Minder data gebruiken met Databesparing van Chrome

Met Databesparing kun je je telefoonrekening verlagen en webpagina's sneller laden via langzame verbindingen.

Hoe Databesparing werkt

Wanneer je Databesparing gebruikt, wordt een gedeelte van je webverkeer verwerkt via de servers van Google voordat het wordt gedownload naar je apparaat. Als de pagina langzaam wordt geladen, vereenvoudigen de servers van Google deze zodat er minder data worden gedownload naar je apparaat. Je pagina's zien er over het algemeen hetzelfde uit en werken op dezelfde manier.

Als je Databesparing gebruikt, moet je het volgende in gedachten houden:

• Als je privé browst, werkt Databesparing niet.
  • Voor sommige websites kan het lastig zijn je locatie te vinden.
  • Je kunt mogelijk geen pagina's op een lokaal netwerk gebruiken, zoals een interne bedrijfssite.
  • Je ondervindt mogelijk problemen met premium dataservices die worden geleverd door je provider. Ook kun je mogelijk niet inloggen op de website van je mobiele provider.

Databesparing inschakelen

1. Open de Chrome-app Chrome op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik rechtsboven op Meer Meer en dan Instellingen.
  3. Tik onder Geavanceerd op Databesparing.
  4. Schakel Databesparing in.

Als je op een vereenvoudigde pagina bent, kun je teruggaan naar de oorspronkelijke pagina zonder je instellingen te wijzigen. Als je de oorspronkelijke pagina wilt bekijken, tik je bovenaan op Lite en dan Oorspronkelijke pagina laden.

Bekijken hoeveel data je hebt bespaard

1. Open de Chrome-app Chrome op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Meer Meer en dan Instellingen.
  3. Tik op Databesparing. Onderaan zie je een lijst met sites die je hebt bezocht en hoeveel data je hebt bespaard.

Een probleem melden

1. Open de Chrome-app Chrome op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik rechtsboven op Meer Meer en dan Hulp en feedback en dan Feedback verzenden.