Browsegegevens in Chrome wissen

Je kunt je browsegeschiedenis en andere browsegegevens (zoals opgeslagen formuliergegevens) verwijderen of alleen de gegevens van een bepaalde datum verwijderen.

Wat er met je gegevens gebeurt

Gegevens die kunnen worden verwijderd
  • Browsegeschiedenis: Als je je browsegeschiedenis wist, worden de volgende items verwijderd:
    • Webadressen die je hebt bezocht, worden verwijderd van de pagina Geschiedenis.
    • Snelkoppelingen naar die pagina's worden verwijderd van de pagina Nieuw tabblad.
    • Adresbalkvoorspellingen voor die websites worden niet meer getoond.
  • Tabbladen: Geopende tabbladen op je apparaat worden gesloten.
  • Cookies en sitegegevens
    • Cookies: Dit zijn bestanden die bezochte websites maken om de online functionaliteit makkelijker te maken door browsegegevens op te slaan. Cookies worden verwijderd.
    • Sitegegevens: Voor HTML5 geschikte opslagtypen, waaronder app-caches, webopslaggegevens, web-SQL-databasegegevens en geïndexeerde databasegegevens, worden verwijderd.
    • Medialicenties: Licenties voor beveiligde HTML5-content, zoals films of muziek die je hebt afgespeeld of gedownload, worden verwijderd.
  • Afbeeldingen en bestanden in cachegeheugen: Chrome onthoudt delen van pagina's zodat ze bij je volgende bezoek sneller kunnen worden geopend. Tekst en afbeeldingen van pagina's die je hebt bezocht in Chrome, worden verwijderd.
  • Opgeslagen wachtwoorden: Wachtwoorden die je hebt opgeslagen, worden verwijderd.
  • Formuliergegevens voor Automatisch aanvullen: Je items voor Automatisch aanvullen worden verwijderd, waaronder adressen en creditcards. Kaarten uit je Google Pay-account worden niet verwijderd.
  • Site-instellingen: Instellingen en rechten die je aan websites hebt verleend, worden verwijderd. Voorbeelden: Een site mag JavaScript uitvoeren, je camera gebruiken of je locatie weten.
Gegevens die niet worden verwijderd

Er zijn andere typen gegevens die zijn gerelateerd aan je online activiteiten. Deze andere typen gegevens kunnen afzonderlijk worden verwijderd:

Als je je apparaat aan iemand anders geeft, moet je niet vergeten je browsergegevens te verwijderen en vervolgens uit te loggen van Chrome.

Je browsergegevens verwijderen

Als je een gegevenstype synchroniseert en dit verwijdert op je Android-apparaat, wordt het overal verwijderd waar het wordt gesynchroniseerd. Het wordt dus ook verwijderd van andere apparaten en uit je Google-account.

1. Open Chrome Chrome op je Android-apparaat.
  2. Tik op Meer Meer en dan Browsegegevens wissen.
    • Als je de browsegeschiedenis (waaronder geopende tabbladen) wilt verwijderen, kies je een duur en tik je op Gegevens wissen. De standaardduur is 15 minuten.
    • Tik op Meer opties om specifieke typen gegevens te kiezen die je wilt verwijderen. Selecteer de typen browsegegevens die je wilt verwijderen en tik op Gegevens wissen.

Tips:

• Als je cookies verwijdert en synchronisatie hebt aangezet, blijf je in Chrome ingelogd op je Google-account. Je cookies worden verwijderd van andere apparaten en uit je Google-account.
  • Als je op alle websites wilt uitloggen van je Google-account, log je uit bij Chrome.
  • Als je het dialoogvenster Browsegegevens wissen snel wilt openen, typ je 'Browsegegevens wissen' in de adresbalk en tik je daarna op de actiechip. Meer informatie over hoe je met Chrome-acties snel taken uitvoert
Afzonderlijke items verwijderen

In plaats van volledige categorieën met browsegegevens te verwijderen, kun je items kiezen om te verwijderen.