Logga in i Chrome

När du är inloggad i Chrome kan du spara och synkronisera bland annat din historik, dina bokmärken och dina lösenord så att du kan komma åt dem på vilken enhet som helst.

Logga in i Chrome

Du behöver ett Google-konto för att logga in i Chrome. När du har ett gör du så här:

På en dator
  1. Öppna Chrome.
  2. Klicka på knappen med ditt namn eller din e-postadress högt upp till höger i webbläsarfönstret.
  3. Klicka på Logga in i Chrome.
  4. Logga in med ditt Google-konto.
  5. Klicka på Inställningar för att anpassa dina synkroniseringsinställningar. På så sätt kan du välja vilken information som delas på andra enheter när du är inloggad i Chrome.

Om du delar datorn med andra kan du läsa mer om hur du hanterar flera personer i Chrome.

Obs! Om du tidigare har skapat en lösenfras för synkronisering för att kryptera dina uppgifter ombeds du att ange lösenfrasen när du loggar in. Om du glömmer lösenfrasen måste du återställa synkroniseringen.

På en Android-enhet
  1. Öppna appen Google Chrome .
  2. Tryck på Chrome-menyn, som kan se ut som tre punkter Menu eller en flik Menu.
  3. Tryck på Inställningar > Logga in i Chrome.
  4. Tryck på det konto du vill använda.
  5. Tryck på Logga in.

Obs! Om du tidigare har skapat en lösenfras för synkronisering för att kryptera dina uppgifter ombeds du att ange lösenfrasen när du loggar in. Om du glömmer lösenfrasen måste du återställa synkroniseringen.

På en iPhone eller iPad
  1. Öppna appen Google Chrome .
  2. Tryck på Chrome-menyn, som kan se ut som tre punkter Menu eller en flik Menu.
  3. Tryck på Inställningar > Logga in i Chrome.
  4. Tryck på det konto du vill använda.
  5. Tryck på Logga in.

Obs! Om du tidigare har skapat en lösenfras för synkronisering för att kryptera dina uppgifter ombeds du att ange lösenfrasen när du loggar in. Om du glömmer lösenfrasen måste du återställa synkroniseringen.

På en Chromebook

Läs om hur du ändrar dina synkroniseringsinställningar på en Chromebook.

Obs! Om du tidigare har skapat en lösenfras för synkronisering för att kryptera dina uppgifter ombeds du att ange lösenfrasen när du loggar in. Om du glömmer lösenfrasen måste du återställa synkroniseringen.

Läs mer om att logga in

Varför det är bra att logga in i Chrome
  • När du loggar in i Chrome blir det lättare att använda Googles tjänster, till exempel Gmail, YouTube och Maps, eftersom du bara behöver logga in en gång från webbläsaren.
  • Dina inställningar och uppgifter synkroniseras med Google-kontot. Dina inställningar och dina data sparas i ditt Google-konto. På så sätt är dina sparade inställningar tillgängliga när du loggar in på samma konto på en annan dator eller enhet.
  • Om din dator blir stulen eller går sönder kan du återställa historiken, inställningarna och uppgifterna, exempelvis bokmärken, appar, tillägg, teman osv. Logga bara in i Chrome igen för att få tillbaka dem.
  • Anpassa Chrome. Ange hemsida och startsida så att Chrome blir mer relevant för dig.
  • Ändringarna i Chrome synkroniseras direkt. Om du har loggat in i Chrome på flera enheter och har aktiverat synkronisering tillämpas ändringar som du gör i Chrome automatiskt på de andra enheterna.
Skydda dina uppgifter när du är inloggad i Chrome
  • Logga inte in i Chrome om du använder en offentlig eller osäker dator. När du kopplar Chrome till Google-kontot sparas en kopia av dina data på datorn som du använder. Andra som använder samma dator kan komma åt informationen. Om du vill ta bort dina uppgifter tar du bort dig själv från Chrome.
  • Skydda dina uppgifter. Synkroniserade uppgifter krypteras när de färdas mellan datorn och Googles servrar. På så sätt är informationen alltid skyddad. Dina sparade lösenord krypteras på Googles servrar med en kryptografisk nyckel som ett extra skydd. Du kan också välja att kryptera alla synkroniserade uppgifter. Du kan ta bort synkroniserade uppgifter från ditt konto när du vill.

Logga ut från Chrome

Läs mer om hur du loggar ut från Chrome. När du loggar ut synkroniseras inte längre dina uppgifter med ditt Google-konto på den enhet som du använder. Uppgifterna sparas fortfarande på enheten från den tidpunkt då du var inloggad.