Logga in i Chrome

Du kan logga in i Chrome och använda webbläsarinställningar som bokmärken och appar som har synkroniserats med ditt Google-konto. Logga in i Chrome på alla datorer som ska ha samma inställningar i Chrome. Visa fler anledningar att logga in i Chrome

Så här loggar du in:

1. Öppna Google Chrome.
  2. Klicka på Chrome-menyn Chrome menu i webbläsarens verktygsfält.
  3. Välj Logga in i Chrome
  4. Logga in på ditt Google-konto i dialogrutan som öppnas. Har du inget konto? Läs om hur du skapar ett

Använder du tvåstegsverifiering?

Om du har konfigurerat tvåstegsverifiering för ditt konto kan det hända att du måste ange en verifieringskod för att kunna fortsätta.

1. Ange det vanliga lösenordet till ditt Google-konto i dialogrutan.
    2. Du uppmanas att ange en verifieringskod. Hämta verifieringskoden från mobilen och ange den i dialogrutan.
  5. Välj vad som ska synkroniseras i dialogrutan Bekräfta synkroniseringsinställningar.
    • Synkronisera allt: Klicka på knappen OK, synkronisera allt.
    • Välj specifika objekt som du vill synkronisera: Klicka på Avancerat och sedan på Välj vad som ska synkroniseras i rullgardinsmenyn. Markera kryssrutorna för de objekt som du vill synkronisera.
  6. Valfritt: Avancerade krypteringsinställningar
    • Dina lösenord krypteras som standard med användaruppgifterna för ditt Google-konto. Du kan välja att kryptera alla dina synkroniserade data med din egen synkroniseringslösenfras.
      Om du ändrar synkroniseringsmetoden på en dator kan du få ett synkroniseringsfel på andra datorer där du synkroniserar data. Lös problemet genom att ange den nya synkroniseringslösenfrasen på de andra datorerna.
  7. Klicka på OK.

Om du tidigare har skapat en synkroniseringslösenfras för kryptering av data uppmanas du att ange den. Om du glömmer lösenfrasen måste du återställa synkroniseringen via Google Översikt.

Om flera personer använder din webbläsare kan du lägga till dem som användare i Chrome så att alla kan ha sina egna webbläsarinställningar, inklusive bokmärken, appar, tillägg och teman.

Obs! Koppla inte Chrome till ditt Google-konto på en offentlig eller oskyddad dator. När du kopplar Chrome till Google-kontot sparas en kopia av dina data på datorn som du använder. Andra som använder samma dator kan komma åt informationen. Om du vill ta bort dina data tar du bort användaren som du har loggat in som.

Ta bort kopplingen mellan Chrome och Google-kontot

Om du vill koppla bort Google-kontot från Chrome och inaktivera synkroniseringen helt och hållet följer du de här anvisningarna på alla datorer där du loggat in i Chrome. Bokmärken, tillägg och annan information tas inte bort från datorn eller ditt Google-konto, men om du gör några ändringar kommer dessa inte längre att visas i ditt Google-konto eller på dina andra datorer.

1. Öppna Google Chrome.
  2. Klicka på Chrome-menyn Chrome menu i webbläsarens verktygsfält.
  3. Välj Inloggad som <din e-postadress>.
  4. Klicka på Koppla bort Google-kontot i avsnittet Logga in.

Om du inte vill koppla från ditt konto fullständigt och inaktivera synkronisering kan du välja vad som ska synkroniseras genom att klicka på Avancerade synkroniseringsinställningar.

5. Klicka på Koppla bort kontot i bekräftelsedialogrutan.

Använder du ett Chrome-konto som hanteras av någon annan? Om en administratör hanterar webbläsaren Chrome (du kan kontrollera detta genom att skriva chrome://policy i Chrome) går det inte att ta bort kopplingen mellan ett Google Apps-konto och en Chrome-profil. Du måste i stället ta bort Chrome-profilen från datorn. Läs om Chrome-konton som hanteras av någon annan

Ta bort synkroniserade uppgifter från ditt Google-konto

Du kan när som helst ta bort dina synkroniserade data från ditt Google-konto med hjälp av Google Översikt.

1. Klicka på Chrome-menyn Chrome menu i webbläsarens verktygsfält.
  2. Välj Inloggad som <din e-postadress>.
  3. Klicka på Google Översikt i avsnittet Logga in.
  4. Klicka på Stoppa synkronisering och ta bort data från Google.

Synkroniseringen inaktiveras och alla synkroniserade data som har sparats i ditt Google-konto tas bort. De tas däremot inte bort från datorn. Det innebär att bokmärken, appar och tillägg på den aktuella datorn inte visas om du är inloggad i Chrome och aktiverar synkronisering på en annan dator.