Selaustietojen poistaminen

Voit hallita historiaasi ja muita selaustietojasi, kuten tallennettuja lomaketietoja.

Voit poistaa kaikki tietosi tai vain tietyn ajanjakson tiedot

Mitä tiedoillesi tapahtuu

Tiedot, jotka voidaan poistaa

Perustiedot

• Selaushistoria: Selaushistorian tyhjentäminen poistaa seuraavat tiedot:
    • Historia-sivulla luetellut verkko-osoitteet, joissa olet vieraillut
    • Näiden sivujen pikakuvakkeet Uusi välilehti ‑sivulta
    • Näiden sivustojen ennakoinnin osoitepalkista.
  • Evästeet ja muut sivuston tiedot
    • Evästeet: Evästeet ovat avaamiesi verkkosivustojen luomia tiedostoja. Ne helpottavat liikkumista verkossa tallentamalla selaustietoja.
    • Sivustodata: HTML5-tuetut tallennustyypit, kuten sovellusvälimuistit, verkkotallennusdata, Web SQL Database ‑data ja indeksoitujen tietokantojen data.
    • Käsittelijät. Chrome antaa ulkoisten sovellusten ja verkkopalveluiden avata tiettyjä linkkejä. Osa linkeistä voi avautua sivustolla, esim. Gmailissa, tai ohjelmassa, esim. iTunesissa. Tietylle linkkityypille määritetty oletustoiminto poistetaan.
    • Median käyttöoikeudet: Suojatun HTML5- tai Flash-sisällön, kuten toistamiesi tai lataamiesi elokuvien ja musiikin, käyttöluvat poistetaan.
  • Välimuistissa olevat kuvat ja tiedostot: Chrome tallentaa sivujen osia, jotta ne voidaan avata nopeammin seuraavalla käyntikerralla. Chromella avaamiltasi sivuilta tallennetut tekstit ja kuvat poistetaan.

Lisäasetukset

Lisäasetukset sisältävät perustietojen lisäksi myös seuraavat:

• Lataushistoria: Chromella lataamiesi tiedostojen luettelo tyhjennetään, mutta itse tiedostoja ei poisteta tietokoneeltasi.
  • Salasanat: Tallennetut salasanat poistetaan.
  • Automaattisesti täydennetyt lomaketiedot: Osoitteet, luottokorttitiedot ja muut tiedot poistetaan automaattisesta täydennyksestä. Korttitietoja ei poisteta Google Pay ‑tililtä.
  • Sisältöasetukset: Sivustoille määrittämäsi asetukset ja käyttöoikeudet poistetaan. Ne koskevat esimerkiksi JavaScriptin, laitteen kameran tai sijaintitietojen käyttöä.
  • Isännöidyn sovelluksen data: Isännöityjen Chrome Web Store ‑sovellusten tiedot poistetaan. Esimerkiksi Gmail Offlinen käyttämä paikallinen tallennustila tyhjennetään.
Data, jota ei poisteta

On myös muita tietotyyppejä, jotka liittyvät selaustoimintaasi. Ne on mahdollista poistaa erikseen:

Selaustietojen poistaminen

Jos poistat synkronoitavaksi valittua dataa (esim. historian tai salasanat) tietokoneeltasi, poisto vaikuttaa myös muihin synkronointikohteisiin. Data poistetaan myös muilta laitteiltasi ja Google-tililtäsi.

1. Avaa Chrome tietokoneellasi.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Lisää.
  3. Valitse Lisää työkaluja ja sitten Poista selaustiedot.
  4. Valitse ajanjakso, kuten Viime tunti tai Koko historia.
  5. Valitse poistettavat tietotyypit.
  6. Valitse Poista tiedot.

Huom. Jos poistat evästeet, kun synkronointi on käytössä, Chrome pitää sinut kirjautuneena Google-tilillesi. Evästeet poistetaan muilta laitteiltasi ja Google-tililtäsi.

Yksittäisten kohteiden poistaminen

Voit myös poistaa yksittäisiä kohteita kokonaisten selaustietoluokkien sijaan:

Poistaminen yhdeltä laitteelta

Synkronoitaviksi valittujen tietojen poisto yhdeltä laitteelta vaikuttaa myös muihin synkronointikohteisiin. Jos haluat poistaa tiedot vain yhdeltä laitteelta:

1. Poista synkronointi käytöstä kyseisellä laitteella.
  2. Poista tiedot laitteelta.