Minder data gebruiken en sneller browsen met de Lite-versie van Chrome

Als je in de Lite-versie browst, gebruik je minder mobiele data en worden webpagina's sneller geladen.

Hoe de Lite-versie werkt

Wanneer je de Lite-versie gebruikt, wordt een gedeelte van je webverkeer verwerkt via de servers van Google voordat het wordt gedownload naar je apparaat. Als de pagina langzaam wordt geladen, kunnen de servers van Google deze vereenvoudigen zodat er minder data worden gedownload naar je apparaat. Je pagina's zien er over het algemeen hetzelfde uit en werken op dezelfde manier.

Houd rekening met het volgende als je de Lite-versie gebruikt:

• Als je privé browst, werkt de Lite-versie niet.
  • Voor sommige websites kan het lastig zijn je locatie te vinden.
  • Je kunt mogelijk geen pagina's op een lokaal netwerk gebruiken, zoals een interne bedrijfssite.
  • Je ondervindt mogelijk problemen met premium dataservices die worden geleverd door je mobiele provider. Ook kun je mogelijk niet inloggen op de website van je provider.
  • Als je naar een beveiligde pagina gaat die HTTPS gebruikt, stuurt Chrome de URL naar Google om de pagina sneller te laden. Chrome stuurt alleen de URL en deelt geen cookies of persoonlijke gegevens met Google.

Lite-versie inschakelen

1. Open de Chrome-app Chrome op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik rechtsboven op Meer Meer en dan Instellingen.
  3. Tik onder Geavanceerd op Lite-versie.
  4. Schakel Lite-versie in.

Als je op een vereenvoudigde pagina bent, kun je teruggaan naar de oorspronkelijke pagina zonder je instellingen te wijzigen. Als je de oorspronkelijke pagina wilt bekijken, tik je bovenaan op Lite en dan Oorspronkelijke pagina laden.

Bekijk hoeveel data je hebt bespaard

1. Open de Chrome-app Chrome op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Meer Meer en dan Instellingen.
  3. Tik op Lite-versie. Onderaan zie je een lijst met sites die je hebt bezocht en hoeveel data je hebt bespaard.

Een probleem melden

1. Open de Chrome-app Chrome op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik rechtsboven op Meer Meer en dan Hulp en feedback en dan Feedback verzenden.