Välilehtien hallinnointi Chromessa

Voit avata Chromessa useita välilehtiä. Voit myös tarkistaa kaikki välilehdet ja siirtyä niiden välillä. Kun avaat uuden välilehden, Chrome avaa personoidun Uusi välilehti ‑sivun.

Voit personoida Uusi välilehti ‐sivun sisältöä esimerkiksi

• eri teemoilla
  • omalla ostoskorilla
  • omilla pikakuvakkeilla.
Lue lisää Uusi välilehti ‐sivun personoinnista.

Katso, miten voit ylläpitää ehdotettuja artikkeleita.

Välilehtien hallinnointi Chromessa

Uuden välilehden avaaminen
  1. Avaa Chrome Chrome iPhonella tai iPadilla.
  2. Valitse Lisää Lisää ja sitten Uusi välilehti Uusi välilehti.

Ei-aktiivisen välilehden avaaminen

Jos sinulla on välilehtiä, joita ei ole käytetty vähään aikaan, ne siirretään Ei-aktiiviset välilehdet ‑osioon.

Näin voit hallinnoida ei-aktiivisia välilehtiä:

1. Avaa Chrome Chrome iPhonella.
  2. Valitse Vaihda välilehteä Vaihda välilehteä ja sitten Ei-aktiiviset välilehdet
    • Ei-aktiiviset välilehdet ‑osio on käytettävissä vain, jos sinulla on ei-aktiivisia välilehtiä.
  3. Klikkaa välilehteä, jonka haluat avata.

Vinkkejä:

• Ei-aktiiviset välilehdet lajitellaan uusimmasta vanhimpaan.
  • Kun välilehti palautuu aktiiviseksi, aktiivisten välilehtien määrä päivittyy.
  • Välilehtiä ei voi järjestää ei-aktiivisten välilehtien osiossa.
  • Ei-aktiiviset välilehdet sijaitsevat Välilehtien vaihtajan yläosassa.
Välilehtien sulkeminen iPhonella

Välilehden sulkeminen

1. Avaa Chrome Chrome iPhonella.
  2. Valitse alareunasta Vaihda välilehteä Vaihda välilehteä.
  3. Valitse suljettavan välilehden oikeasta yläreunasta Sulje Sulje.

Kaikkien välilehtien sulkeminen

1. Avaa Chrome Chrome iPhonella.
  2. Valitse alareunasta Vaihda välilehteä Vaihda välilehteä.
  3. Valitse vasemmasta alareunasta Sulje kaikki.
Välilehtien sulkeminen iPadilla
  1. Avaa Chrome Chrome iPadilla.
  2. Sulje haluamasi välilehti valitsemalla oikeasta yläreunasta Sulje Sulje.

Kaikkien ei-aktiivisten välilehtien sulkeminen

Suljetaanko yli 99 ei-aktiivista välilehteä?

1. Avaa Chrome Chrome iPhonella.
  2. Valitse Vaihda välilehteä Vaihda välilehteä ja sitten Ei-aktiiviset välilehdet.
  3. Valitse näytön alareunasta Sulje kaikki ei-aktiiviset ja sitten Sulje kaikki.
    • Voit avata suljetut välilehdet uudelleen valitsemalla vasemmasta alareunasta Kumoa.

Ei-aktiivisten välilehtien hallinnoiminen

1. Avaa Chrome Chrome iPhonella.
  2. Valitse Lisää Lisää ja sitten Asetukset Asetukset.
  3. Valitse Välilehdet ja sitten Piilota ei-aktiiviset välilehdet.
  4. Valitse ajanjakso, jonka ajalta haluat piilottaa ei-aktiiviset välilehdet.
    • Jos haluat laittaa tämän ominaisuuden pois päältä, valitse Älä piilota.
Välilehden kiinnittäminen

Voit kiinnittää suosikkisivustojasi, niin löydät ne helposti myöhemmin. Näin voit kiinnittää sivustoja, joita selaat Chromessa:

1. Avaa Chrome Chrome iPhonella.
  2. Valitse Vaihda välilehteä Vaihda välilehteä.
  3. Valitse kiinnitettävä välilehti painamalla sitä pitkään.
  4. Valitse Kiinnitä välilehti Pin.
  5. Kun avaat Välilehtien vaihtajan, kiinnitä kiinnitetty välilehti näytön alareunasta.
Vinkki: Kun välilehti on kiinnitetty, se ei näy valittavissa olevien välilehtien joukossa Välilehtien vaihtajassa.

Välilehden kiinnittäminen vetämällä

Välilehtien vaihtajassa voit kiinnittää saatavilla olevia välilehtiä vetämällä.

1. Avaa Chrome Chrome iPhonella.
  2. Valitse Vaihda välilehteä Vaihda välilehteä.
  3. Valitse vedettävä välilehti painamalla pitkään.
  4. Vedä välilehti näytön alareunaan.
  5. Pudota välilehti:
    • Muiden sinisen kentän kiinnitettyjen välilehtien vieressä.
    • Tekstin päällä lukee "Kiinnitä välilehti vetämällä se tähän".
Välilehden irrottaminen

Kun irrotat välilehden, se ei näy Välilehtien vaihtajan kiinnitettyjen välilehtien joukossa.

1. Avaa Chrome Chrome iPhonella.
  2. Valitse Vaihda välilehteä Vaihda välilehteä.
  3. Etsi kiinnitetyt välilehdet näytön alareunasta.
  4. Paina pitkään valitaksesi välilehden, jonka haluat irrottaa.
  5. Valitse Irrota välilehti Unpin.

