Selaustietojen poistaminen

Voit hallita selailutietojasi itse. Näitä tietoja ovat esimerkiksi selaushistoria sekä tallennetut lomaketiedot.

Voit poistaa kaikki tiedot tai vain tietyn ajanjakson tiedot.

Selaustietojen poistaminen

1. Avaa Chrome-sovellus Chrome-sovellus.
  2. Valitse LisääLisää ja sitten Asetukset.
  3. Valitse Lisäasetukset-kohdassa Tietosuoja ja sitten Poista selaustiedot.
  4. Kosketa ylälaidassa Poista tiedot -kohdan avattavaa valikkoa.
  5. Valitse ajanjakso, esimerkiksi viimeisen tunnin ajalta tai viimeisen päivän ajalta. Jos haluat poistaa kaikki mahdolliset tiedot, valitse alusta asti.
  6. Valitse poistettavat tietotyypit.
  7. Valitse Poista tiedot.

Tietojen tyypit
  • Selaustiedot: Selaustietojen poistaminen poistaa seuraavat tiedot:
    • Historia-sivulla luetellut verkko-osoitteet, joissa olet vieraillut
    • Näiden verkkosivujen pikkukuvat, jotka näkyvät Uusi välilehti -sivulla
    • kaikki näistä verkkosivuista valmiiksi haetut IP-osoitteet.
  • Lataushistoria: Google Chromella lataamiesi tiedostojen luettelo tyhjennetään, mutta itse tiedostoja ei poisteta tietokoneeltasi.
  • Evästeet sekä sivusto- ja laajennustiedot:
  • Välimuistissa olevat kuvat ja tiedostot: Selaimet tallentavat osia verkkosivuista nopeuttaakseen sivun lataamista seuraavalla kerralla. Poistaminen koskee Google Chromella avaamiesi sivujen tekstiä ja kuvia.
  • Salasanat: Tallennetut salasanat poistetaan.
  • Lomaketiedot: Kaikki Automaattisen täytön kohteet ja tiedot verkkolomakkeille kirjoitetusta tekstistä poistetaan.
  • Isännöityjen sovellusten tiedot: Chrome Web Storesta Chromeen lisättyjen sovellusten tiedot, kuten Gmail Offlinen käyttämä paikallinen tallennustila, poistetaan.
  • Sisällön käyttöoikeudet: Estää Flash Playeria toistamasta aiemmin katsottua suojattua sisältöä, kuten ostamiasi elokuvia tai musiikkia. Sisällön käyttöoikeuksien poistaminen on suositeltavaa esimerkiksi tietokoneen myymisen yhteydessä.

Tiettyjen kohteiden poistaminen selaustiedoista

Voit myös valita poistettavaksi tiettyjä kohteita kokonaisten selaustietojen luokkien sijaan.

Katso lisäohjeita:

Muiden tietojen poistaminen

Poista selaustiedot -osio ei vaikuta seuraaviin kohteisiin:

Sisältöasetukset
Sisältöasetukset määrittävät, miten verkkosivustot esimerkiksi asettavat evästeitä ja käyttävät sijaintiasi sekä kameraasi. Voit poistaa näitä tietoja sisältöasetuksia muuttamalla.
Hakukoneet ja historia

Oletushakukonettasi käytetään, kun teet haun osoitepalkissa. Muiden hakukoneiden käyttäminen olla tarpeen, jos luot hakukyselyjä erityisten avainsanojen avulla. Verkkosivustot saattavat myös asettaa itsensä hakukoneeksi ja näyttää selaushistoriasi. Hallinnoi hakukoneita, niin voit muuttaa hakukonetta tai poistaa sellaisen.

Googlen tallentamaa hakuhistoriaa ei poisteta, kun poistat Chromen selaushistorian. Poista hakuhistoria poistamalla hakutoiminta.

Laajennukset (vain tietokoneella)
Laajennukset voivat varastoida tietoja tietokoneellasi tai Google-tililläsi. Poista tiedot poistamalla laajennus.
Google+ -tapahtumat

Kun poistat selaustietoja, valitsemasi tietotyypit poistetaan Chromesta, Google-tililtäsi ja synkronoiduilta laitteiltasi.

Muunlaista selaushistoriaa, esimerkiksi aiempia hakuja ja toimintaa muissa Googlen palveluissa ja tuotteissa, tallennetaan Google-tilillesi, jos verkko- ja sovellustoiminta on käytössä. Tietoja tästä toiminnasta ei poisteta, kun selaustiedot poistetaan. Katsele ja hallitse tallennettua toimintaa Omat tapahtumat -osiossa.

Poistamisen seuraukset

• Jos tietoja synkronoidaan useille laitteille, niiden poistaminen yhdeltä laitteelta johtaa poistamiseen myös muilta laitteilta, kun laitteet seuraavan kerran synkronoidaan. Voit valita, mitä tietoja synkronoidaan.
  • Tallennettuja sivustoasetuksia, kuten mikrofonin tai sijainnin käyttöoikeutta, ei poisteta tätä kautta. Voit poistaa sivustoasetuksia.
  • Kun poistat evästeet, sinut kirjataan ulos useimmilta verkkosivustoilta. Mobiililaitteella sinua ei kirjata ulos Googlesta, jos olet kirjautunut Chromeen.