Tabbladen beheren in Chrome

Je kunt meerdere tabbladen openen in Chrome. Je kunt ook al je tabbladen checken en tussen al je tabbladen schakelen. Als je een nieuw tabblad opent, opent Chrome een gepersonaliseerde pagina Nieuw tabblad.

Je kunt de content van de pagina Nieuw tabblad aanpassen met elementen naar keuze, zoals:

• verschillende thema's,
  • je winkelwagen,
  • je snelkoppelingen.
Meer informatie over hoe je de pagina Nieuw tabblad personaliseert

Meer informatie over het beheren van voorgestelde artikelen.

Tabbladen beheren in Chrome

Een nieuw tabblad openen
  1. Open Chrome Chrome op je iPhone of iPad.
  2. Tik op Meer Meer en dan Nieuw tabblad Nieuw tabblad.

Een inactief tabblad openen

Als je tabbladen hebt die je al een tijdje niet hebt gebruikt, worden deze verplaatst naar het gedeelte Inactieve tabbladen.

Zo beheer je je inactieve tabbladen:

1. Open Chrome Chrome op je iPhone.
  2. Tik op Schakelen tussen tabbladen Schakelen tussen tabbladen en dan Inactieve tabbladen
    • Het gedeelte Inactieve tabbladen is alleen beschikbaar als je inactieve tabbladen hebt die je kunt bekijken.
  3. Klik op het tabblad dat je wilt openen.

Tips:

• Inactieve tabbladen worden gesorteerd van nieuw naar oud.
  • Als een tabblad weer actief is, wordt het aantal actieve tabbladen geüpdatet.
  • Je kunt tabbladen niet opnieuw ordenen in het gedeelte Inactieve tabbladen.
  • Inactieve tabbladen vind je bovenaan de tabbladschakelaar.
Tabbladen sluiten op een iPhone

Een tabblad sluiten

1. Open Chrome Chrome op je iPhone.
  2. Tik onderaan op Schakelen tussen tabbladen Schakelen tussen tabbladen.
  3. Tik rechtsboven van het tabblad dat je wilt sluiten op Sluiten Sluiten

Alle tabbladen sluiten

1. Open Chrome Chrome op je iPhone.
  2. Tik onderaan op Schakelen tussen tabbladen Schakelen tussen tabbladen.
  3. Tik linksonder op Alles sluiten.
Tabbladen sluiten op iPad
  1. Open Chrome Chrome op je iPad.
  2. Tik rechtsboven op Sluiten Sluiten van elk tabblad dat je wilt sluiten.

Alle inactieve tabbladen sluiten

Inactieve tabbladen sluiten

1. Open Chrome Chrome op je iPhone.
  2. Tik op Schakelen tussen tabbladen Schakelen tussen tabbladen en dan Inactieve tabbladen.
  3. Tik onderaan het scherm op Alle inactieve tabbladen sluiten en dan Alles sluiten.
    • Als je de tabbladen die je hebt gesloten opnieuw wilt openen, tik je linksonder op Ongedaan maken.

Inactieve tabbladen beheren

1. Open Chrome Chrome op je iPhone.
  2. Tik op Meer Meer en dan Instellingen Instellingen.
  3. Tik op Tabbladen en dan Inactieve tabbladen verbergen.
  4. Selecteer de periode dat je inactieve tabbladen wilt verbergen.
    • Selecteer Niet verbergen om deze functie uit te zetten.
Een tabblad vastzetten

Je kunt je favoriete sites vastzetten zodat je ze later makkelijk kunt terugvinden. Zo zet je sites die je bezoekt vast in Chrome:

1. Open Chrome Chrome op je iPhone.
  2. Tik op Schakelen tussen tabbladen Schakelen tussen tabbladen.
  3. Als je het tabblad wilt selecteren dat je wilt vastzetten, houd je je vinger op het tabblad.
  4. Selecteer Tabblad vastzetten Pin.
  5. Als je de tabbladschakelaar opent, vind je het vastgezette tabblad onderaan het scherm.
Tip: Nadat een tabblad is vastgezet, wordt het niet getoond bij de selecteerbare tabbladen in de tabbladschakelaar.

Slepen om een tabblad vast te zetten

Je kunt slepen om tabbladen bij de selecteerbare tabbladen in de tabbladschakelaar vast te zetten.

1. Open Chrome Chrome op je iPhone.
  2. Tik op Schakelen tussen tabbladen Schakelen tussen tabbladen.
  3. Houd ingedrukt om het tabblad te selecteren dat je wilt slepen.
  4. Sleep het tabblad naar de onderkant van het scherm.
  5. Zet het tabblad neer:
    • Naast andere vastgezette tabbladen in het blauwe veld.
    • Bovenop de tekst: Sleep hier naartoe om het tabblad vast te zetten.
Een tabblad losmaken

Als je een tabblad losmaakt, wordt dit niet meer getoond bij je vastgezette tabbladen in de tabbladschakelaar.

1. Open Chrome Chrome op je iPhone.
  2. Tik op Schakelen tussen tabbladen Schakelen tussen tabbladen.
  3. Je vindt de vastgezette tabbladen onderaan het scherm.
  4. Houd ingedrukt om het tabblad te selecteren dat je wilt losmaken.
  5. Selecteer Tabblad losmaken Unpin.

