Tabbladen beheren in Chrome

Je kunt meerdere tabbladen openen in Chrome. Je kunt ook al je tabbladen checken en tussen al je tabbladen schakelen. Als je een nieuw tabblad opent, opent Chrome een gepersonaliseerde pagina Nieuw tabblad.

Je kunt de content van de pagina Nieuw tabblad aanpassen met elementen naar keuze, zoals:

• verschillende thema's,
  • je winkelwagen,
  • je snelkoppelingen.
Meer informatie over hoe je de pagina Nieuw tabblad personaliseert

Meer informatie over het beheren van voorgestelde artikelen.

Een nieuw tabblad of venster openen

Een nieuw tabblad openen
Klik bovenaan het Google Chrome-venster naast het laatste tabblad op Nieuw tabblad Nieuw tabblad. Of gebruik een sneltoets:
  • Windows en Linux: Ctrl + t
  • Mac: + t
Een tabblad openen in een nieuw venster

Klik en sleep het tabblad tot buiten het Google Chrome-venster.

Gebruik een sneltoets om een nieuw venster te openen:

• Windows en Linux: Ctrl + n
  • Mac: + n
Een bestand openen op een nieuw tabblad
Sleep een bestand vanaf het bureaublad of vanuit een computermap naar een Google Chrome-tabblad. Als de actie wordt ondersteund, wordt bij de cursor Toevoegen Toevoegen weergegeven.

Browse naar het bestand op je computer en selecteer dit. Open een nieuw tabblad en gebruik vervolgens een sneltoets:

• Windows en Linux: Ctrl + o
  • Mac: + o
Een link openen op een nieuw tabblad
  • Windows en Linux: Ctrl + klik op een link
  • Mac: + klik op een link

Je tabbladen en vensters ordenen

Tabbladen ordenen
Als je de volgorde van je tabbladen wilt wijzigen, versleep je een tabblad langs de bovenkant van het browservenster.

Een tabblad vastzetten: Klik met de rechtermuisknop op het tabblad en selecteer Vastzetten. Vastgezette tabbladen zijn kleiner en geven alleen het icoon van de site weer.

Een tabblad losmaken: Klik met de rechtermuisknop op het tabblad en selecteer Losmaken.

Een tabblad naar een ander venster verplaatsen:

1. Zorg dat beide vensters zijn ingelogd bij hetzelfde profiel.
  2. Klik met de rechtermuisknop op het tabblad dat je wilt verplaatsen.
  3. Scroll naar Tabblad verplaatsen naar ander venster.
  4. Selecteer het venster waar je het tabblad naartoe wilt verplaatsen.
Je tabbladen groeperen
Je kunt je tabbladen ordenen in groepen.

1. Open Chrome Chrome op je computer.
  2. Klik op Nieuw tabblad Nieuw tabblad.
  3. Klik met de rechtermuisknop op een tabblad en selecteer Toevoegen aan nieuwe groep.
    • Je tabbladgroep bewerken: Klik met de rechtermuisknop op de gekleurde cirkel of naam links van de tabbladgroep. Je kunt het volgende doen:
      • Je groep een naam geven.
      • Meer tabbladen aan de groep toevoegen.
      • De groep verwijderen.
    • Een tabblad toevoegen aan een bestaande groep: Sleep het tabblad naar de groep.
    • Een tabblad uit een groep verwijderen: Klik met de rechtermuisknop op het tabblad en selecteer Uit groep verwijderen.
Tabbladgroepen samenvouwen en uitvouwen

Je kunt tabbladgroepen samenvouwen, zodat alleen de naam van de groep of de gekleurde cirkel zichtbaar is in de tabbladstrook.

1. Maak een tabbladgroep.
  2. Selecteer de naam of gekleurde cirkel om de groep uit of samen te vouwen.
Geopende tabbladen doorzoeken met Tabbladen doorzoeken

Als je meerdere tabbladen hebt geopend in Chrome, kun je het gewenste tabblad vinden.

1. Open Chrome Chrome.
  2. Selecteer linksboven de optie Tabbladen doorzoeken Pijl-omlaag.
    • Als je Chrome hebt geopend op een Mac, selecteer je rechtsboven de optie Tabbladen doorzoeken Pijl-omlaag.
  3. Geef zoekwoorden op voor de site die je wilt vinden.
  4. In de lijst met geopende tabbladen:
    • Als je een tabblad wilt openen, zoek je het en klik je erop.
    • Als je een tabblad wilt sluiten, zoek je het en klik je rechts op Sluiten .
Geopende tabbladen doorzoeken vanuit de adresbalk
  1. Open Chrome Chrome.
  2. Typ @tabs in de adresbalk.
  3. Druk op Tab of de spatiebalk. Je kunt ook in de suggesties op Tabbladen doorzoeken Zoeken klikken.
  4. Geef zoekwoorden op voor het tabblad dat je wilt vinden.
  5. Selecteer het tabblad in de lijst.
Je vensters ordenen
Als je je geopende vensters wilt ordenen, kun je elk venster een naam geven. In de volgende gevallen laat je computer deze naam zien:
  • Je plaatst de muisaanwijzer op het geminimaliseerde venster.
  • Je drukt op Alt + Tab om tussen vensters te schakelen.
  • Je klikt met de rechtermuisknop op een tabblad en selecteert Tabblad verplaatsen naar een ander venster.

Zo geef je een venster een naam:

1. Ga naar het venster dat je een naam wilt geven of open een nieuw venster.
  2. Klik bovenaan met de rechtermuisknop op de lege ruimte naast Nieuw tabblad Nieuw tabblad en selecteer Venster een naam geven.
    • Of selecteer rechtsboven Meer Ordenen en dan Meer hulpprogramma's en dan Venster een naam geven.
  3. Geef een naam voor je venster op.

Een tabblad of venster sluiten

Een tabblad sluiten

Klik in de rechterbovenhoek van het tabblad op Sluiten Sluiten. Of gebruik een sneltoets:

• Windows en Linux: Ctrl + w
  • Mac: ⌘ + w
Een venster sluiten
  • Sluit alle tabbladen in het venster.
  • Klik in de bovenhoek van het venster op Sluiten Sluiten.
    • Windows & Linux: Rechtsboven.
    • Mac: Linksboven.

Je kunt ook een sneltoets gebruiken om een venster te sluiten:

• Windows en Linux: Alt + F4
    • Mac: + Shift + w
Google Chrome sluiten

Je kunt Google Chrome ook volledig sluiten.

1. Open het Chrome-menu.
    • Windows en Linux: Klik op de menubalk bovenaan op Meer Ordenen.
    • Mac: Klik op de menubalk bovenaan op Chrome.
  1. Sluit Google Chrome.
  • Windows en Linux: Klik op Afsluiten.
  • Mac: Klik op Stop Google Chrome.

Je kunt ook een sneltoets gebruiken om Google Chrome te sluiten:

• Windows en Linux: Alt + f en dan x
  • Mac: + q
Een tabblad of venster opnieuw openen

Als je een tabblad of venster per ongeluk sluit, kun je dit opnieuw openen met een sneltoets:

• Windows en Linux: Ctrl + Shift + t
  • Mac: + Shift + t
Een pagina of app geforceerd sluiten

Als tabbladen, vensters of extensies niet werken, kun je Taakbeheer in Chrome gebruiken om ze gedwongen te sluiten.

1. Klik rechtsboven op Meer Ordenen.
  2. Klik op Meer hulpprogramma's en dan Taakbeheer.
  3. Selecteer de pagina, extensie of app die je wilt sluiten.
  4. Klik op Proces beëindigen.