Selaustietojen poistaminen

Voit hallita historiaasi ja muita selaustietojasi, kuten tallennettuja lomaketietoja.

Voit poistaa kaikki tietosi tai vain tietyn ajanjakson tiedot

Mitä tiedoillesi tapahtuu

Tiedot, jotka voidaan poistaa

Perustiedot

• Selaushistoria: Selaushistorian tyhjentäminen poistaa seuraavat tiedot:
    • Historia-sivulla luetellut verkko-osoitteet, joissa olet vieraillut
    • Näiden sivujen pikakuvakkeet Uusi välilehti ‑sivulta
    • Näiden sivustojen ennakoinnin osoitepalkista.
  • Evästeet ja sivustotiedot
  • Välimuistissa olevat kuvat ja tiedostot: Chrome tallentaa sivujen osia, jotta ne voidaan avata nopeammin seuraavalla käyntikerralla. Chromella avaamiltasi sivuilta tallennetut tekstit ja kuvat poistetaan.

Lisäasetukset

Lisäasetukset sisältävät perustietojen lisäksi myös seuraavat:

• Tallennetut salasanat: Tallentamasi salasanat poistetaan.
  • Automaattisesti täydennetyt lomaketiedot: Osoitteet, luottokorttitiedot ja muut tiedot poistetaan automaattisesta täydennyksestä. Korttitietoja ei poisteta Google Payments ‑tililtä.
  • Sivustoasetukset: Sivustoille määrittämäsi asetukset ja käyttöoikeudet poistetaan. Ne koskevat esimerkiksi JavaScriptin, laitteen kameran tai sijaintitietojen käyttöä.
  • Median käyttöluvat: Suojatun HTML5-sisällön, kuten toistamiesi tai lataamiesi elokuvien ja musiikin, käyttöluvat poistetaan.
Tiedot, joita ei poisteta

On myös muita tietotyyppejä, jotka liittyvät selaustoimintaasi. Ne on mahdollista poistaa erikseen:

Jos olet antamassa laitettasi pois, muista poistaa selaustietosi ja kirjautua ulos Chromesta.

Selaustietojen poistaminen

Jos poistat synkronoitaviksi valittuja tietoja Android-laitteelta, poisto vaikuttaa myös muihin synkronointikohteisiin. Tiedot poistetaan myös muilta laitteiltasi ja Google-tililtäsi.

1. Avaa Chrome-sovellus Chrome Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Valitse Lisää Lisää ja sitten Asetukset.
  3. Valitse Lisäasetukset-kohdasta Tietosuoja ja sitten Poista selaustiedot.
  4. Valitse ajanjakso, kuten Viime tunti tai Koko historia.
  5. Valitse poistettavat tietotyypit.
  6. Valitse Poista tiedot.

Yksittäisten kohteiden poistaminen

Voit myös poistaa yksittäisiä kohteita kokonaisten selaustietoluokkien sijaan:

Poistaminen yhdeltä laitteelta

Synkronoitaviksi valittujen tietojen poisto yhdeltä laitteelta vaikuttaa myös muihin synkronointikohteisiin. Jos haluat poistaa tiedot vain yhdeltä laitteelta:

1. Poista synkronointi käytöstä kyseisellä laitteella.
  2. Poista tiedot laitteelta.