Aktivera eller inaktivera synkronisering i Chrome

Om du vill spara information i Google-kontot aktiverar du synkronisering.

Detta händer när du synkroniserar

• Du kan se och uppdatera information som har synkroniserats på alla enheter, till exempel bokmärken, historik, lösenord och andra inställningar.
  • Du loggas in automatiskt på Gmail, YouTube, Sök och andra tjänster från Google. Om du var inloggad när du aktiverade synkronisering fortsätter du att vara det.
  • Om du byter enhet (till exempel om du har tappat bort mobilen eller skaffat en ny laptop) kommer du fortfarande åt all information.
  • Du får en anpassad upplevelse i andra produkter från Google eftersom historiken i Chrome tas med i webb- och appaktiviteten.

Obs! Aktivera bara synkronisering i Chrome på enheter som tillhör dig. Använd gästläget i stället på en offentlig dator.

Aktivera synkronisering

Du behöver ett Google-konto för att aktivera synkronisering.

1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Klicka på Profil Profil uppe till höger .
    • Om du redan är inloggad på ditt Google-konto visas kontobilden där.
  3. Klicka på Aktivera synkronisering och sedan Aktivera.
    • Om du inte är inloggad måste du logga in på ditt Google-konto innan du kan aktivera synkronisering.

Om du vill synkronisera flera konton eller delar datorn med andra läser du om hur du lägger till en profil i Chrome.

Om du vill logga in på och synkronisera en Chromebook läser du om hur du aktiverar kontosynkronisering.

Inaktivera synkronisering

Om du inaktiverar synkroniseringen finns bokmärken, historik, lösenord och andra inställningar fortfarande kvar. Om du ändrar något sparas inte ändringarna i Google-kontot och de synkroniseras inte med andra enheter.

När du inaktiverar synkronisering loggas du även ut från andra tjänster från Google, som Gmail.

1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Klicka på Mer Mer uppe till höger och sedan Inställningar.
  3. Klicka på Inaktivera högst upp under Personer och sedan Inaktivera.

Vill du logga ut från och inaktivera synkronisering på Chromebook? Läs om hur du loggar ut och stänger av den.