Logga in i Chrome

När du loggar in i webbläsaren Chrome kan du spara och synkronisera t.ex. bokmärken, historik, lösenord och andra inställningar i Google-kontot, så att du kan komma åt dem på alla enheter.

Logga bara in i Chrome på säkra enheter. Vi rekommenderar att du inte loggar in om du använder en offentlig dator, så att du skyddar dina uppgifter.

Läs mer om vad det innebär att logga in i Chrome

På vilket sätt skiljer det sig från att logga in på en webbplats

Inloggning på webbplats: Om du loggar in på en webbplats tillåts den att komma ihåg vissa av dina inställningar och uppgifter.

Inloggning i Chrome: Om du loggar in i Chrome ansluts ditt Google-konto till webbläsaren så att du får en mer anpassad surfupplevelse. Alla dina uppgifter i Chrome, t.ex. bokmärken, historik, lösenord och andra inställningar, synkroniseras med Google-kontot och blir tillgängliga på alla enheter där du loggar in i Chrome. Du loggas även in i Gmail, YouTube, Sök och andra tjänster från Google.

Varför det är bra att logga in i Chrome
  • Webbläsardata som bokmärken, historik, lösenord och andra inställningar sparas och synkroniseras med ditt Google-konto. På så sätt blir dina uppgifter tillgängliga på alla enheter där du loggar in i Chrome med samma konto. Alla ändringar du gör i uppgifterna synkroniseras med alla enheter där du är inloggad i Chrome.
  • Om din enhet blir stulen eller går sönder kan du få tillbaka bokmärken, historik, lösenord och andra inställningar genom att helt enkelt logga in i Chrome igen på en ny mobil eller dator.
  • När är inloggad i Chrome är du även inloggad i andra Google-tjänster, t.ex. Gmail, YouTube och Sök.
Skydda dina uppgifter när du är inloggad i Chrome

Logga inte in i Chrome om du använder en offentlig eller osäker dator. En kopia av dina uppgifter lagras på datorn du använder när du loggar in, och andra personer som använder samma dator kan se dem. Synkroniserade uppgifter krypteras när de överförs mellan datorn och Googles servrar. På så sätt är informationen mer skyddad.

Du kan också välja att kryptera alla synkroniserade uppgifter. Du kan ta bort synkroniserade uppgifter från ditt konto när du vill.

Du bestämmer vad som ska synkroniseras. Hantera uppgifterna som synkroniseras över enheter.

Så här fungerar Chrome med Webb- och appaktivitet

Du kan också få en mer anpassad upplevelse i andra produkter från Google när du länkar din Chrome-historik med sök- och surfaktiviteterna från Webb- och appaktivitet.

Om Inkludera historik från Chrome och andra appar i din webb- och appaktivitet är markerat på kontrollsidan för Webb- och appaktivitet använder Google din synkroniserade webbinformation för att anpassa produkter och tjänster från Google åt dig. Du kan ändra inställningarna när som helst och hantera enskilda aktiviteter kopplade till ditt Google-konto.

Så här loggar du in i Chrome

Du behöver ett Google-konto för att logga in i Chrome. Följ dessa steg när du har ett konto:

Om du har mer än ett konto eller om du delar dator med andra kan du läsa mer om hur du hanterar flera personer i Chrome.

1. Öppna Chrome.
  2. Klicka på knappen med ditt namn eller på Personer Personer uppe till höger.
  3. Klicka på Logga in i Chrome.
  4. Logga in med ditt Google-konto.
  5. Klicka på Mer Mer och sedan Inställningar och sedan Avancerade synkroniseringsinställningar om du vill anpassa synkroniseringsinställningarna. Du kan välja vilka uppgifter som delas med andra enheter när du är inloggad i Chrome.

Obs! Om du redan har skapat en lösenfras för synkronisering att kryptera dina uppgifter med måste du ange den när du loggar in. Om du glömmer lösenfrasen måste du återställa synkroniseringen.

Logga in på en Chromebook

Läs om hur du ändrar dina synkroniseringsinställningar på en Chromebook.