Selaustietojen poistaminen

Voit hallita historiaasi ja muita selaustietojasi, kuten tallennettuja lomaketietoja.

Voit poistaa kaikki tietosi tai vain tietyn ajanjakson tiedot

Mitä tiedoillesi tapahtuu

Tiedot, jotka voidaan poistaa

Perustiedot

• Selaushistoria: Selaushistorian tyhjentäminen poistaa seuraavat tiedot:
    • Historia-sivulla luetellut verkko-osoitteet, joissa olet vieraillut
    • Näiden sivujen pikakuvakkeet Uusi välilehti ‑sivulta
    • Näiden sivustojen ennakoinnin osoitepalkista.
  • Evästeet ja sivustotiedot
  • Välimuistissa olevat kuvat ja tiedostot: Chrome tallentaa sivujen osia, jotta ne voidaan avata nopeammin seuraavalla käyntikerralla. Chromella avaamiltasi sivuilta tallennetut tekstit ja kuvat poistetaan.

Lisäasetukset

Lisäasetukset sisältävät perustietojen lisäksi myös seuraavat:

• Tallennetut salasanat: Tallentamasi salasanat poistetaan.
  • Automaattisesti täydennetyt lomaketiedot: Osoitteet, luottokorttitiedot ja muut tiedot poistetaan automaattisesta täydennyksestä. Korttitietoja ei poisteta Google Payments ‑tililtä.
  • Sivustoasetukset: Sivustoille määrittämäsi asetukset ja käyttöoikeudet poistetaan. Ne koskevat esimerkiksi JavaScriptin, laitteen kameran tai sijaintitietojen käyttöä.
Tiedot, joita ei poisteta

On myös muita tietotyyppejä, jotka liittyvät selaustoimintaasi. Ne on mahdollista poistaa erikseen:

Jos olet antamassa laitettasi pois, muista poistaa selaustietosi ja kirjautua ulos Chromesta.

Selaustietojen poistaminen

Jos poistat synkronoitaviksi valittuja tietoja Android-laitteelta, poisto vaikuttaa myös muihin synkronointikohteisiin. Tiedot poistetaan myös muilta laitteiltasi ja Google-tililtäsi.

1. Avaa Chrome-sovellus Chrome Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Valitse Lisää Lisää ja sitten Asetukset.
  3. Valitse Lisäasetukset-kohdassa Tietosuoja ja sitten Poista selaustiedot.
  4. Kosketa ylhäällä olevassa Poista tiedot ‑kohdassa alanuolta Alanuoli.
  5. Valitse ajanjakso, kuten viimeisen tunnin ajalta tai viimeisen päivän ajalta. Jos haluat poistaa kaikki mahdolliset tiedot, valitse alusta asti.
  6. Valitse poistettavat tietotyypit.
  7. Valitse Poista tiedot.

Yksittäisten kohteiden poistaminen

Voit myös poistaa yksittäisiä kohteita kokonaisten selaustietoluokkien sijaan:

Poistaminen yhdeltä laitteelta

Synkronoitaviksi valittujen tietojen poisto yhdeltä laitteelta vaikuttaa myös muihin synkronointikohteisiin. Jos haluat poistaa tiedot vain yhdeltä laitteelta:

1. Poista synkronointi käytöstä kyseisellä laitteella.
  2. Poista tiedot laitteelta.