Datan säästäminen Chromen Data Saverilla

Data Saverilla voit pienentää puhelinlaskuasi ja ladata verkkosivuja nopeammin hitailla yhteyksillä.

Näin Data Saver toimii

Kun käytät Data Saveria, osa verkkoliikenteestäsi voi kulkea Googlen palvelimien kautta ennen laitteelle latautumista. Jos sivu latautuu hitaasti, Googlen palvelimet yksinkertaistavat sitä, jotta laitteellesi ladataan vähemmän dataa. Useimmiten sivut toimivat samoin ja näyttävät samalta.

Ota nämä asiat huomioon Data Saverin käytön yhteydessä:

• Jos selaat yksityisesti, Data Saver ei toimi.
  • Sivustojen voi olla vaikea paikantaa sinut.
  • Et välttämättä voi käyttää paikallisen verkon sivuja, esim. yrityksen sisäisiä sivuja.
  • Sinulla saattaa olla ongelmia operaattorisi tarjoamien premium-datapalveluiden kanssa. Myöskään operaattorisi verkkosivustolle kirjautuminen ei välttämättä onnistu.

Data Saverin käyttöönotto

1. Avaa Chrome-sovellus Chrome Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Lisää ja sitten Asetukset.
  3. Valitse Lisäasetuksista Data Saver.
  4. Ota Data Saver käyttöön.

Jos olet yksinkertaistetulla sivulla, voit siirtyä takaisin alkuperäiselle sivulle muuttamatta asetuksiasi. Näet alkuperäisen sivun valitsemalla yläreunasta Yksinkertaistettu ja sitten Lataa alkuperäinen sivu.

Säästetyn datan määrän tarkistaminen

1. Avaa Chrome-sovellus Chrome Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Valitse Lisää Lisää ja sitten Asetukset.
  3. Valitse Data Saver. Alareunassa näet luettelon sivustoista, joilla olet käynyt ja kuinka paljon dataa olet säästänyt.

Ongelmasta ilmoittaminen

1. Avaa Chrome-sovellus Chrome Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Lisää ja sitten Ohje ja palaute ja sitten Lähetä palautetta.