Tabbladen en voorgestelde artikelen gebruiken

In Chrome kun je zo veel tabbladen openen als je wilt. Je kunt ook alle tabbladen weergeven en hiertussen schakelen.

Een nieuw tabblad openen

Klik bovenaan het Google Chrome-venster naast het laatste tabblad op Nieuw tabblad Nieuw tabblad. Of gebruik een sneltoets:

• Windows en Linux: Ctrl + t
  • Mac: ⌘ + t
Een tabblad openen in een nieuw venster

Klik en sleep het tabblad tot buiten het Google Chrome-venster.

Gebruik een sneltoets om een nieuw venster te openen:

• Windows en Linux: Ctrl + n
  • Mac: ⌘ + n
Een bestand openen op een nieuw tabblad

Sleep een bestand vanaf het bureaublad of vanuit een computermap naar een Google Chrome-tabblad. Als de actie wordt ondersteund, wordt bij de cursor Toevoegen Toevoegen weergegeven.

Browse naar het bestand op je computer en selecteer dit. Open een nieuw tabblad en gebruik vervolgens een sneltoets:

• Windows en Linux: Ctrl + o
  • Mac: ⌘ + o
Een link openen op een nieuw tabblad
  • Windows en Linux: Ctrl + klik op een link
  • Mac: + klik op een link

Je pagina 'Nieuw tabblad' aanpassen

Wanneer je een nieuw tabblad opent, zie je onder het zoekvak websites die je vaak bezoekt.

• Als je een website wilt bezoeken, klik je op het pictogram.
  • Als je een site wilt verwijderen of bewerken, plaats je de muisaanwijzer op het pictogram. Klik in de rechterbovenhoek van het pictogram op Meer Ordenen.

Een aangepaste achtergrondafbeelding toevoegen

Je kunt een foto uploaden en deze als achtergrond gebruiken in Chrome.
Klik op een nieuw tabblad rechtsonder op Instellingen Instellingen.

Tabbladen ordenen

Als je de volgorde van je tabbladen wilt wijzigen, versleep je een tabblad langs de bovenkant van het browservenster.

• Als je een tabblad aan de linkerkant wilt vastzetten, klik je met de rechtermuisknop op het tabblad en selecteer je Tabblad vastzetten. Vastgezette tabbladen zijn kleiner en geven alleen het pictogram van de site weer.
  • Als je een tabblad wilt losmaken, klik je met de rechtermuisknop op het tabblad en selecteer je Tabblad losmaken

Een tabblad sluiten

Klik in de rechterbovenhoek van het tabblad op Sluiten Sluiten. Of gebruik een sneltoets:

• Windows en Linux: Ctrl + w
  • Mac: ⌘ + w
Een venster sluiten
  • Sluit alle tabbladen in het venster.
  • Klik in de bovenhoek van het venster op Sluiten Sluiten.
    • Windows & Linux: Rechtsboven.
    • Mac: Linksboven.

Je kunt ook een sneltoets gebruiken om een venster te sluiten:

• Windows en Linux: Alt + F4
    • Mac: ⌘ + Shift + w
Google Chrome sluiten

Je kunt Google Chrome ook volledig sluiten.

1. Open het Chrome-menu.
    • Windows en Linux: Klik op de menubalk bovenaan op Ordenen.
    • Mac: Klik op de menubalk bovenaan op Chrome.
  2. Sluit Google Chrome.
    • Windows en Linux: Klik op Afsluiten.
    • Mac: Klik op Stop Google Chrome.

Je kunt ook een sneltoets gebruiken om Google Chrome te sluiten:

• Windows en Linux: Ctrl + Shift + q
  • Mac: ⌘ + q

Een tabblad of venster opnieuw openen

Als je een tabblad of venster per ongeluk sluit, kun je dit opnieuw openen met een sneltoets:

• Windows en Linux: Ctrl + Shift + t
  • Mac: ⌘ + Shift + t

Een pagina of app geforceerd sluiten

Als tabbladen, vensters of extensies niet werken, kun je Taakbeheer in Chrome gebruiken om ze geforceerd te sluiten.

1. Klik in de rechterbovenhoek op Meer Ordenen.
  2. Klik op Meer hulpprogramma's en dan Taakbeheer.
  3. Selecteer de webpagina, extensie of app die je wilt sluiten.
  4. Klik op Proces beëindigen.