Synchronisatie in Chrome in- of uitschakelen

Schakel synchronisatie in als je je informatie wilt opslaan in je Google-account.

Als je synchroniseert

• Je kunt je gesynchroniseerde gegevens (zoals bladwijzers, geschiedenis, wachtwoorden en andere instellingen) bekijken en updaten op al je apparaten.
  • Je logt automatisch in bij Gmail, YouTube, Zoeken en andere Google-services. Als je was ingelogd voordat je synchronisatie inschakelde, blijf je ingelogd.
  • Als je van apparaat verandert (bijvoorbeeld als je je telefoon bent kwijtgeraakt of een nieuwe laptop hebt), kun je al je gesynchroniseerde gegevens terugzetten.
  • Je gebruik van andere Google-producten wordt gepersonaliseerd aan de hand van je Chrome-geschiedenis als je Web- en app-activiteit aanzet.
  • Chrome kan informatie over je aangegeven leeftijd en gender uit je Google-account combineren met onze statistieken zodat we producten kunnen ontwikkelen die beter geschikt zijn voor alle demografische groepen. Deze informatie wordt alleen in cumulatieve vorm gebruikt.

Belangrijk: Schakel Chrome-synchronisatie alleen in met apparaten die van jou zijn. Gebruik de gastmodus als je een openbare computer gebruikt.

Meer informatie over het privacybeleid van Chrome

Inloggen en synchronisatie aanzetten

Je hebt een Google-account nodig om synchronisatie in te schakelen.

1. Open de Chrome-app Chrome op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik rechts van de adresbalk op Meer Meer en dan Instellingen en dan Synchronisatie aanzetten.
  3. Kies het account dat je wilt gebruiken.
  4. Als je synchronisatie wilt aanzetten, tik je op Ja, is goed.

Uitloggen en synchronisatie uitzetten

Nadat je bent uitgelogd en synchronisatie hebt uitgezet, kun je nog steeds je bookmarks, geschiedenis, wachtwoorden en andere instellingen op je apparaat zien.

1. Open de Chrome-app Chrome op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik rechts van de adresbalk op Meer Meer en dan Instellingen.
  3. Tik op je naam.
  4. Tik op Uitloggen en synchronisatie uitzetten.
    • Als je synchronisatie uitzet en uitlogt, word je ook uitgelogd bij andere Google-services, zoals Gmail.
    • Je kunt opnieuw inloggen zonder synchronisatie aan te zetten.