Browsegegevens wissen

Je hebt zelf controle over je geschiedenis en browsegegevens, waaronder opgeslagen formuliergegevens.

Alle gegevens of alleen gegevens voor een bepaalde periode verwijderen

Wat er gebeurt met je informatie

Gegevens die kunnen worden verwijderd
  • Browsegeschiedenis: Als je de browsegeschiedenis wist, worden de volgende items verwijderd:
    • Webadressen die je hebt bezocht, worden verwijderd van de pagina Geschiedenis.
    • Snelkoppelingen naar die pagina's worden verwijderd van de pagina 'Nieuw tabblad'.
    • Adresbalkvoorspellingen voor die websites worden niet meer weergegeven.
  • Cookies en sitegegevens:
  • Afbeeldingen en bestanden in cachegeheugen: Chrome onthoudt delen van pagina's zodat ze bij je volgende bezoek sneller kunnen worden geopend. Tekst en afbeeldingen van pagina's die je hebt bezocht in Chrome, worden verwijderd.
  • Opgeslagen wachtwoorden: Geregistreerde wachtwoorden die je hebt opgeslagen, worden verwijderd.
  • Gegevens voor Automatisch aanvullen: Al je items en opgeslagen tekst voor Automatisch aanvullen die je in webformulieren hebt opgegeven, worden verwijderd.
Gegevens die niet worden verwijderd

Er zijn andere typen gegevens die zijn gerelateerd aan je online activiteiten. Deze andere typen gegevens kunnen afzonderlijk worden verwijderd:

Als je je apparaat aan iemand anders geeft, moet je niet vergeten je browsergegevens te verwijderen en vervolgens synchronisatie uit te schakelen in Chrome.

Je browsergegevens verwijderen

Als je een gegevenstype synchroniseert en dit verwijdert op je iPhone of iPad, wordt het overal verwijderd waar het wordt gesynchroniseerd. Het wordt verwijderd van andere apparaten en uit je Google-account.

1. Open de Chrome-app Chrome op je iPhone of iPad.
  2. Tik op Meer Meer en dan Geschiedenis Geschiedenis.
  3. Tik onderaan op Browsegegevens wissen.
  4. Selecteer de typen gegevens je wilt verwijderen.
  5. Tik op Browsegegevens wissen en dan Browsegegevens wissen.
  6. Tik in de rechterbovenhoek op Gereed.

Afzonderlijke items verwijderen

In plaats van volledige categorieën met browsegegevens te verwijderen, kun je items kiezen om te verwijderen.

Verwijderen van één apparaat

Als je informatie van een apparaat verwijdert, wordt de informatie overal verwijderd waar deze wordt gesynchroniseerd. Ga als volgt te werk om de gegevens van één apparaat te verwijderen zonder ze overal te verwijderen:

1. Schakel synchronisatie uit op het apparaat.
  2. Verwijder de gegevens van het apparaat.