Slett nettlesingsdataene

Du har kontroll over nettlesingsdataene dine. Denne informasjonen omfatter ting som nettlesingsloggen din, lagrede skjemadata og andre datatyper.

Du kan slette alle dataene dine eller bare data fra en bestemt periode.

Slett nettlesingsdataene dine

1. Åpne Chrome-appen Chrome-appen.
  2. Trykk på Mer Mer og deretter Innstillinger.
  3. Gå til «Avansert» og trykk på Personvern og deretter Fjern nettlesingsdata.
  4. Trykk på rullegardinmenyen øverst, under «Slett data fra».
  5. Velg en tidsperiode, for eksempel den siste timen eller det siste døgnet. Velg tidenes morgen for å slette alt.
  6. Velg hva slags informasjon du vil fjerne.
  7. Trykk på Slett data.
Forskjellige datatyper
  • Nettlesingslogg: Når du sletter nettlesingsloggen din, slettes følgende:
    • nettadresser du har besøkt, fra loggsiden
    • øyeblikksbilder av de aktuelle nettsidene, for bilder som vises på Ny fane-siden
    • eventuelle IP-adresser som er forhåndsinnhentet fra disse nettsidene
  • Nedlastingslogg: Alle oppføringene i listen over filer du har lastet ned via Google Chrome, slettes, men de faktiske filene blir værende på datamaskinen.
  • Informasjonskapsler og andre nettsteds- og programtilleggsdata:
  • Bufrede bilder og filer: Når du åpner nettsider i en nettleser, lagres deler av sidene, så det går raskere å laste dem inn neste gang du åpner dem. Tekst og bilder fra nettsider du har besøkt i Google Chrome, fjernes.
  • Passord: Lagrede passord slettes.
  • Skjemadata lagret med autofyll: Alle autofylloppføringer med tekst du har skrevet inn i nettskjemaer, slettes.
  • Appdata på vertstjener: Data fra apper du har lagt til i Chrome fra Chrome Nettmarked, slettes, for eksempel den lokale lagringen som brukes av Gmail uten nett.
  • Innholdslisenser: Gjør at du ikke kan bruke Flash Player til å spille av beskyttet innhold som er spilt av tidligere, for eksempel filmer eller musikk du har kjøpt. Vi anbefaler at du fjerner autoriseringen av innholdslisenser før du selger eller gir bort datamaskinen din.

Slett spesifikke elementer fra nettleserdataene dine

Hvis du ikke vil slette hele kategorier av nettlesingsdataene dine, kan du velge spesifikke elementer.

Se flere instruksjoner:

Slett annen informasjon

Følgende elementer kan ikke slettes ved å bruke «Slett nettleserdata»:

Innholdsinnstillinger
Innholdsinnstillingene dine styrer hvordan nettsteder kan plassere informasjonskapsler, bruke posisjonen din, bruke kameraet ditt og så videre. Administrer innholdsinnstillingene dine for å slette dem.
Søkemotorer og -logg

Standardsøkemotoren din brukes når du søker etter noe i adressefeltet. Hvis du bruker spesifikke søkeord for å opprette søketermene dine, kan det hende andre søkemotorer blir brukt. Nettsteder du besøker, kan også registrere seg som søkemotorer og vise søkeloggen din. Du kan endre eller slette søkemotorer ved å oppdatere innstillingene dine for søkemotorer.

Søkeloggen din på Google slettes ikke når du sletter nettlesingsloggen din i Chrome. For å fjerne tidligere søk, slett søkeaktiviteten din.

Utvidelser (bare for datamaskiner)
Utvidelser kan lagre data på datamaskinen din eller i Google-kontoen din. For å slette disse dataene, avinstaller de aktuelle utvidelsene.
Google-aktivitet

Når du sletter nettlesingsdata, fjernes de valgte datatypene fra Chrome, Google-kontoen din og de synkroniserte enhetene dine.

Andre former for nettlesingslogger – for eksempel tidligere søk og aktivitet i andre tjenester og produkter fra Google – lagres i Google-kontoen din, såfremt innstillingen for nett- og appaktivitet er slått på. Denne aktiviteten slettes ikke når du tømmer nettlesingsdataene. Gå til Min aktivitet for å se og kontrollere den lagrede aktiviteten din.

Dette skjer ved sletting

• Hvis du synkroniserer data på flere enheter og du sletter noe på én enhet, slettes disse dataene fra alle enhetene neste gang de synkroniseres. Du kan velge hvilke datatyper du vil synkronisere.
  • Lagrede nettstedsinnstillinger – for eksemepl mikrofon- eller posisjonstillatelser – slettes ikke her. Du kan slette lagrede nettstedsinnstillinger ved å oppdatere innholdsinnstillingene dine.
  • Hvis du sletter informasjonskapslene dine, logges du av de fleste nettsteder. Hvis du er logget på Chrome på mobil, blir du ikke logget av Google.