Inloggning och synkronisering i Chrome

När du loggar in i Chrome med ditt Google-konto kan du få tillgång till din information på alla dina enheter och använda fler Chrome-funktioner.

När du loggar in

• Du kan använda dina bokmärken, lösenord med mera på alla dina enheter
  • Om du byter enhet, till exempel om du har tappat bort telefonen eller skaffat en ny laptop, kommer du fortfarande åt den information som har sparats.
  • Du kan logga in automatiskt på Gmail, YouTube, Sök och andra tjänster från Google.
  • Om du aktiverar Webb- och appaktivitet och synkroniserar Chrome-historiken kan du få en bättre, anpassad upplevelse i andra produkter från Google.
Logga in och aktivera synkronisering

Du måste ha ett Google-konto för att logga in i Chrome och aktivera synkronisering.

Viktigt! Aktivera endast synkronisering i Chrome på enheter som tillhör dig. Om du använder en offentlig dator använder du gästläget i stället.

1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Klicka på Profil Profil uppe till höger.
  3. Klicka på Aktivera synkronisering ….

• Om du inte är inloggad på ditt Google-konto blir du ombedd att logga in.

4. Klicka på Ja.

Tips! Om du vill synkronisera flera konton eller om du delar datorn med andra läser du om hur du lägger till en profil i Chrome.

Logga ut och inaktivera synkronisering

Om du inaktiverar synkroniseringen finns bokmärken, historik, lösenord och andra inställningar fortfarande kvar på datorn. Om du ändrar något sparas inte ändringarna i Google-kontot och de synkroniseras inte med andra enheter.

När du inaktiverar synkronisering loggas du även ut från andra tjänster från Google, som Gmail.

1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Klicka på Profil Profil följt av Synkronisering är aktiverat.
  3. Klicka på Inaktivera.

Så här raderar du synkroniserad information från Google-kontot:

1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Öppna chrome.google.com/sync.
  3. Scrolla till Rensa data och klicka på det.

Om du vill logga ut från och stänga av en Chromebook läser du mer om det.

När du loggar in på Google-kontot via en av Googles tjänster som Gmail loggas du automatiskt in i Chrome. Om du inte vill loggas in i Chrome kan du inaktivera inloggning i Chrome.