Administrer faner i Chrome

Du kan åpne flere faner i Chrome. Du kan også se og bytte mellom alle fanene. Når du åpner en ny fane, åpner Chrome en personlig tilpasset Ny fane-side.

Her er noen av tingene du kan tilpasse innholdet på Ny fane-siden med:

• Ulike temaer
  • Handlekurven din
  • Snarveiene dine
Finn ut hvordan du gir Ny fane-siden personlig preg.

Finn ut hvordan du administrerer foreslåtte artikler.

Åpne nye faner eller nye vinduer

Åpne en ny fane
Klikk på Ny fane Ny fane øverst i Google Chrome-vinduet, ved siden av den siste fanen til høyre. Eventuelt kan du bruke en hurtigtast:
  • Windows og Linux: Ctrl + T
  • Mac: + T
Åpne faner i nye vinduer

Klikk og dra fanen ut av Google Chrome-vinduet.

For å åpne et nytt vindu, bruk en hurtigtast:

• Windows og Linux: Ctrl + N
  • Mac: + N
Åpne filer i nye faner
Dra en fil fra skrivebordet eller en mappe på datamaskinen og inn i en Google Chrome-fane. Hvis handlingen er vellykket, ser du Legg til Legg til ved markøren.

Bla gjennom og velg en fil på datamaskinen. Åpne en ny fane, og bruk deretter en hurtigtast:

• Windows og Linux: Ctrl + O
  • Mac: + O
Åpne linker i nye faner
  • Windows og Linux: Ctrl + klikk på en link
  • Mac: + klikk på en link

Organiser faner og vinduer

Endre faneplasseringen
For å endre rekkefølgen på fanene, dra en fane langs toppen av nettleservinduet.

Fest en fane: Høyreklikk på fanen, og velg Fest. Festede faner er mindre og viser bare ikonet til nettstedet.

Løsne en fane: Høyreklikk på fanen og velg Løsne.

Flytt faner til et annet vindu:

1. Sørg for at begge vinduene er logget på samme profil.
  2. Høyreklikk på fanen du vil flytte.
  3. Rull til «Flytt fanen til et annet vindu».
  4. Velg vinduet du vil flytte fanen til.
Gruppér fanene dine
Du kan organisere fanene dine med grupper.

1. Åpne Chrome Chrome på datamaskinen.
  2. Klikk på Ny fane Ny fane.
  3. Høyreklikk på en fane, og velg Legg til i en ny gruppe.
    • Slik redigerer du fanegruppen: Høyreklikk på den fargede sirkelen eller navnet til venstre. Du kan
      • gi gruppen et navn
      • legge til flere faner i gruppen
      • fjerne gruppen
    • Slik legger du til en fane i en eksisterende gruppe: Dra fanen inn i gruppen.
    • Slik fjerner du en fane fra en gruppe: Høyreklikk på fanen, og velg deretter Fjern fra gruppen.
Skjul og vis fanegrupper

Du kan skjule fanegruppene dine slik at bare gruppens navn eller fargede sirkel vises på faneraden.

1. Opprett en fanegruppe.
  2. For å vise eller skjule gruppen, velg navnet eller den fargede sirkelen.
Søk i åpne faner med Fanesøk

Når du har flere åpne faner i Chrome, kan du finne den spesifikke fanen du ser etter.

1. Åpne Chrome Chrome.
  2. Velg Fanesøk Nedoverpil øverst til venstre.
    • Hvis du har Chrome åpen på en Mac, velger du Fanesøk Nedoverpil øverst til høyre.
  3. Skriv inn søkeord for nettstedet du vil finne.
  4. På listen over åpne faner:
    • For å åpne en fane, finn den aktuelle fanen, og klikk på den.
    • For å lukke en fane, finn den aktuelle fanen, og klikk på Lukk til høyre.
Søk på åpne faner via adressefeltet
  1. Åpne Chrome Chrome.
  2. Skriv inn @tabs i adressefeltet.
  3. Trykk på Tab eller mellomrom. Du kan også klikke på Søk på faner Søk i forslagene.
  4. Skriv inn søkeord for fanen du vil finne.
  5. Velg fanen på listen.
Organiser vinduene dine
For å organisere de åpne vinduene dine kan du sette navn på dem. Datamaskinen viser dette navnet når du
  • peker på det minimerte vinduet med markøren
  • trykker på Alt + Tab for å bevege deg mellom vinduer
  • høyreklikker på en fane og velger Flytt fanen til et annet vindu

Slik navngir du vinduer:

1. Gå til vinduet du vil navngi, eller åpne et nytt vindu.
  2. Høyreklikk på det tomme området ved siden av Ny fane Ny fane øverst, og velg så Navngi vindu.
    • Alternativt kan du velge Mer Organiser og så Flere verktøy og så Navngi vindu øverst til høyre.
  3. Skriv inn et navn for vinduet.

Lukk faner eller vinduer

Lukk faner

Klikk på Lukk Lukk øverst til høyre på en fane. Eventuelt kan du bruke en hurtigtast:

• Windows og Linux: Ctrl + W
  • Mac: ⌘ + W
Lukk vinduer
  • Lukk alle fanene i vinduet.
  • Klikk på Lukk Lukk øverst i hjørnet av vinduet.
    • Windows og Linux: øverst til høyre.
    • Mac: øverst til venstre.

Du kan også bruke hurtigtastene for å lukke vinduer:

• Windows og Linux: Alt + F4
    • Mac: + Shift + W
Lukk Google Chrome

Du kan også lukke Google Chrome helt.

1. Åpne Chrome-menyen.
    • Windows og Linux: Klikk på Mer Organiser i menylinjen øverst.
    • Mac: Klikk på Chrome i menylinjen øverst.
  1. Lukk Google Chrome.
  • Windows og Linux: Klikk på Avslutt.
  • Mac: Klikk på Avslutt Google Chrome.

Du kan også bruke disse hurtigtastene for å lukke Google Chrome:

• Windows og Linux:Alt+ F og deretter X
  • Mac: + Q
Hent tilbake faner eller vinduer

Hvis du lukker faner eller vinduer ved et uhell, kan du hente dem tilbake ved å bruke disse hurtigtastene:

• Windows og Linux: Ctrl + Shift + T
  • Mac: + Shift + T
Tving sider eller apper til å avslutte

Hvis faner, vinduer eller utvidelser ikke fungerer, kan du tvangslukke dem via oppgavebehandlingen i Chrome.

1. Klikk på Mer Organiser øverst til høyre.
  2. Klikk på Flere verktøy og så Oppgavebehandling.
  3. Velg nettsiden, utvidelsen eller appen du vil lukke.
  4. Klikk på Avslutt prosessen.