Ändra språk i Chrome och översätta webbsidor

Du kan ändra språket som används i Chrome och låta Chrome översätta webbsidor åt dig.

Översätta webbsidor i Chrome

Du kan läsa sidor på språk som du inte förstår genom att översätta dem i Chrome.

1. Öppna Chrome-appen Chrome på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Öppna en webbsida som är skriven på ett annat språk.
  3. Längst ned väljer du vilket språk du vill översätta till.
    • Om du vill ändra standardspråk trycker du på Mer Mer följt av Fler språk och väljer språket.
  4. Webbsidan översätts tillfälligt i Chrome.
    • Om du vill att sidor på det här språket alltid ska översättas trycker du på Mer Mer följt av Översätt alltid sidor på [språk].

Fungerar det inte? Testa att uppdatera webbsidan. Om det ändå inte går att trycka på Översätt kanske språket inte hanteras.

Begära översättning i Chrome

Om Översätt inte visas längst ned på sidan kan du begära översättning.

1. Öppna Chrome-appen Chrome på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på Mer Mer till höger om adressfältet  följt av Mer  följt av Översätt …

Tips! Om du vill att ett språk på listan ska översättas trycker du på det språket och väljer Erbjud översättning.

Ändra standardinställningarna för översättning

Möjligheten att översätta sidor som är skrivna på ett språk du inte förstår erbjuds som standard i Chrome.

Lägga till alla språk du förstår

1. Öppna Chrome-appen Chrome på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på Mer Mer till höger om adressfältet följt av Inställningar.
  3. Tryck på Språk följt av Lägg till språk.
  4. Tryck på de språk du förstår.
  5. Dra och släpp språken om du vill ändra ordning på dem. Webbplatser på flera språk visas på det första språket som är tillgängligt av alternativen i inställningarna.

Obs! Om du har valt att aldrig översätta ett språk visas det här.

Inaktivera översättning

Du kan styra när erbjudanden om att översätta sidor visas i Chrome.

1. Öppna Chrome-appen Chrome på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på Mer Mer till höger om adressfältet följt av Inställningar.
  3. Tryck på Språk.
  4. Inaktivera Erbjud att översätta sidor som är på ett språk som du inte kan läsa.

Ångra Översätt alltid för ett språk

Om du har angett att ett visst språk alltid ska översättas kan du ångra den inställningen.

1. Öppna Chrome-appen Chrome på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Öppna en webbsida som är skriven på språket ifråga. Sidan börjar översättas automatiskt.
  3. Tryck på Mer Mer följt av och avmarkera Översätt alltid detta språk.