Chrome delen met anderen

Met profielen kun je al je Chrome-gegevens, zoals je bookmarks, geschiedenis, wachtwoorden en andere instellingen, apart bewaren.

Profielen zijn ideaal als:

• je een computer deelt met meerdere mensen,
  • je verschillende accounts, zoals werk en privé, gescheiden wilt houden.

Wat anderen kunnen zien als je Chrome deelt

Deel je apparaat alleen met mensen die je vertrouwt. Als iemand je apparaat gebruikt, kan deze persoon overschakelen naar elk ander Chrome-profiel op het apparaat. Als iemand je Chrome-profiel opent, kan deze persoon gegevens bekijken zoals de websites die je hebt bezocht.

Een persoon of profiel toevoegen

1. Open Chrome op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Profiel Profiel.
  3. Klik op Toevoegen.
  4. Kies een naam en een foto.
  5. Klik op Toevoegen. Er wordt een nieuw venster geopend en je wordt gevraagd synchronisatie in te schakelen.
  6. (Optioneel) Schakel synchronisatie in Chrome in met een Google-account voor het nieuwe profiel. De bladwijzers, geschiedenis, wachtwoorden en andere instellingen van de toegevoegde persoon worden automatisch gesynchroniseerd.

Gebruik je een Chromebook? Je kunt je Chromebook delen met andere mensen door ze toe te voegen aan je Chromebook.

Overschakelen naar een andere persoon of een ander profiel

1. Open Chrome op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Profiel Profiel.
  3. Kies de persoon of het profiel waarnaar je wilt overschakelen.

Gebruik je een Chromebook? Je kunt meerdere accounts tegelijkertijd gebruiken op je Chromebook.

Een naam of foto wijzigen

1. Open Chrome op je computer.
  2. Schakel over naar het profiel dat je wilt bewerken:
    1. Klik rechtsboven op Profiel Profiel.
    2. Kies de persoon of het profiel waarnaar je wilt overschakelen.
  3. Klik rechtsboven op Meer Meer en dan Instellingen.
  4. Klik onder Mensen op Naam en afbeelding voor Chrome.
  5. Geef een nieuwe naam op of kies een nieuwe foto. De wijziging wordt automatisch opgeslagen.

Een persoon of profiel verwijderen

Nadat je iemand uit Chrome hebt verwijderd, worden de bladwijzers, geschiedenis, wachtwoorden en andere instellingen van de betreffende persoon van de computer verwijderd.

1. Open Chrome op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Profiel Profiel.
  3. Klik op Mensen beheren Mensen beheren.
  4. Plaats je muisaanwijzer op de persoon die je wilt verwijderen.
  5. Klik in de rechterbovenhoek van de persoon op Meer Meer en dan Deze persoon verwijderen.
  6. Bevestig je keuze door op Deze persoon verwijderen te klikken.