Slett nettlesingsdata

Du kan kontrollere loggen din og andre nettlesingsdata, for eksempel lagrede skjemaoppføringer.

Slett alle dataene dine eller bare data fra en bestemt tidsperiode

Hva skjer med informasjonen din?

Data som kan slettes

Grunnleggende

• Nettlesingsloggen: Når du sletter nettlesingsloggen din, slettes følgende:
    • Nettadresser du har besøkt, fjernes fra loggsiden.
    • Snarveiene til disse sidene fjernes fra nye faner.
    • Forslag for slike nettsteder vises ikke i adresselinjen lenger.
  • Informasjonskapsler og nettstedsdata
  • Bufrede bilder og filer: Chrome husker deler av sider for å kunne laste dem inn raskere når du besøker dem senere. Tekst og bilder fra sider du har besøkt i Chrome, blir fjernet.

Avansert

«Avansert»-delen inneholder både de grunnleggende datatypene og dette:

• Lagrede passord: Passord du har lagret, blir slettet.
  • Skjemadata lagret med autofyll: Autofylloppføringene dine slettes, deriblant adresser og kredittkort. Kort fra Google Payments-kontoen din blir ikke slettet.
  • Nettstedsinnstillinger: Innstillinger og tillatelser du angir for nettsteder, blir slettet – for eksempel om et nettsted kan kjøre JavaScript, bruke kameraet ditt eller få tilgang til posisjonen din.
Data som ikke blir slettet

Det finnes også andre datatyper som er knyttet til atferd på nettet. Slike datatyper kan slettes separat:

Hvis du gir bort enheten din, bør du huske å slette nettlesingsdataene dine og deretter logge av Chrome.

Slett nettlesingsdataene dine

Hvis du synkroniserer en type data og sletter den på Android-enheten din, slettes den overalt hvor den er synkronisert. Den blir fjernet fra andre enheter og Google-kontoen din.

1. Åpne Chrome-appen Chrome på Android-enheten.
  2. Trykk på Mer Mer og deretter Innstillinger.
  3. Gå til «Avansert», og trykk på Personvern og deretter Slett nettlesingsdata.
  4. Trykk på nedoverpilen Pil ned øverst, under «Slett data fra».
  5. Velg en tidsperiode, for eksempel den siste timen eller den siste dagen. Velg tidenes morgen for å slette alt.
  6. Velg hva slags informasjon du vil fjerne.
  7. Trykk på Slett data.

Slett enkeltelementer

Hvis du ikke vil slette hele kategorier av nettlesingsdataene dine, kan du velge enkeltelementer, for eksempel

Slett fra én enhet

Hvis du sletter informasjon fra én enhet, slettes den overalt hvor den synkroniseres. Sånn kan du slette dataene fra én enhet uten å fjerne den overalt:

1. Slå av synkronisering på enheten.
  2. Slett dataene fra enheten.