Vinkki: Kiinnittämättömät välilehdet näkyvät Välilehtien vaihtajan valittavissa olevien välilehtien joukossa.

Välilehtien irrottaminen vetämällä

1. Avaa Chrome Chrome iPhonella.
  2. Valitse Vaihda välilehteä Vaihda välilehteä.
  3. Valitse vedettävä välilehti painamalla pitkään.
  4. Vedä välilehti näytön yläreunaan.
  5. Pudota välilehti aiemmin luodun välilehden viereen.
Kiinnitettyjen välilehtien sulkeminen

Kun irrotat välilehden, se palaa valittavissa olevana välilehtenä Välilehtien vaihtajaan. Jos haluat poistaa välilehden Välilehtien vaihtajasta, voit sulkea sen.

1. Avaa Chrome Chrome iPhonella.
  2. Valitse Vaihda välilehteä Vaihda välilehteä.
  3. Etsi näytön alareunasta tällä hetkellä kiinnitetyt välilehdet.
  4. Valitse suljettava välilehti painamalla sitä pitkään.
  5. Valitse Sulje välilehti Sulje.
Välilehtien vaihtaminen iPhonella
  1. Avaa Chrome Chrome iPhonella.
  2. Valitse alareunasta Vaihda välilehteä Vaihda välilehteä.
  3. Valitse haluamasi välilehti.
Välilehtien vaihtaminen iPadilla
  1. Avaa Chrome Chrome iPadilla.
  2. Valitse haluamasi välilehti.

Voit myös

• vaihtaa välilehteä pyyhkäisemällä yläreunassa vasemmalle tai oikealle
  • valita välilehden vaihtajan Vaihda välilehteä, jonka avulla voit löytää kaikki välilehdet ja vaihtaa niiden välillä.

Välilehtien uudelleenjärjestely

1. Avaa Chrome Chrome iPadilla.
  2. Kosketa pitkään välilehteä, jota haluat siirtää.
  3. Vedä välilehti eri paikkaan.
Avoimilta välilehdiltä hakeminen
Voit hakea avainsanaa avoimilta välilehdiltä.
  1. Avaa Chrome Chrome iPhonella tai iPadilla.
  2. Valitse alareunasta Vaihda välilehteä Vaihda välilehteä.
  3. Valitse vasemmasta yläreunasta Hae Haku.
  4. Etsi haluamasi välilehti lisäämällä aiheeseen liittyviä avainsanoja.
Välilehtien jakaminen ja tallentaminen Chromessa
Kun avaat yhden tai useampia välilehtiä, voit jakaa ne tai lisätä ne kirjanmerkkeihin tai lukulistalle.
  1.  Avaa Chrome Chrome iPhonella tai iPadilla.
  2. Valitse näytön alareunasta Vaihda välilehteä Vaihda välilehteä.
  3. Löydät valikon painamalla pitkään välilehteä, jota haluat käyttää.
  4. Valitse valikosta haluamasi vaihtoehto.
    • Lisää kirjanmerkkeihin Lisää sivu kirjanmerkkeihin.
    • Lisää lukulistoille Lukulista.
    • Jaa välilehti Jaa.
    • Sulje välilehti Sulje.
Vinkki: Voit siirtää välilehteä napauttamalla ja vetämällä sitä.
URL-osoitteiden vetäminen sovelluksesta toiseen
  1. Avaa Chrome Chrome iPadilla.
  2. Valitse alareunasta Vaihda välilehteä Vaihda välilehteä.
  3. Avaa toinen sovellus jaetussa näkymässä.
    • Välilehden URL-osoitteen vetäminen toiseen sovellukseen: Kosketa välilehteä pitkään ja vedä se sitten toiseen sovellukseen. Kun vapautat välilehden, URL-osoite liitetään toiseen sovellukseen.
    • URL-osoitteen avaaminen toisella sovelluksella Chromessa: Kosketa URL-osoitetta pitkään toisessa sovelluksessa ja vedä se sitten Chrome-ikkunaan. Kun vapautat osoitteen, uusi välilehti avautuu Chromessa.
Välilehtien päivittäminen iPhonella
  1. Avaa Chrome Chrome iPhonella.
  2. Valitse Lisää Lisää ja sitten Päivitä Lataa uudelleen.
Välilehtien päivittäminen iPadilla
  1. Avaa Chrome Chrome iPadilla.
  2. Valitse vasemmasta yläreunasta Päivitä sivu Lataa uudelleen.

Chromen ikkunoiden käyttäminen iPadilla

Uusien ikkunoiden avaaminen
  1. Avaa Chrome Chrome iPadilla.
  2. Valitse Lisää Lisää ja sitten Uusi ikkuna Uusi ikkuna.
    • Linkin avaaminen uudessa ikkunassa: Kosketa linkkiä pitkään.
    • Ikkunoiden siirtäminen: Liu'uta ikkunoiden välistä jakopalkkia vasemmalle tai oikealle.
Kaikkien ikkunoiden näyttäminen tai sulkeminen
  1. Kosketa Chromea Chrome pitkään iPadilla.
  2. Valitse Näytä kaikki ikkunat.
  3. Sulje kukin ikkuna koskettamalla sitä ja pyyhkäisemällä ylös.

Muita lähteitä