Dela Chrome med andra

Med profiler kan du ha din information i Chrome, som bokmärken, historik, lösenord och andra inställningar, för sig.

Profiler är bra om

• du delar dator med andra
  • du vill hålla isär konton, till exempel ett jobbkonto och ett privat konto.

Vad visas för andra när du delar Chrome?

Dela bara enheten med personer som du litar på. Alla som har enheten kan byta till en annan Chrome-profil på den. Om de öppnar din Chrome-profil kan de till exempel se vilka webbplatser du har besökt.

Lägga till personer och profiler

1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Klicka på knappen med ditt namn eller Personer Personer uppe till höger.
  3. Klicka på Hantera personer.
  4. Klicka på Lägg till person.
  5. Välj ett namn och en bild.
  6. Klicka på Spara. Ett fönster där du blir ombedd att logga in öppnas.
  7. (Valfritt) Logga in i Chrome med ett Google-konto för den nya profilen. Bokmärken, historik, lösenord och andra inställningar synkroniseras automatiskt.

Använder du Chromebook? Lägg till personer i Chromebook och dela Chromebook med dem.

Växla till andra personer och profiler

1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Högerklicka på knappen med ditt namn uppe till höger.
  3. Välj den person eller profil du vill växla till.

Använder du Chromebook? Du kan använda flera konton samtidigt på en Chromebook.

Ändra namn och foton

1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Växla till den profil du vill redigera. Så här gör du:
    1. Högerklicka på knappen med ditt namn uppe till höger.
    2. Välj den person eller profil du vill växla till.
  3. Klicka på Mer Mer uppe till höger och sedan Inställningar.
  4. Under Personer klickar du på Namn och bild i Chrome.
  5. Ange ett nytt namn eller välj ett nytt foto. Ändringen sparas automatiskt.

Ta bort en person eller profil

När du tar bort någon i Chrome raderas deras bokmärken, historik, lösenord och andra inställningar från datorn.

1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Klicka på knappen med ditt namn eller Personer Personer uppe till höger.
  3. Klicka på Hantera personer.
  4. För muspekaren över personen som ska tas bort.
  5. Tryck på Mer Mer i personrutans övre högra hörn och sedan Ta bort personen.
  6. Bekräfta borttagningen genom att klicka på Ta bort personen.