Tip: Je losgemaakte tabbladen worden getoond in de groep selecteerbare tabbladen in de tabbladschakelaar.

Slepen om tabbladen los te maken

1. Open Chrome Chrome op je iPhone.
  2. Tik op Schakelen tussen tabbladen Schakelen tussen tabbladen.
  3. Houd ingedrukt om het tabblad te selecteren dat je wilt slepen.
  4. Sleep het tabblad naar de bovenkant van het scherm.
  5. Zet het tabblad naast een bestaand tabblad neer.
Vastgezette tabbladen sluiten

Als je een tabblad losmaakt, keert dit terug als selecteerbaar tabblad in de tabbladschakelaar. Als je het tabblad uit de tabbladschakelaar wilt verwijderen, kun je het tabblad sluiten.

1. Open Chrome Chrome op je iPhone.
  2. Tik op Schakelen tussen tabbladen Schakelen tussen tabbladen.
  3. Je vindt de op dit moment vastgezette tabbladen onderaan het scherm.
  4. Als je het tabblad wilt selecteren dat je wilt sluiten, houd je je vinger op het tabblad.
  5. Selecteer Tabblad sluiten Sluiten.
Schakelen tussen tabbladen op een iPhone
  1. Open Chrome Chrome op je iPhone.
  2. Tik onderaan op Schakelen tussen tabbladen Schakelen tussen tabbladen.
  3. Tik op het tabblad waarnaar je wilt overschakelen.
Schakelen tussen tabbladen op iPad
  1. Open Chrome Chrome op je iPad.
  2. Tik op het tabblad waarnaar je wilt overschakelen.

Je kunt ook het volgende doen:

• Swipe bovenaan naar links of rechts om tussen tabbladen te schakelen.
  • Selecteer de tabbladschakelaar Schakelen tussen tabbladen om alle tabbladen te controleren en hiertussen te schakelen.

Tabbladen opnieuw ordenen

1. Open Chrome Chrome op je iPad.
  2. Tik op het tabblad dat je wilt verplaatsen en houd dit vast.
  3. Sleep het tabblad naar een andere locatie.
Geopende tabbladen doorzoeken
Je kunt zoeken naar een zoekwoord in de geopende tabbladen.
  1. Open Chrome Chrome op je iPhone of iPad.
  2. Tik onderaan op Schakelen tussen tabbladen Schakelen tussen tabbladen.
  3. Tik linksboven op Zoeken Zoeken.
  4. Voer gerelateerde zoekwoorden in om het gewenste tabblad te vinden.
Tabbladen in Chrome delen en opslaan
Als je een of meer tabbladen opent, kun je ze delen, bookmarken of toevoegen aan je leeslijst.
  1. Open Chrome Chrome op je iPhone of iPad.
  2. Tik onderaan het scherm op Schakelen tussen tabbladen Schakelen tussen tabbladen.
  3. Als je het menu wilt vinden, tik je op het tabblad dat je wilt gebruiken en houd je dit vast.
  4. Tik in het menu op de gewenste optie.
    • Toevoegen aan bookmarks Bladwijzer toevoegen aan deze pagina.
    • Toevoegen aan leeslijsten Leeslijst.
    • Tabblad delen Delen.
    • Tabblad sluiten Sluiten.
Tip: Als je een tabblad wilt verplaatsen, tik je op het tabblad en sleep je het.
URL's slepen tussen apps
  1. Open Chrome Chrome op je iPad.
  2. Tik onderaan op Schakelen tussen tabbladen Schakelen tussen tabbladen.
  3. Open een andere app in de gesplitste weergave.
    • De URL van een tabblad naar een andere app slepen: Tik op een tabblad, houd je vinger erop en sleep het naar een andere app. Als je loslaat, wordt de URL in de andere app geplakt.
    • Een URL uit een andere app in Chrome openen: Tik op de URL in de andere app, houd je vinger erop en sleep de URL naar het Chrome-venster. Als je loslaat, wordt er een nieuw tabblad gemaakt in Chrome.
Tabbladen opnieuw laden op een iPhone
  1. Open Chrome Chrome op je iPhone.
  2. Tik op Meer Meer en dan Opnieuw laden Opnieuw laden.
Tabbladen opnieuw laden op een iPad
  1. Open Chrome Chrome op je iPad.
  2. Tik linksboven op Opnieuw laden Opnieuw laden.

Vensters gebruiken in Chrome op een iPad

Nieuwe vensters openen
  1. Open Chrome Chrome op je iPad.
  2. Selecteer Meer Meer en dan Nieuw venster Nieuw venster.
    • Een link openen in een nieuw venster: Tik op de link en houd deze vast.
    • Vensters verplaatsen: Schuif de scheiding tussen de vensters naar links of rechts.
Alle vensters weergeven of sluiten
  1. Tik op je iPad op Chrome Chrome en houd vast.
  2. Selecteer Toon alle vensters.
  3. Tik op een venster en swipe omhoog om het te sluiten.