Chromeen kirjautuminen

Kun kirjaudut sisään Chrome-selaimeen, voit tallentaa ja synkronoida esimerkiksi kirjanmerkit, historian, salasanat ja muut asetukset Google-tilille, jolloin ne ovat käytettävissäsi millä tahansa laitteella.

Tietojen suojaaminen:

• Kirjaudu Chromeen vain luotettavilla laitteilla.
  • Älä kirjaudu Chromeen julkisilla tai jaetuilla laitteilla.

Lisätietoja Chromeen kirjautumisesta

Miten se eroaa verkkosivustolle kirjautumisesta

Verkkosivustolle kirjautuminen: Verkkosivustolle kirjautuminen auttaa sivustoa muistamaan osan asetuksistasi ja tiedoistasi.

Chromeen kirjautuminen: Chromeen kirjautuminen yhdistää Google-tilisi selaimeesi, mikä tekee selauskokemuksesta yksilöllisemmän. Kaikki Chrome-tietosi, kuten kirjanmerkit, historia, salasanat ja muut asetukset, synkronoidaan Google-tilillesi, jolloin ne ovat käytössä kaikilla laitteilla, joilla kirjaudut Chromeen. Sinut myös kirjataan automaattisesti sisään Gmailiin, YouTubeen, Hakuun ja muihin Googlen palveluihin.

Mitä hyötyä Chromen kirjautumisesta on
  • Selaustietosi, kuten kirjanmerkkisi, historiasi, salasanasi ja muut asetuksesi, tallennetaan ja synkronoidaan Google-tilillesi. Näin tietosi ovat käytettävissä millä tahansa laitteella, jolla kirjaudut sisään Chromeen samalla tilillä. Kaikki tietoihisi yhdellä laitteella tekemäsi muutokset synkronoidaan muihin laitteisiin, joilla olet kirjautuneena Chromeen.
  • Jos laitteesi varastetaan tai se menee rikki, voit palauttaa kirjanmerkkisi, historiasi, salasanasi ja muut asetuksesi kirjautumalla Chromeen uudelleen uudella puhelimella tai tietokoneella.
  • Chromeen kirjautumisen jälkeen olet kirjautuneena myös muihin Google-palveluihin, kuten Gmailiin, YouTubeen ja Hakuun.
Turvaa tietosi, kun kirjaudut Chromeen

Älä kirjaudu Chromeen, jos käytät julkista tai epäluotettavaa tietokonetta. Käyttämällesi tietokoneelle tallennetaan kopio tiedoistasi, ja saman tietokoneen käyttäjät voivat nähdä nämä tiedot. Tiedot suojataan salaamalla tietokoneesi ja Googlen palvelimien välinen tietoliikenne.

Voit myös salata kaikki synkronoidut tietosi. Voit poistaa synkronoidut tiedot tililtäsi koska tahansa.

Voit määrittää, mitä synkronoidaan. Hallinnoi laitteiden välillä synkronoitavia tietoja.

Miten Chrome toimii verkko- ja sovellustoiminnan kanssa

Voit myös tehdä muiden Google-tuotteiden käytöstä yksilöidympää yhdistämällä Chrome-historiasi haku- ja selaustoimintaasi verkko- ja sovellustoiminnassa.

Jos valitsit Sisällytä Chromen selaushistoria sekä käyttötiedot sivustoilta ja sovelluksista, joissa käytetään Googlen palveluita ‑vaihtoehdon verkko- ja sovellustoiminnan hallintasivulla, Google käyttää synkronoituja selaustietoja Googlen tuotteiden ja palveluiden räätälöintiin. Voit muuttaa tätä asetusta milloin tahansa ja hallinnoida Google-tiliisi yhdistettyjä toimintoja.

Ohjeet Chromeen kirjautumiseen

Chromeen kirjautumiseen tarvitaan Google-tili. Kun sinulla on tili, toimi näin:

Jos sinulla on useampi tili tai jaat tietokoneesi muiden kanssa, lue kuinka voit hallinnoida useita ihmisiä Chromessa.

1. Avaa Chrome.
  2. Klikkaa oikeassa yläreunassa olevaa painiketta, jossa näkyy nimesi tai Henkilöt Henkilöt.
  3. Valitse Kirjaudu Chromeen.
  4. Kirjaudu sisään Google-tililläsi.
  5. Muokkaa synkronointiasetuksia:
    1. Valitse Lisää Lisää ja sitten Asetukset.
    2. Valitse näytön yläosassa Synkronoi.
    3. Valitse tiedot, jotka haluat synkronoida muille laitteille, joille olet kirjautuneena sisään.

Huom. Jos olet jo luonut synkronoinnin tunnuslauseen tietojesi suojaamiseksi, sinun täytyy antaa tunnuslause kirjautumisen yhteydessä. Jos unohdat tunnuslauseen, nollaa synkronointi.

Chromebookiin kirjautuminen

Tutustu synkronointiasetusten muuttamiseen Chromebookilla.