Browsegegevens in Chrome wissen

Je kunt je browsegeschiedenis en andere browsegegevens (zoals opgeslagen formuliergegevens) verwijderen of alleen de gegevens van een bepaalde datum verwijderen.

Wat er met je gegevens gebeurt

Gegevens die kunnen worden verwijderd

De volgende gegevens gerelateerd aan je online gedrag kunnen uit Chrome worden verwijderd:

• Browsegeschiedenis: Hier vind je de bezochte webadressen die je kunt vinden op de pagina Geschiedenis, de snelkoppelingen op de pagina Nieuw tabblad en de adresbalkvoorspellingen voor die websites.
  • Cookies en sitegegevens:
  • Afbeeldingen en bestanden in cachegeheugen: Chrome onthoudt delen van pagina's, zoals tekst en afbeeldingen, zodat ze bij je volgende bezoek sneller kunnen worden geopend.
  • Opgeslagen wachtwoorden: Geregistreerde wachtwoorden die je hebt opgeslagen.
  • Gegevens voor Automatisch invullen: Al je items en opgeslagen tekst voor Automatisch invullen die je in webformulieren hebt ingevoerd.
Gegevens die niet worden verwijderd

Er zijn andere typen gegevens die zijn gerelateerd aan je online activiteiten. Deze andere typen gegevens kunnen afzonderlijk worden verwijderd:

Tip: Voordat je je apparaat weggooit of weggeeft, moet je niet vergeten je browsegegevens te verwijderen en uit te loggen bij Chrome.

Je Chrome-browsegegevens verwijderen

Als je een bepaald type gegevens in je Google-account hebt opgeslagen, kun je dit op elk moment van je iPhone of iPad verwijderen. De gegevens worden verwijderd uit je Google-account en zijn niet meer beschikbaar op andere apparaten waarop je bent ingelogd.

1. Open Chrome Chrome op je iPhone of iPad.
  2. Tik op Meer Meer en dan Browsegegevens wissen.
  3. Selecteer de typen gegevens je wilt verwijderen.
  4. Tik op Browsegegevens wissen.
  5. Tik rechtsboven op Klaar.
Afzonderlijke items verwijderen

In plaats van volledige categorieën met browsegegevens te verwijderen, kun je items kiezen om te verwijderen.