Chromen selausdatan poistaminen

Voit poistaa selaushistorian ja muun selausdatan, esimerkiksi tallennetut lomaketiedot, tai datan vain tietyltä päivältä.

Mitä tiedoillesi tapahtuu

Data, joka voidaan poistaa
  • Selaushistoria: Selaushistorian tyhjentäminen poistaa seuraavat tiedot:
    • Historia-sivulla näkyvät verkko-osoitteet, joissa olet vieraillut
    • Näiden sivujen pikakuvakkeet Uusi välilehti ‑sivulta
    • Näiden sivustojen ennakoinnin osoitepalkista.
  • Välilehdet: Laitteen avoimet välilehdet suljetaan.
  • Evästeet ja sivustodata
    • Evästeet: Nämä ovat avaamiesi verkkosivustojen luomia tiedostoja, jotka parantavat verkkokokemustasi tallentamalla selaustietoja. Evästeet poistetaan.
    • Sivustodata: HTML5-tuetut tallennustyypit, kuten sovellusvälimuistit, verkkotallennusdata, Web SQL Database ‑data ja indeksoitujen tietokantojen data poistetaan.
    • Median käyttöoikeudet: Suojatun HTML5-sisällön, kuten toistamiesi tai lataamiesi elokuvien ja musiikin, käyttöoikeudet poistetaan.
  • Välimuistiin tallennetut kuvat ja tiedostot: Chrome muistaa sivujen osia, jotta ne voidaan avata nopeammin seuraavalla käyntikerralla. Chromella avatuilta sivuilta tallennetut tekstit ja kuvat poistetaan.
  • Tallennetut salasanat: Tallennetut salasanat poistetaan.
  • Automaattisesti täydennetyt lomaketiedot: Osoitteet, credit-korttitiedot ja muut tiedot poistetaan automaattisesta täydennyksestä. Korttitietoja ei poisteta Google Pay ‑tililtä.
  • Sivustoasetukset: Sivustoille määrittämäsi asetukset ja käyttöoikeudet poistetaan. Ne koskevat esimerkiksi JavaScriptin, laitteen kameran tai sijaintitietojen käyttöä.
Data, jota ei poisteta

On myös muita tietotyyppejä, jotka liittyvät selaustoimintaasi. Ne on mahdollista poistaa erikseen:

Jos olet antamassa laitettasi pois, muista poistaa selausdatasi ja kirjautua ulos Chromesta.

Selausdatan poistaminen

Jos poistat synkronoitavaksi valittua dataa Android-laitteeltasi, poisto vaikuttaa myös muihin synkronointikohteisiin. Data poistetaan myös muilta laitteiltasi ja Google-tililtäsi.

1. Avaa Chrome Chrome Android-laitteella.
  2. Valitse Lisää Lisää ja sitten Poista selaustiedot.
    • Poista selaushistoria (myös avoimet välilehdet) valitsemalla ajanjakso ja sitten Tyhjennä data. Oletusajanjakso on 15 minuuttia.
    • Jos haluat valita poistettavia datatyyppejä tarkemmin, valitse Lisäasetukset. Valitse poistettavat selausdatatyypit ja sitten Tyhjennä data.

Vinkkejä:

• Jos poistat evästeet, kun synkronointi on päällä, Chrome pitää sinut kirjautuneena Google-tilillesi. Evästeet poistetaan muilta laitteiltasi ja Google-tililtäsi.
  • Jos haluat kirjautua ulos Google-tililtäsi kaikilla sivustoilla, kirjaudu ulos Chromesta.
  • Pääset Poista selaustiedot ‐valintaikkunaan nopeasti kirjoittamalla osoitepalkkiin "Poista selaustiedot" ja napauttamalla sitten toimintoelementtiä. Lue, miten voit hoitaa asiat nopeasti Chrome-pikavalintojen avulla.
Yksittäisten kohteiden poistaminen

Voit myös poistaa yksittäisiä kohteita kokonaisten datakategorioiden sijaan: