Logga in i Chrome

När du loggar in i Chrome behöver du inte oroa dig för att dina inställningar bara finns på en enhet. Historik, bokmärken, lösenord och andra inställningar i webbläsaren Chrome kan sparas och synkroniseras med ditt Google-konto så att du kan komma åt dem på vilken enhet du vill.

Läs mer om hur du loggar in i Chrome
  • När du loggar in i Chrome blir det enklare att använda Googles tjänster, till exempel Gmail, YouTube och Maps, eftersom du oftast bara behöver logga in en gång från webbläsaren. På så sätt kan Google och Chrome hjälpa dig att få en smidig upplevelse av alla Googles tjänster.

• Dina inställningar och uppgifter synkroniseras med Google-kontot. När du loggar in i Chrome sparas dina inställningar för Chrome på den datorn och synkroniseras med ditt Google-konto. När du loggar in på samma konto på en annan dator eller enhet blir dina sparade inställningar tillgängliga där.

• Om din dator blir stulen eller går sönder kan du återställa historiken, inställningarna och uppgifterna, exempelvis bokmärken, appar, tillägg, teman osv. Logga bara in i Chrome igen för att få tillbaka dem.

• Logga inte in i Chrome om du använder en offentlig eller osäker dator. När du kopplar Chrome till Google-kontot sparas en kopia av dina uppgifter på datorn som du använder. Andra som använder samma dator kan komma åt informationen. Om du vill ta bort dina uppgifter tar du bort dig själv från Chrome.

• Ändringarna i Chrome synkroniseras direkt. Om du har loggat in i Chrome på flera enheter och har aktiverat synkronisering tillämpas ändringar som du gör i Chrome automatiskt på de andra enheterna.

• Skydda dina uppgifter. Synkroniserade uppgifter krypteras när de färdas mellan datorn och Googles servrar. På så sätt är informationen alltid skyddad. Dina sparade lösenord krypteras på Googles servrar med en kryptografisk nyckel som ett extra skydd. Du kan också välja att kryptera alla synkroniserade uppgifter. Du kan ta bort synkroniserade uppgifter från ditt konto när du vill.

Logga in i Chrome

Du behöver ett Google-konto för att logga in i Chrome. När du har ett konto följer du anvisningarna nedan för den enhet du använder.

På en dator

Gör så här för att logga in i Chrome på en dator:

1. Klicka på knappen med ditt namn eller din e-postadress högt upp till höger i webbläsarfönstret.
  2. Klicka på Logga in i Chrome.
  3. Logga in med ditt Google-konto.
  4. Ett välkomstmeddelande med ditt namn visas. Klicka på Inställningar för att anpassa dina synkroniseringsinställningar. På så sätt kan du välja vilken information som delas på andra enheter när du är inloggad i Chrome.

Om du delar datorn med andra kan du läsa mer om hur du hanterar flera personer i Chrome.

På en Chromebook

Läs om hur du anpassar dina synkroniseringsinställningar på en Chromebook.

På en Android-enhet

Gör så här för att logga in i Chrome på en Android-enhet.

1. Öppna Chrome-menyn.
    Den kan vara en ikon eller en knapp på din mobil. De ser ut så här Menu eller så här Menu.
  2. Tryck på Inställningar > Logga in i Chrome.
  3. Tryck på det konto du vill använda.
  4. Tryck på Logga in.
På en iPhone eller iPad

Gör så här för att logga in i Chrome på en iPhone eller iPad.

1. Tryck på Chrome-menyn Chrome menu.
  2. Tryck på Inställningar > Logga in i Chrome.
  3. Ange användarnamn och lösenord för Google-kontot.

Obs! Om du tidigare har skapat en lösenfras för synkronisering för att kryptera dina uppgifter ombeds du ange lösenfrasen när du loggar in. Om du glömmer lösenfrasen måste du återställa synkroniseringen.

Logga ut från Chrome

När du loggar ut från Chrome avbryts synkroniseringen av uppgifterna med Google-kontot på den enhet du använder. Uppgifterna sparas fortfarande på enheten från den tidpunkt då du var inloggad.