Bruk mindre data og surf raskere med forenklet modus i Chrome

Når du surfer i forenklet modus, kan du bruke mindre mobildata og laste inn nettsider raskere.

Slik fungerer forenklet modus

Når du bruker forenklet modus, kan noe av nettrafikken din gå via Google-tjenere før den lastes ned på enheten du bruker. Hvis sider lastes inn tregt, kan Google-tjenerne forenkle dem, slik at mindre data lastes ned på enheten. Som oftest beholder sidene samme utseende og funksjon.

Hvis du bruker forenklet modus, må du huske på dette:

• Forenklet modus virker ikke hvis du surfer privat.
  • Noen nettsteder kan ha problemer med å finne posisjonen din.
  • Du får kanskje ikke brukt sider på lokalnettverk, for eksempel interne bedriftssider.
  • Du kan oppleve problemer med premium-datatjenester fra mobiloperatøren din. Det kan også hende at du ikke får logget på nettstedet til operatøren.
  • Når du går til en sikker side som bruker HTTPS, sender Chrome nettadressen til Google for å laste inn siden raskere. Kun nettadressen sendes, og Chrome deler ikke informasjonskapsler eller personlige data med Google.

Slå på forenklet modus

1. Åpne Chrome-appen Chrome på Android-enheten din.
  2. Øverst til høyre trykker du på Mer Mer og så Innstillinger.
  3. Under «Avansert» trykker du på Forenklet modus .
  4. Slå på Forenklet modus.

Hvis du er på en side som er forenklet, kan du gå tilbake til den originale siden uten å endre innstillingene. For å se den originale siden, trykk på Forenklet og så Last inn den originale siden øverst.

Se hvor mye data du har spart

1. Åpne Chrome-appen Chrome på Android-enheten din.
  2. Trykk på Mer Mer og så Innstillinger.
  3. Trykk på Forenklet modus. Nederst ser du en liste over nettstedene du har besøkt, og hvor mye data du har spart.

Rapporter et problem

1. Åpne Chrome-appen Chrome på Android-enheten din.
  2. Øverst til høyre trykker du på Mer Mer og så Hjelp og tilbakemelding og så Send tilbakemelding.

Beslektede ressurser