Slett nettlesingsdata i Chrome

Du kan slette nettleserloggen og andre nettlesingsdata, for eksempel lagrede skjemaoppføringer, eller bare slette data fra en bestemt dato.

Hva skjer med informasjonen din?

Data som kan slettes

Grunnleggende

• Nettleserlogg: Når du tømmer nettleserloggen, slettes følgende:
    • Nettadresser du har besøkt, fjernes fra loggsiden.
    • Snarveier til slike sider fjernes fra Ny fane-siden.
    • Forslag til slike nettsteder vises ikke lenger i adressefeltet.
  • Informasjonskapsler og andre nettstedsdata
    • Informasjonskapsler: Informasjonskapsler er filer som opprettes av nettsteder du besøker. Disse lagrer surfeinformasjonen din, så det blir lettere å bruke nettet.
    • Nettstedsdata: HTML5-kompatible lagringstyper, inkludert appbuffere, nettlagringsdata, data fra nettbaserte SQL-databaser og data fra indekserte databaser.
    • Behandlere. Chrome gjør det mulig for eksterne programmer og nettjenester å åpne bestemte typer linker. Enkelte linker kan for eksempel åpne nettsteder som Gmail eller programmer som iTunes. Standardhandlingen du angir for bestemte linktyper, blir slettet.
    • Medielisenser: Lisenser for beskyttet HTML5-innhold – for eksempel filmer eller musikk du har spilt av eller lastet ned – blir slettet.
  • Bufrede bilder og filer: Chrome husker deler av sider for å kunne laste dem inn raskere når du besøker dem senere. Tekst og bilder fra sider du har besøkt i Chrome, blir fjernet.

Avansert

«Avansert»-delen inneholder både de grunnleggende datatypene og dette:

• Nedlastingslogg: Listen over filer du har lastet ned med Chrome, blir tømt, men de faktiske filene fjernes ikke fra datamaskinen.
  • Passord: Passord du har lagret, blir slettet.
  • Skjemadata lagret med autofyll: Autofylloppføringene dine slettes, deriblant adresser og kredittkort. Kort fra Google Pay-kontoen din blir ikke slettet.
  • Innstillinger for innhold: Innstillinger og tillatelser du gir til nettsteder, slettes. Hvis for eksempel et nettsted kan kjøre JavaScript, bruke kameraet ditt eller få tilgang til posisjonen din.
  • Appdata på vertstjener: Data fra apper du har lagt til i Chrome fra Chrome Nettmarked, blir slettet – for eksempel den lokale lagringen som brukes i Gmail uten nett.
Data som ikke blir slettet

Det finnes også andre datatyper som er knyttet til atferden din på nettet. Slike datatyper kan slettes separat:

Slett nettlesingsdataene dine

Hvis du synkroniserer en type data, for eksempel loggen eller passord, og sletter den på datamaskinen, slettes den overalt hvor den er synkronisert. De fjernes fra andre enheter og Google-kontoen din.

1. Åpne Chrome på datamaskinen.
  2. Øverst til høyre klikker du på Mer Mer og så Slett nettlesingsdata.
  3. Velg en tidsperiode, for eksempel Siste time eller Alle datoer.
  4. Velg informasjonstypene du vil fjerne.
  5. Klikk på Slett data.

Tips: Hvis du sletter informasjonskapsler og har slått på synkronisering, forblir du pålogget Google-kontoen din i Chrome. Informasjonskapslene dine fjernes fra andre enheter og Google-kontoen din.

Slett enkeltelementer

Hvis du ikke vil slette hele kategorier av nettlesingsdataene dine, kan du velge enkeltelementer, for eksempel