Dela Chrome med andra eller lägga till en profil

Flera personer kan använda Chrome med sina egna inställningar, bokmärken och teman på samma enhet.

Om du har bokmärken, tillägg och inställningar för olika konton (till exempel för ett jobbkonto och ett personligt konto) kan du hålla dem åtskilda med hjälp av Chrome-profiler.

Vad visas för andra när du delar Chrome?

De som använder Chrome kan växla till en annan Chrome-profil som har lagts till i den enheten. Om någon till exempel växlar till din Chrome-profil kan de se vilka webbplatser du har besökt. Därför rekommenderar vi att du bara delar enheten med personer du litar på.

Lägga till personer och profiler

1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Klicka på knappen med ditt namn eller Personer Personer uppe till höger.
  3. Klicka på Hantera personer.
  4. Klicka på Lägg till person.
  5. Välj en bild och ett namn.
  6. Klicka på Spara. Ett fönster där du blir ombedd att logga in öppnas.
  7. Logga in i Chrome med ett Google-konto för den nya profilen. Deras bokmärken, historik, lösenord och andra inställningar synkroniseras automatiskt.

Använder du Chromebook? Lägg till personer i Chromebook och dela Chromebook med dem.

Växla till andra personer och profiler

1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Högerklicka på knappen med ditt namn uppe till höger.
  3. Välj den person eller profil du vill växla till.

Använder du Chromebook? På en Chromebook kan du utnyttja flera konton samtidigt.

Ändra namn och foton

Redigera ett namn
  1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Växla till den profil du vill redigera. Så här gör du:
    1. Högerklicka på knappen med ditt namn uppe till höger.
    2. Välj den person eller profil du vill växla till.
  3. Högerklicka på knappen med ditt namn uppe till höger.
  4. Klicka på namnet högst upp.
  5. Ange ett nytt namn.
  6. Klicka på Spara.
Ändra foto
  1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Växla till den profil du vill redigera. Så här gör du:
    1. Högerklicka på knappen med ditt namn uppe till höger.
    2. Välj den person eller profil du vill växla till.
  3. Högerklicka på knappen med ditt namn uppe till höger.
  4. Klicka på namnet upptill på panelen.
  5. Välj ett nytt foto.
  6. Klicka på Spara.