

Om du synkroniserar en datatyp och du raderar den på din iPhone eller iPad raderas den överallt där den synkroniseras. Den tas bort från andra enheter och ditt Google-konto.

1. Öppna Chrome-appen Chrome på en iPhone eller iPad.
  2. Tryck på Mer Mer följt av Historik Historik.
  3. Tryck på Rensa webbinformation längst ned.
  4. Markera de typer av information som du vill ta bort.
  5. Tryck på Rensa webbinformation följt av Rensa webbinformation
  6. Tryck på Klar uppe till höger.

Radera enskilda objekt

I stället för att radera hela kategorier från webbinformationen kan du välja ut objekt som du vill radera:

Radera från en enhet

Om du raderar information från en enhet raderas den på alla enheter den synkroniseras med. Gör så här om du vill radera information från en enhet utan att den tas bort överallt:

1. Inaktivera synkronisering på enheten.
  2. Radera informationen från enheten.