Tabbladen gebruiken in Chrome

In Chrome kun je zo veel tabbladen openen als je wilt. Je kunt ook alle tabbladen bekijken en hiertussen schakelen. Als je een nieuw tabblad opent, wordt er een gepersonaliseerde pagina Nieuw tabblad getoond op basis van je browsegeschiedenis.

Je kunt de content van de pagina Nieuw tabblad aanpassen met elementen naar keuze, zoals:

• verschillende thema's,
  • je winkelwagen, of
  • de kaart Recepten.
Meer informatie over hoe je de pagina Nieuw tabblad personaliseert

Meer informatie over het beheren van voorgestelde artikelen.

Een nieuw tabblad openen

1. Open de Chrome-app Chrome op je Android-telefoon.
  2. Tik rechtsboven op Meer Ordenen en dan Nieuw tabblad.

Een nieuw tabblad openen op een Android-tablet

1. Open de Chrome-app Chrome op je Android-tablet.
  2. Tik bovenaan naast de geopende tabbladen op Nieuw tabblad Nieuw tabblad.

Je pagina 'Nieuw tabblad' aanpassen

Als je omhoog swipet op de adresbalk of een nieuw tabblad opent, worden de websites weergegeven die je vaak bezoekt. Als je Chrome nog niet eerder hebt gebruikt, worden enkele populaire sites weergegeven.

• Als je een website wilt bezoeken, klik je op het icoon.
  • Als je een site wilt verwijderen, tik je op een icoon en houd je dit vast. Tik op Verwijderen.

Een tabblad sluiten

1. Open de Chrome-app Chrome op je Android-telefoon.
  2. Tik aan de rechterkant op Schakelen tussen tabbladen Schakelen tussen tabbladen. Je ziet nu je geopende Chrome-tabbladen.
  3. Tik op Sluiten Sluiten in de rechterbovenhoek van het tabblad dat je wilt sluiten. Je kunt ook swipen om het tabblad te sluiten.

Alle tabbladen sluiten

1. Open de Chrome-app Chrome op je Android-telefoon.
  2. Tik rechts van de adresbalk op Schakelen tussen tabbladen Schakelen tussen tabbladen. Je ziet nu je geopende Chrome-tabbladen.
  3. Tik op Meer Meer en dan Alle tabbladen sluiten.

Tabbladen sluiten op een Android-tablet

1. Open de Chrome-app Chrome op je Android-tablet.
  2. Tik op Sluiten Sluiten voor elk tabblad dat je wilt sluiten.

Alle tabbladen sluiten

1. Open de Chrome-app Chrome op je Android-tablet.
  2. Tik op een tabblad op Sluiten Sluiten en houd dit vast.
  3. Tik op Alle tabbladen sluiten.

Overschakelen naar een nieuw tabblad

1. Open de Chrome-app Chrome op je Android-telefoon.
  2. Tik rechts van de adresbalk op Schakelen tussen tabbladen Schakelen tussen tabbladen. Je ziet nu je geopende Chrome-tabbladen.
  3. Swipe omhoog of omlaag.
  4. Tik op het tabblad waarnaar je wilt overschakelen.

Schakelen tussen tabbladen op een Android-tablet

1. Open de Chrome-app Chrome op je Android-tablet.
  2. Tik op het tabblad waarnaar je wilt overschakelen.

Tabbladen opnieuw ordenen

1. Open de Chrome-app Chrome op je Android-tablet.
  2. Tik op het tabblad dat je wilt verplaatsen en houd dit vast.
  3. Sleep het tabblad naar een andere locatie.

Je tabbladen groeperen

Op je Android-apparaat:

1. Open de Chrome-app.
  2. Tik op Schakelen tussen tabbladen Schakelen tussen tabbladen
    • Een tabbladgroep maken: Tik op een tabblad, houd dit vast en sleep het over een ander tabblad waarmee je het tabblad wilt groeperen.
    • Een tabblad toevoegen aan een bestaande groep: Tik op het tabblad, houd dit vast en sleep het naar de groep.
    • Je tabbladgroep een naam geven: Tik op de tabbladgroep en dan Meer Ordenen en dan Groepsnaam bewerken.
    • Een tabbladgroep delen: Tik op de tabbladgroep en dan Meer Ordenen en dan Groep delen.
    • Een tabblad uit een groep verwijderen: Tik op de tabbladgroep en dan Meer Ordenen en dan Tabbladen uit groep verwijderen.
    • Tabbladen in een groep bekijken:
      1. Tik op Schakelen tussen tabbladen Schakelen tussen tabbladen.
      2. Selecteer een groep.

Tabbladen vernieuwen

1. Open de Chrome-app Chrome op je Android-telefoon.
  2. Tik rechts van de adresbalk op Meer Meer.
  3. Tik op Opnieuw laden Opnieuw laden.

Tabbladen vernieuwen op een Android-tablet

1. Open de Chrome-app Chrome op je Android-tablet.
  2. Tik linksboven op Opnieuw laden Opnieuw laden.

Nieuwe vensters op je Android-tablet openen in Chrome

Je kunt maximaal 5 vensters tegelijk openen en tabbladen van het ene venster naar het andere verplaatsen op je Android-tablet.

Een nieuw venster openen

1. Open Chrome Chrome op je Android-tablet.
  2. Tik op Meer Meer en dan Nieuw venster.

Een tabblad naar een ander venster verplaatsen

1. Open Chrome Chrome op je Android-tablet.
  2. Tik op het tabblad dat je wilt verplaatsen op Meer Meer.
  3. Tik op Naar ander venster.
  4. Selecteer het venster waar je het tabblad naartoe wilt verplaatsen.
  5. Tik op Tabblad verplaatsen.

Schakelen tussen vensters

1. Open Chrome Chrome op je Android-tablet.
  2. Tik op Meer Meer en dan Vensters beheren.
  3. Tik op het venster dat je wilt openen.

Een venster sluiten

1. Open Chrome Chrome op je Android-tablet.
  2. Tik op Meer Meer en dan Vensters beheren.
  3. Tik naast het venster dat je wilt sluiten op Meer Meer en dan Venster sluiten.
  4. Tik op Venster sluiten om te bevestigen.