Browsegegevens wissen

U heeft zelf de controle over uw browsegegevens. Deze gegevens omvatten uw browsegeschiedenis, opgeslagen formuliergegevens en andere typen gegevens.

U kunt alle gegevens of alleen de gegevens voor een bepaalde periode verwijderen.

Uw browsergegevens verwijderen

1. Open de Chrome-app Chrome-app.
  2. Tik op Meer Meer en vervolgens Instellingen.
  3. Tik onder Geavanceerd op Privacy en vervolgens Browsegegevens wissen.
  4. Tik bovenaan op het dropdownmenu onder 'Gegevens wissen van'.
  5. Kies een periode, zoals het afgelopen uur of de afgelopen dag. Selecteer het eerste gebruik om alles te verwijderen.
  6. Selecteer de typen gegevens u wilt verwijderen.
  7. Tik op Gegevens wissen.
Verschillende typen gegevens
  • Browsegeschiedenis: Als u uw browsegeschiedenis wist, worden de volgende items verwijderd:
    • Webadressen die u heeft bezocht, worden verwijderd van de pagina Geschiedenis.
    • Snelkoppelingen naar die pagina's worden verwijderd van de pagina 'Nieuw tabblad'.
    • IP-adressen die met prefetching zijn opgehaald van die pagina's, worden verwijderd.
  • Cookies en sitegegevens:
  • Afbeeldingen en bestanden in cachegeheugen: Browsers onthouden delen van webpagina's zodat ze bij uw volgende bezoek sneller kunnen worden geladen. Tekst en afbeeldingen van webpagina's die u heeft bezocht in Chrome, worden verwijderd.
  • Opgeslagen wachtwoorden: Geregistreerde wachtwoorden die u heeft opgeslagen, worden verwijderd.
  • Formuliergegevens voor Automatisch aanvullen: Al uw items en opgeslagen tekst voor Automatisch aanvullen die u in webformulieren heeft opgegeven, worden verwijderd.

Specifieke items uit uw browsegegevens verwijderen

In plaats van volledige categorieën met browsegegevens te verwijderen, kunt u ervoor kiezen specifieke items te verwijderen.

Voor meer instructies:

Andere gegevens verwijderen

De volgende items worden niet verwijderd als u 'Browsegegevens wissen' gebruikt.

Contentinstellingen
Op basis van uw contentinstellingen wordt bepaald of websites cookies mogen instellen, uw locatie mogen gebruiken, toegang tot uw camera hebben en nog veel meer. Beheer uw contentinstellingen om deze te verwijderen.
Zoekmachines en geschiedenis

De standaardzoekmachine wordt gebruikt wanneer u een zoekopdracht uitvoert via de adresbalk. Als u specifieke zoekwoorden gebruikt om uw zoektermen te maken, worden mogelijk andere zoekmachines gebruikt. Websites die u bezoekt, kunnen zichzelf ook registreren als zoekmachines en uw browsegeschiedenis weergeven. Als u een zoekmachine wilt wijzigen of verwijderen, kunt u de zoekmachine-instellingen updaten.

Als u uw browsegeschiedenis in Chrome verwijdert, wordt uw zoekgeschiedenis die is opgeslagen in Google, niet verwijderd. Als u zoekopdrachten wilt verwijderen, verwijdert u zoekactiviteiten.

Extensies (alleen op de computer)
Extensies kunnen gegevens opslaan op uw computer of in uw Google-account. Verwijder extensies die u niet meer wilt hebben.
Google-activiteit

Wanneer u browsegegevens wist, worden de gegevenstypen die u selecteert, verwijderd uit Chrome, uw Google-account en gesynchroniseerde apparaten.

Andere vormen van browsegeschiedenis, zoals zoekopdrachten en de activiteit in andere Google-services en -producten, worden opgeslagen in uw Google-account als de instelling Web- en app-activiteit is ingeschakeld. Deze activiteit wordt niet verwijderd wanneer u browsegegevens wist. Als u uw opgeslagen activiteit wilt bekijken en beheren, gaat u naar Mijn activiteit.

Wat gebeurt er als ik browsegegevens verwijder?

• Als u gegevens op meerdere apparaten synchroniseert, worden gegevens die u op een apparaat verwijdert, ook op andere apparaten verwijderd op het moment dat er wordt gesynchroniseerd. U kunt kiezen welke typen gegevens u wilt synchroniseren.
  • Opgeslagen site-instellingen, zoals microfoon- of locatierechten, worden hier niet verwijderd. U kunt opgeslagen site-instellingen verwijderen door de contentinstellingen te updaten.
  • Als u cookies verwijdert, wordt u uitgelogd van de meeste websites. Als u op een mobiel apparaat bent ingelogd bij Chrome, wordt u niet uitgelogd van Google.

Megan is Google Chrome-expert en auteur van deze Help-pagina. Help haar dit artikel te verbeteren door hieronder feedback achter te laten.