Aktivera Chrome Instant

Sök och surfa snabbare på internet med funktionen Chrome Instant. Du får dynamiska resultat varje gång du söker i adressfältet högst upp i webbläsarfönstret. Om det resultat du vill ha inte visas, fortsätter du bara förfina sökningen så uppdateras resultatet automatiskt.

Aktivera eller inaktivera Instant

Den här artikeln gäller Google Chrome i Windows, Mac, Linux och Chrome OS.

1. Klicka på Chrome-menyn Chrome menu i webbläsarens verktygsfält.
  2. Välj Inställningar.
  3. Under Sök kan du aktivera och inaktivera funktionen Instant med kryssrutan Aktivera Instant och söka snabbare.

Så här använder du Instant

1. Börja skriva i adressfältet. Ange sökord i adressfältet.
  2. Sökresultaten visas i fönstret. Medan du skriver visas objekt från din webb- och sökhistorik som matchar det du skriver i en meny nedanför adressfältet. Om du använder en förslagstjänst för adressfältet kan även populära webbplatser och sökningar som liknar det du skriver visas.

När Instant är aktiverat läser webbläsaren automatiskt in den första matchningen från menyn i fönstret.

Om du har inaktiverat Instant visas matchningen ofta med grå text i adressfältet. Om du har aktiverat Instant eller om den bästa matchningen är från din sökhistorik fylls däremot matchningen i automatiskt i adressfältet och markeras med blått. Om du istället vill se resultaten för texten som du skrev utan matchningen kan du trycka på backsteg och ta bort det markerade autoslutförandet eller välja rätt alternativ i listan.

Visas inga dynamiska resultat?

Det kan finnas flera orsaker till att dynamiska resultat inte visas trots att Instant är aktiverat:

• Anslutningshastighet: Om du har en särskilt långsam Internetanslutning visas inga dynamiska sökresultat eftersom vi vill att surf- och sökupplevelsen ska gå så snabbt som möjligt.
  • Vissa sökningar: Automatiska sökresultat aktiveras inte för vissa typer av sökfrågor som kan vara olämpliga.
  • Inkognitofönster: Instant är inte tillgängligt i det här läget.

Sökmotorleverantörer: Se SearchBox API om du vill veta mer om hur du kan integrera sökfunktionen Chrome Instant med din sökmotor (endast på engelska).