Bruk faner i Chrome

Du kan åpne så mange faner du vil i Chrome. Du kan også se alle fanene dine og bytte mellom dem.

Finn ut hvordan du administrerer foreslåtte artikler.

Åpne en ny fane

Klikk på Ny fane Ny fane øverst i Google Chrome-vinduet, ved siden av den siste fanen til høyre. Eventuelt kan du bruke en hurtigtast:

• Windows og Linux: Ctrl + T
  • Mac: ⌘ + T
Åpne faner i et nytt vindu

Klikk og dra fanen ut av Google Chrome-vinduet.

For å åpne et nytt vindu, bruk en hurtigtast:

• Windows og Linux: Ctrl + N
  • Mac: ⌘ + N
Åpne filer i en ny fane
Dra en fil fra skrivebordet eller en mappe på datamaskinen og inn i en Google Chrome-fane. Hvis handlingen er vellykket, ser du Legg til Legg til ved markøren.

Bla gjennom og velg en fil på datamaskinen. Åpne en ny fane, og bruk deretter en hurtigtast:

• Windows og Linux: Ctrl + O
  • Mac: ⌘ + O
Åpne linker i nye faner
  • Windows og Linux: Ctrl + klikk på en link
  • Mac: + klikk på en link

Tilpass nye faner

Når du åpner nye faner, finner du nettsteder du ofte besøker, eller snarveier til nettsteder du har valgt, under søkefeltet.

• For å skjule snarveier eller de nettstedene du besøker mest, eller for å bytte mellom dem, åpne Chrome og gå til snarveier-fanen under Tilpass Endre
  • For å besøke et nettsted, klikk på det tilknyttede ikonet.
  • For å fjerne eller endre et nettsted, hold markøren over det tilknyttede ikonet. Klikk på Mer Organiser oppe til høyre for ikonet.

Legg til egendefinerte bakgrunnsbilder

Du kan laste opp bilder eller bruke bakgrunner fra Chrome.
  1. Nederst til høyre på den nye fanen klikker du på Tilpass Endre.
  2. På «Bakgrunn»-fanen velger du en Chrome-bakgrunn for å tilpasse nettleseren, eller du kan laste opp ditt eget bilde.

Endre nettleserfargen

Du kan endre fargen på Chrome-nettleseren.

1. Nederst til høyre på en ny fane klikker du på Tilpass Endre
  2. Velg en farge på «Farge og tema»-fanen.
  3. Når du har valgt en farge, klikker du på Ferdig

Endre faneplasseringen

For å endre rekkefølgen på fanene, dra en fane langs toppen av nettleservinduet.

• For å feste en fane til venstre, høyreklikk på fanen og velg Fest. Festede faner er mindre og viser bare ikonet til nettstedet.
  • For å løsne en fane, høyreklikk på fanen og velg Løsne.
  • For å flytte en fane til et annet vindu, høyreklikk på fanen og pek på Flytt fanen til et annet vindu , og velg deretter vinduet du vil flytte den til.

Gruppér fanene dine

Du kan organisere fanene dine med grupper.
  1. Åpne Chrome Chrome på datamaskinen.
  2. Klikk på Ny fane Ny fane.
  3. Høyreklikk på en fane, og velg deretter Legg til i en ny gruppe.
    • For å redigere fanegruppen, velg sirkelen til venstre for fanen. Du kan
      • gi gruppen et navn
      • legge til flere faner i gruppen
      • fjerne gruppen
    • For å legge til en fane i en eksisterende gruppe, dra fanen inn i gruppen.
    • For å fjerne en fane fra en gruppe, høyreklikk på fanen, og velg Fjern fra gruppen.

Lukk faner

Klikk på Lukk Lukk øverst til høyre på en fane. Eventuelt kan du bruke en hurtigtast:

• Windows og Linux: Ctrl + W
  • Mac: ⌘ + W
Lukk vinduer
  • Lukk alle fanene i vinduet.
  • Klikk på Lukk Lukk øverst i hjørnet av vinduet.
    • Windows og Linux: øverst til høyre.
    • Mac: øverst til venstre.

Du kan også bruke hurtigtastene for å lukke vinduer:

• Windows og Linux: Alt + F4
    • Mac: ⌘ + Shift + W
Lukk Google Chrome

Du kan også lukke Google Chrome helt.

1. Åpne Chrome-menyen.
    • Windows og Linux: Klikk på Organiser i menylinjen øverst.
    • Mac: Klikk på Chrome i menylinjen øverst.
  1. Lukk Google Chrome.
  • Windows og Linux: Klikk på Avslutt.
  • Mac: Klikk på Avslutt Google Chrome.

Du kan også bruke disse hurtigtastene for å lukke Google Chrome:

• Windows og Linux: Ctrl + Shift + Q
  • Mac: ⌘ + Q

Hent tilbake faner eller vinduer

Hvis du lukker faner eller vinduer ved et uhell, kan du hente dem tilbake ved å bruke disse hurtigtastene:

• Windows og Linux: Ctrl + Shift + T
  • Mac: ⌘ + Shift + T

Tving sider eller apper til å avslutte

Hvis faner, vinduer eller utvidelser ikke fungerer, kan du tvinge dem til å avslutte med Chrome-oppgavebehandling.

1. Klikk på Mer Organiser øverst til høyre.
  2. Klikk på Flere verktøy og så Oppgavebehandling.
  3. Velg nettsiden, utvidelsen eller appen du vil lukke.
  4. Klikk på Avslutt prosessen.

Relaterte linker