Datan säästäminen ja nopeampi selaaminen Chromen yksinkertaistetussa tilassa

Yksinkertaistetussa tilassa selaaminen voi käyttää vähemmän mobiilidataa ja ladata verkkosivuja nopeammin.

Näin yksinkertaistettu tila toimii

Kun käytät yksinkertaistettua tilaa, osa verkkoliikenteestäsi voi kulkea Googlen palvelimien kautta ennen laitteelle latautumista. Jos sivu latautuu hitaasti, Googlen palvelimet voivat yksinkertaistaa sitä, jotta laitteellesi ladataan vähemmän dataa. Useimmiten sivut toimivat samoin ja näyttävät samalta.

Jos käytät yksinkertaistettua tilaa, muista nämä asiat:

• Yksinkertaistettu tila ei toimi yksityisen selaamisen kanssa.
  • Sivustojen voi olla vaikea paikantaa sinut.
  • Et välttämättä voi käyttää paikallisen verkon sivuja, esim. yrityksen sisäisiä sivuja.
  • Sinulla saattaa olla ongelmia mobiilioperaattorisi tarjoamien premium-datapalveluiden kanssa. Et myöskään voi välttämättä kirjautua sisään mobiilioperaattorisi verkkosivustolle.
  • Kun siirryt HTTPS:ää käyttävälle suojatulle sivulle, Chrome lähettää URL-osoitteen Googlelle nopeampaa latausta varten. Vain URL-osoite lähetetään, ja Chrome ei jaa evästeitäsi tai henkilökohtaisia tietojasi Googlelle.

Ota yksinkertaistettu tila käyttöön

1. Avaa Chrome-sovellus Chrome Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Lisää ja sitten Asetukset.
  3. Valitse Lisäasetukset-kohdasta Yksinkertaistettu tila.
  4. Ota Yksinkertaistettu tila käyttöön.

Jos olet yksinkertaistetulla sivulla, voit siirtyä takaisin alkuperäiselle sivulle muuttamatta asetuksiasi. Näet alkuperäisen sivun valitsemalla yläreunasta Yksinkertaistettu ja sitten Lataa alkuperäinen sivu.

Säästetyn datan määrän tarkistaminen

1. Avaa Chrome-sovellus Chrome Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Valitse Lisää Lisää ja sitten Asetukset.
  3. Valitse Yksinkertaistettu tila. Alareunassa näet kaikki sivustot, joilla olet käynyt, ja kuinka paljon dataa olet säästänyt.

Ongelmasta ilmoittaminen

1. Avaa Chrome-sovellus Chrome Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Lisää ja sitten Ohje ja palaute ja sitten Lähetä palautetta.

Aiheeseen liittyviä resursseja