Chrome delen met anderen

Met profielen kun je al je Chrome-gegevens, zoals je bookmarks, geschiedenis, wachtwoorden en andere instellingen, apart bewaren.

Profielen zijn ideaal als:

• je een computer deelt met meerdere mensen,
  • je verschillende accounts, zoals werk en privé, gescheiden wilt houden.

Wat anderen kunnen zien als je Chrome deelt

Deel je apparaat alleen met mensen die je vertrouwt. Als iemand je apparaat gebruikt, kan deze persoon overschakelen naar elk ander Chrome-profiel op het apparaat. Als iemand je Chrome-profiel opent, kan deze persoon gegevens bekijken zoals de websites die je hebt bezocht.

Een nieuw profiel toevoegen

1. Open Chrome op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Profiel Profiel.
  3. Klik op Toevoegen.
  4. Als je ervoor kiest om te synchroniseren met je Google-account, wordt je profielnaam automatisch de naam van je account.
  5. Kies een naam, foto en kleurenschema.

Als je synchronisatie in Chrome aanzet met een Google-account voor het nieuwe profiel, worden je bookmarks, geschiedenis, wachtwoorden en andere instellingen automatisch gesynchroniseerd.

Gebruik je een Chromebook? Je kunt je Chromebook delen met andere mensen door ze toe te voegen aan je Chromebook.

Van profiel wisselen

1. Open Chrome op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Profiel Profiel.
  3. Kies het profiel waarnaar je wilt overschakelen.

Gebruik je een Chromebook? Je kunt meerdere accounts tegelijkertijd gebruiken op je Chromebook.

Een naam, foto of kleur wijzigen

1. Open Chrome op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Profiel Profiel.
  3. Selecteer naast Andere profielen de optie Profielen beheren Mensen beheren.
  4. Klik rechtsboven in het profiel dat je wilt bewerken op Meer Meer en dan Bewerken.
  5. Geef een nieuwe naam op of kies een nieuwe foto of een ander kleurthema. Wijzigingen worden automatisch opgeslagen.

Een profiel verwijderen

Nadat je een profiel uit Chrome hebt verwijderd, worden de bookmarks, geschiedenis, wachtwoorden en andere instellingen voor het profiel van de computer verwijderd.

1. Open Chrome op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Profiel Profiel.
  3. Selecteer Profielen beheren Mensen beheren.
  4. Plaats de muisaanwijzer op het profiel dat je wilt verwijderen.
  5. Klik rechtsboven in het profiel op Meer Meer en dan Verwijderen.
  6. Klik op Verwijderen om te bevestigen.