Slett nettlesingsdataene

Du har kontroll over nettlesingsdataene dine. Denne informasjonen omfatter ting som nettlesingsloggen din, lagrede skjemadata og andre datatyper.

Du kan slette alle dataene dine eller bare data fra en bestemt periode.

Slett nettlesingsdataene dine

1. Åpne Chrome-appen Chrome-appen.
  2. Trykk på Mer Mer og deretter Innstillinger.
  3. Gå til «Avansert», og trykk på Personvern og deretter Slett nettlesingsdata.
  4. Trykk på rullegardinmenyen øverst, under «Slett data fra».
  5. Velg en tidsperiode, for eksempel den siste timen eller det siste døgnet. Velg tidenes morgen for å slette alt.
  6. Velg hva slags informasjon du vil fjerne.
  7. Trykk på Slett data.
Forskjellige datatyper
  • Nettlesingslogg: Når du tømmer nettlesingsloggen, blir følgende slettet:
    • Nettadresser du har besøkt, fjernes fra loggsiden.
    • Snarveiene til disse sidene fjernes fra nye faner.
    • Eventuelle IP-adresser som er forhåndsinnhentet fra disse sidene, blir fjernet.
  • Informasjonskapsler og nettstedsdata:
  • Bufrede bilder og filer: Nettlesere husker deler av nettsteder for å kunne laste dem inn raskere når du besøker dem senere. Tekst og bilder fra nettsteder du har besøkt i Chrome, blir fjernet.
  • Lagrede passord: Passordene du har lagret, blir slettet.
  • Skjemadata lagret med autofyll: Alle autofylloppføringer og all tekst du har skrevet inn i nettskjemaer, blir slettet.

Slett spesifikke elementer fra nettlesingsdataene dine

Hvis du ikke vil slette hele kategorier av nettlesingsdataene dine, kan du velge spesifikke elementer.

Se flere instruksjoner:

Slett annen informasjon

Følgende elementer kan ikke slettes ved å bruke «Slett nettleserdata»:

Innholdsinnstillinger
Innholdsinnstillingene dine styrer hvordan nettsteder kan plassere informasjonskapsler, bruke posisjonen din, bruke kameraet ditt og så videre. Administrer innholdsinnstillingene dine for å slette dem.
Søkemotorer og -logg

Standardsøkemotoren din brukes når du søker etter noe i adressefeltet. Hvis du bruker spesifikke søkeord for å opprette søketermene dine, kan det hende andre søkemotorer blir brukt. Nettsteder du besøker, kan også registrere seg som søkemotorer og vise søkeloggen din. Du kan endre eller slette søkemotorer ved å oppdatere innstillingene dine for søkemotorer.

Søkeloggen din på Google slettes ikke når du sletter nettlesingsloggen din i Chrome. For å fjerne tidligere søk, slett søkeaktiviteten din.

Utvidelser (bare for datamaskiner)
Utvidelser kan lagre data på datamaskinen eller i Google-kontoen din. For å slette disse dataene, avinstaller de aktuelle utvidelsene.
Google-aktivitet

Når du sletter nettlesingsdata, fjernes de valgte datatypene fra Chrome, Google-kontoen din og de synkroniserte enhetene dine.

Andre former for nettlesingslogger – for eksempel tidligere søk og aktivitet i andre tjenester og produkter fra Google – lagres i Google-kontoen din, såfremt innstillingen for nett- og appaktivitet er slått på. Denne aktiviteten slettes ikke når du tømmer nettlesingsdataene. Gå til Min aktivitet for å se og kontrollere den lagrede aktiviteten din.

Dette skjer ved sletting

• Hvis du synkroniserer data på flere enheter og du sletter noe på én enhet, slettes disse dataene fra alle enhetene neste gang de synkroniseres. Du kan velge hvilke datatyper du vil synkronisere.
  • Lagrede nettstedsinnstillinger – for eksemepl mikrofon- eller posisjonstillatelser – slettes ikke her. Du kan slette lagrede nettstedsinnstillinger ved å oppdatere innholdsinnstillingene dine.
  • Hvis du sletter informasjonskapslene dine, logges du av de fleste nettsteder. Hvis du er logget på Chrome på mobil, blir du ikke logget av Google.